reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja czekam na szafe na przedpokoj, wlasnie sie robi :D w pokoju w szafie juz mi sie nie mieszcza ciuchy na wieszakach.
Przy dwoch kobietach nie bedzie mial latwo [emoji2]
U mnie za to bedzie solidarnosc plemnikow i tak sie skonczy, ze to ja zostane z jedna polka jak mnie wykurza :D
Facet nie ma zazwyczaj tyle ciuhow co kobieta więc może będzie dobrze :D
Kupujecie taka na wymiar ?;)

reklama
Dzien dobry :)
My już w drodze do taty, została nam jeszcze niecała godzinka i powinnismy być na miejscu ;) w domu nie mogłam za bardzo jesc, za wczesnie to dla mnie było, zjadłam tylko jogurt, w sumie to go wmusilam w siebie. Teraz czuje głód i rozglądam się za jakimś makiem, żeby zjeść jakies śniadanko, albo Przynajmiej jakaś stacja :p Czuje się strasznie nie wyspana, mieliśmy wczoraj gości i dopiero koło 1 poszliśmy spac ;)
Aaa.... Jest mak, idziemy jesc :D
Tu moje zdjęcie z drogi ;)
IMG_0201.JPG

Załączniki

• IMG_0201.JPG
    IMG_0201.JPG
    838,1 KB · Wyświetleń: 238
Może pomyśl następnym razem o założeniu szkła hartowanego na szybkę, ekran telefonu i wtedy jak Tobie jakoś niefortunnie upadnie to może uratować od stłuczenia i rys na ekranie.
Ja wlasnei muszę w takie coś zainwestować, bo tez wzięłam teraz na rok na raty telefon. Jestem mega zadowolona z ekranu, jakości zdjęć i pracy na telefonie ;)

Dzięki [emoji10][emoji10] ja właśnie chce takie blond z ciemniejszymi właśnie, może być ciekawie [emoji4][emoji4]
Mi tam na telefonie nie zależy, jak bym mogła to bym go nie miała. Teraz chcę coś małego, żeby tylko budził, dzwonił, smsował i ewentualnie miał messengera.

Byl ordynator i bylam badana, wody sa ,rozwarcie na jego palec wiec cos kolo 2 cm.. grozi mi przedwczesny porod bo wdarlo mi sie zakazenie przez to rozwarcie,stad te glutki brazowe.. dostane globulki dopochwowe i luteine pod jezyk..
O matyldo, trzymaj się tam dzielnie kobieto :)

Wzięłam tego IPhone 8. Także tyle niestety kosztuje ekran w nim. A tył jest tez szklany także duże ryzyko bez obudowy i szkła porządnego nosić :(
Ja mam 7, ale czekam na 9 :D pisza w necie, ze wymiana ekranu w ispocie w 8 to koszt 799, a w 8 plus 899 ;) ale co by nie było i tak lepiej wydać ta kasę na coś innego niż wymianę ekranu :p

Ostatnia edycja:
Jej Klaudia, podczytuje forum regularnie, pewnie mnie nie kojarzysz ;), bardzo mało się udzielam, ale po przeczytaniu Twoich postów o mieszkaniu chciałabym doradzić ;) rzadko kiedy spotyka się mieszkania w stanie surowym do wynajęcia, bez podłóg drzwi itd, a jeżeli takie są to właściciel powinien oto zadbać i pokryć koszty podstawowego wyposażenia, przecież zdaje sobie sprawę, że nikt w takich warunkach nie będzie mieszkał. Mam wrażenie, że właściciel wykorzystuje Wasz portfel, no chyba, że faktycznie mówi, że ma zamiar to mieszkanie sprzedać, wtedy postarałbym się o podpisanie jakiejś wstępnej umowy deklaracyjnej, bo może się z tego wycofać jak zobaczy ile w mieszkaniu zrobiliście bo sobie uświadomi, że "o teraz to mogę wynajmować, jako tako to wygląda" pomyślcie o tym, nie wiem ile w to włożyliście, ale i Waszych 3000 zł szkoda. A jeżeli jesteście ok z tym, że zainwestujecie w czyjeś mieszkanie, to szafkę czy meble do kuchni kupiłbym właśnie używane z olx, nie wstawialabym nowej całej kuchni, bo ciężko będzie ją dopasować do następnego mieszkania.

Na podłodze był stary dywan, taka szmata można by było powiedzieć ale pod, beton. Ściany w dziurach, kołkach itp. drzwi były. Ale jakie ... Był segment rozwalający się w salonie, stara szafa w przedpokoju i meble w kuchni, te nawet nawet spoko. Ale , że nie chcieliśmy mieszkać w takim stanie a nie płacimy odstępnego 400zl. To w sumie na jedno wyszło, że włożyliśmy kase w mieszkanie. Nowe drzwi przy wyprowadzce można odkręcić i zabieramy ze sobą. Meble w kuchni sprzedamy gdyby nie pasowały do nowego mieszkania, a nawet i karnisze można zabrac. Nie bedę na razie się stresowała. Być może pomieszkamy trochę dłużej jak rok a może kilka lat lub na prawdę sporo jak uda się odkupić. Więc skoro juz tyle zrobiliśmy to chcemy kupić co trzeba , przegadaliśmy , że chcemy nowe więc tak zrobimy. Jednak chcemy żyć w tym mieszkaniu normalnie nie z dnia na dzień w byle czym byle by dzień przeżyć. Ale dziękuje i rozumiem o co Ci chodzi :)

Ewa34 trzymam kciuki, by lekarze powstrzymali wszystko. Ja w pierwszej ciąży miałam podobną sytuację z wodami w 20tc. Dotrwałam do 40. Nie stresuj się tym. Ważniejsze jest powstrzymanie akcji porodowej. Czop może odchodzi, skoro szyjka miękka?

Kamila masz dziwną sytuację z tym mieszkaniem. Płacenie i nie mieszkanie tam też niezbyt opłacalne jest. Wygląda jakby właścicielka wykorzystywała Waszą naiwność [emoji57] potem wycofa się z wszystkiego a Wy będziecie stratni.

Nie mieszkamy , o czym ona nie wie. Świadomie podjęliśmy taka głupia decyzję, żeby poczekać do porodu, zamiast odrazu zrobić i mieszkać.
Na szczęście wprowadzamy się jeszcze na początku sierpnia więc już nie chce wracać do tych straconych miesięcy..

Byl ordynator i bylam badana, wody sa ,rozwarcie na jego palec wiec cos kolo 2 cm.. grozi mi przedwczesny porod bo wdarlo mi sie zakazenie przez to rozwarcie,stad te glutki brazowe.. dostane globulki dopochwowe i luteine pod jezyk..

Trzymaj mocno nogi złączone :D :)
Będzie wszystko dobrze :)
Dziś nudna niedziela, w Poznaniu od rana leje. Miłego dnia Kobietki

reklama
Do góry