reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A nie masz możliwości znieczulenia przy porodzie sn? U mnie w szpitalu nie ma ale myślę, że chyba bym się i tak nie zdecydowała. Wczoraj rozmawiałam, z mamą koleżanki mojej Natalki i ona dwoje dzieci urodziła ze znieczuleniem i sobie chwaliła. Ale podobno ważne jest żeby było ono podane w odpowiednim czasie jak się robi rozwarcie i wtedy najgorzej boli, bo jak za późno to można skurczów partych nie czuć.

Tez słyszałam że trzeba w odpowiednim momencie podać i też że nie zawsze ma to swoje plusy. Lekarze Wola byśmy czuły wszystko bo wtedy wiadomo co się dzieje. Ze znieczuleniem może już być inaczej.
Są jednak kobiety które albo są wytrzymałe albo rzeczywiście takiego bólu nie mają przy porodzie i tak mi się marzy właśnie być w tej drugiej grupie :)

Do którego cm rozwarcia jest ból do zniesienia. Kiedy zaczyna się robić na prawdę ciężko ? I chyba od tego momentu jak już bardzo boli to trwa długo ? Bo już później z bólu nie ma się sily, a trzeba przeć..
Ja miałam na dwa cm i dalej nie szło, a bolało w po***. Nie ma reguły. Tego nie zaplanujesz i nie przewidzisz jak będzie u Ciebie poród przebiegał

Hej dziewczyny.. dzis nawet nocke przespalam.. nie boli mnie nic.. wiec moze mnie wypuszcza jutro do domu z zaleceniami.. zobaczymy ;) twardnieje mi brzuch tylko.. takze jak cos bede pewnie lezec ,nawet za sprzatanie sie nie wezme ,nie chce byc w szpitalu ;) skurczy w nocy nie bylo ;)
Super że coraz lepiej [emoji173]

1529902641072168289977.jpg
moje ktg teraz..

Załączniki

• 1529902641072168289977.jpg
    1529902641072168289977.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 349
reklama
Do góry