reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja przy tej dzidzia chce używać właśnie tych z Lidla. Przy synku na początku pampersy pampersa. Później dada, ale najlepsze były te z Lidla właśnie. Teraz chce od początku tych lidlowskich spróbować.
Te z Lilla teraz nie mają zbyt dobrych opini kiedyś były lepsze (inna firma robila)teraz sztywne i podobno obcieraja tak piszą mamy w necie

reklama
Nie rezygnuj z forum.. nie musisz przeciez caly czas siedziec tu ;) ale fajnie gdy sie odezwiesz ,opowiesz co u ciebie itd.. jak urodzimy to tez bedzie malo czasu na forum.. ale zawsze cos sie kiedys tam napisze :p pozno masz wizyte.. mi moj tez jeszcze nie zrobil tych badan gbs :/ i nie wiem, czy to konieczne do szpitala?
Gbs powinien być zrobiony bo bakterie nie dają objawów a mogą być nie stety a my nie jestesmy swiadome że je mamy:( .szczególnie niebezpieczne sa dla dzidziusia.

Się naczytałam w internecie że to ważne badanie ale sama nie wiem.. wszyscy to robią a moja gin nie wiem na co czeka .. myśli że chyba jeszcze to zdążę zrobić i urodze w 40 tyg.. :D
W tamtej ciąży miałam robione a teraz nie wiem chyba sama muszę się upomnieć o to
U nas robią je tylko w 3 trymestrze a powinny być robione w każdym bo baterie nie dają żadnych objawów a są naprawdę niebezpieczne:( mi też gin dopiero w poniedziałek zrobił a 2 raz w szpitalu mi pobrali i dziwili się że gin nie zrobił gbs zaraz po skróceniu szyjki tylko jak trafiłam do niego 6 dni później z dziwnymi bólami pleców i szyjka skraCajaca się jeszcze bardziej.Bo często szyjka szybko skraca się przed bakterie :( no i teraz czekam na wyniki :(

@Maljan sprawdzilam ta apke i inne.. a wiec przy mojej apce ustawia sie pierwszy dzien ostatniej miesiaczki i dlugosc cyklu.. ja ustawilam dlugosc 25 dni.. przy innych jest chyba standardowo ustawiona dlugosc cyklu 28dni ,bo chcialy tylko date miesiaczki.. i tej apki wlasnie uzywam bo jest dla mnie wiarygodna ;) czyli jutro wg apki 35 ,a ogolnie 34 ;) czyli tak jak u ciebie dzis :p

Wiesz co ręce opadają i brak mi słów. Dobrze, że Twoje dziecko ma mądrą mamę☺

Jejuś a to krzywdy w główkę dziecku tym nie zrobią przy przebijaniu? Strasznie to dla mnie wygląda.

A na kiedy masz w aplikacji termin porodu podany?ja podałam 6.08 i dostałam maila chyba w środę

U nas wynik na gbs jest obowiązkowy tak jak grupa krwi

Gin mi mówił ostatnio , że nie jest powiedziane ,że jak w pierwszej ciąży miałam dodatni to teraz też. Mogę teraz mieć ujemny bo przecież dostałam antybiotyk przy porodzie i chyba na drugi dzień jeszcze. Tak mi się coś kojarzy że mi jeszcze wstrzyknęła w welflon na drugi dzień coś.
Ja będę miała pobierane na gbs 9.07 to będę wtedy 34+3 czyli w 35 tc

O zastrzyku nie słyszałam. Ja dawałam właśnie wit D i K wg zaleceń pediatry. Też nie kupuje teraz żadnych witamin zobaczymy co pediatra powie.

Nie ma znaczenia co było kiedyś. W każdej chwili można to załapać.

Nie zgadza mi się twój tydzień. Jesteś dalej niż myślisz :D albo ja oglupialam :D

06.08 - termin porodu.
25.06 - to 34.0

A piszesz , że 34+3 będziesz 9.07 ale wtedy będziesz w 36+0 :p bo ty jesteś tylko 9dni za mną. Ja mam termin na 28.07 a ty na 06.08
A ja kończę 37 TC 07.07 czyli ty 09.07 kończysz 36 :):) jak ty to liczyłas :p

Screenshot_2018-06-22-23-23-56-204_com.opera.browser.png Screenshot_2018-06-22-23-23-47-780_com.opera.browser.png
Chyba , że przyspieszyłas datę na 06.08 w aplikacji :p a ja się glowie [emoji23]

Załączniki

• Screenshot_2018-06-22-23-23-56-204_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-22-23-23-56-204_com.opera.browser.png
    54,8 KB · Wyświetleń: 79
  • Screenshot_2018-06-22-23-23-47-780_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-22-23-23-47-780_com.opera.browser.png
    49,7 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Do góry