reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Któraś z dziewczyn, która mieszka w Niemczech pisała kiedyś o sklepie Tedi. Spoko ten sklep? Bo koło mojego domu właśnie otwierają :D
No proszę, ja pisałam o tym kiedyś :p mi się wydaje, ze to coś podobnego do Pepko :) wszystko i nic :D czasem można coś fajnego dostac to dekoracji czy do domu

Ostatnia edycja:
reklama
@KatiNails chciałam się Ciebie coś spytać może wiesz, czy produkty kozie dostarczają tak samo wapnia jak te krowie? Lekarka dzisiaj zasugerowała żebym odstawiła krowie i kurze ale nie do końca wiem czy powinnam to robić teraz.

Ale to czy bolą mnie teraz plecy brzuch itp to chyba nie odnosi się do tego , że będzie mnie mocniej bolało podczas porodu ?
Z resztą.. chyba lepiej nie wiedzieć jak to boli. Lepiej iść w ciemno heh. Będę mniej zestresowana. :huh:
Wychodze z tego samego założenia. Lepiej iść w ciemno, za dużo nie czytać, tylko to co rzeczywiście trzeba ;)

Ja jeszcze nawet torby nie mam spakowanej, muszę w końcu się za to zabrać ;)
Haha ja też nie[emoji16]w tym tygodniu może to zrobię[emoji16]
Jeju dziewczyny wy tyle tego macie jakieś wkładki kocyki śpiworki .. ja nie ogarniam nawet co jest co .. i teraz nie wiem czy to wszystko jest potrzebne i ja jestem w tyle czy wy kupujecie jakieś dodatkowe rzeczy bez których się obejde
Nie martw się[emoji16] Ja też nie mam i mieć nie będę[emoji16] kupuję tylko to, co jest mi potrzebne[emoji16] Wolę poczekać na czas po porodzie...Wtedy może wyjść dużo niespodziewanych wydatków...tfuuu oby nie! Ale przezorny zawsze ubezpieczony[emoji16]

Pochwal się jutro rzeczami :)
Dziś jestem bez życia :( wymęczyli mnie jeszcze z rana w labolatorium, ponad godzinę musiałam tam czekac naczczo, bo tylko jedna pielęgniarka była i widocznie nie wyrabiała się w czasie. Już nie mówiąc nawet, ze wstać nie mogłam, noc za krótka była... wróciliśmy do domu, mój pojechał do pracy, a ja dalej spac. Obudziłam się niedawno, coś zjadłam i próbuje was doczytać. Ale nie mam sił i chyba dziś nie będę robic nic tylko odpoczywać. Pokaze Wam co tam mam jak tylko odżyje ;)

Coś ciekawego mowila? :) u mnie dziś wizyta u gin, później prwnie jakoś 10 lipca, i jak się uda to ostatnia przed porodem pewnie pod koniec lipca i koniec, ale to brzmi [emoji5]

Daj znać jak po ktg, jakie ciśnienie i tętno dzidzi i praca macicy :)
Dzisiaj z położną rozmawiałyśmy o tym co może się ze mną dziać przed porodem, a drugi temat to jakie rzeczy organizacyjne trzeba załatwić po porodzie :)

Na ktg wszystko spoko, pani powiedziała, że wszystko w normie :)

U mnie burza i deszczyk. Ciemno sie zrobiło więc w sumie przyjemnie, po tych upalnych dniach.

Ja już z wyprawki mam zasadniczo wszystko co chcialam mieć. Muszę jedynie jakieś pieluszki jeszcze kupić bo mam tylko jedno opakowanie jedynek. A tak cała reszta gotowa. Torbę nawet spakowałam :p Jeszcze kilka rzeczy musze do niej dorzucić, ale to już drobiazgi jak gumki do włosów czy wsuwki. Te wkładki piękne, ale ja zdecydowanie odpuszczam takie rzeczy.

Dużo dziś zrobiłam. uprzątnełam cały dom, wstawiłam kilka prań, zmieniłam pościele, przygotowałam koszyczki na akcesoria dla małego. Własciwie dopiero teraz co usiadłam, ja nie wiem jak to będzie wszystko wyglądać jak mały się pojawi na świecie, doba już zaczyna być zbyt krótka. A od tego wszystkiego boli mnie całe krocze. Nawet nie umiem przyrównać tego uczucia do niczego. Poza tym ta końcówka ciąży mnie dobija. Jestem przeziebiona, obowiązkow ogrom, moje sutki jak powiedział mi mężu przypominają smoczki i czuje się jak aseksualny pingwin, który jeszcze kopniaki dostaje po wnętrznościach. Nie powinnam narzekać, bo wiem że wiele z Was zmaga się ze zdrowotnymi dolegliwościami w tym czasie, ale jak widzę jak cudnie reklamuje się ciąże to aż mną telepie, bo mam wrażenie że nijak to się ma do rzeczywistości.

Dziewuszki patrzcie jaka mega promocja na instagramie profil ten ma takie zestawy w super cenie, różne wzory i dobra jakość. Ja zamawiam ten biały w niebieskie kwiaty, no będzie idealnie pasował do mojej gondoli w kolorze jasno niebieskim pastelowym :)

Zobacz załącznik 870783Zobacz załącznik 870784Zobacz załącznik 870785Zobacz załącznik 870787Zobacz załącznik 870788
b18b00250d00d94457c9ace979595901.jpg
e086c662d76e32855b5dea0e6ef22cb0.jpg
Kupujesz już do spacerówki? [emoji14]

reklama
Ja mam dzisiaj gorszy dzien bo dużo do załatwienia i chyba się przeziębiłam.
A wogole to stresują mnie niektóre Wasze wpisy strasznie chociaż raczej lajtowo do ciąży podchodzę to od takiej ilości wpisów już można dostać schizy.

@Ewka34 cieszę się że u Ciebie lepiej i trzymam kciuki żeby Cię wypuścili do domu:)
Jakie wpisy Cię stresują?

Do góry