reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Czy Wy tez przybieracie tetaz okolo 0,4- 0,5 kg na tydzien?:/ kurczę tak dobrze się trzymałam, a w tym trzecim trymestrze idzie jak burza. Co prawda +8kg od początku, ale przeraża mnie to :D
Też tak mam ale to normalne no teraz dzieciaczku przybierają najwięcej. Ja mam już prawie 7kg na plusie i mam nadzieję, że jeszcze 2-3max. Zaczynałam ciążę z lekką nadwagą i tak będę miała co zrzucać. W poprzednich ciążach przytyłam 19 i 22kg i bardzo uważałam na to co jem, fitness do 8m-ca, bieganie za rocznym dzieckiem także się cieszę ze teraz 7kg bo w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam plus 16kg.

No u mnie ostatnio mądra teściowa że swoją córeczka wypaliły z tekstem do mojej córkicyt:"Ola a co zrobisz jak Iga będzie od Ciebie ładniejsza " no brak słów kretynki i tyle od razu powiedziałam Olu dla mamusi obydwie będzie najpiękniejsze to mnie przytulila a im powiedziałam że nie życzę sobie takich tekstów do dziecka bo nastawia go to negatywnie do jeszcze nienarodzonego dziecka to obrazone co zza głupie baby
Wiesz co ręce opadają i brak mi słów. Dobrze, że Twoje dziecko ma mądrą mamę☺
Ja sama tak o sobie mówię, jak mój chce mk coś powiedzieć A nie wie co to odgrywam ta scenkę ;)

Wiesz mi raz przebijali ale to było 8 lat temu i ogółem niby pamiętam ale czasu minęło sporo do tego wtedy w szoku byłam. Pamiętam też przyrząd jak taka igliczke jakby drut od dziergania szalikow;) nie wiem czy dobrze to nazywam ;)
Jejuś a to krzywdy w główkę dziecku tym nie zrobią przy przebijaniu? Strasznie to dla mnie wygląda.
A ja ciągle nie dostałam info z rossmana :(:( Pani przy kasie mówi że nie pokazuje jej w kasie przy skanowaniu kodu karty informacji :(:( logowałam się na stronę i jak byk mam małą zarejestrowaną.
A na kiedy masz w aplikacji termin porodu podany?ja podałam 6.08 i dostałam maila chyba w środę
Nie rezygnuj z forum.. nie musisz przeciez caly czas siedziec tu ;) ale fajnie gdy sie odezwiesz ,opowiesz co u ciebie itd.. jak urodzimy to tez bedzie malo czasu na forum.. ale zawsze cos sie kiedys tam napisze :p pozno masz wizyte.. mi moj tez jeszcze nie zrobil tych badan gbs :/ i nie wiem, czy to konieczne do szpitala?
U nas wynik na gbs jest obowiązkowy tak jak grupa krwi
To się zmieniło ileś lat temu ja już jak rodziłam 5 lat temu to musiałam mieć. Ja akurat mam wynik dodatni wiec muszę mieć podawany antybiotyk. Ja będę robiła badanie w połowie lipca czyli miesiąc przed porodem mam nadzieję że zdążę mieć wyniki. A jak nie na wszelki wypadek zgłoszę że poprzednio miałam dodatni żeby podali antybiotyki.
Gin mi mówił ostatnio , że nie jest powiedziane ,że jak w pierwszej ciąży miałam dodatni to teraz też. Mogę teraz mieć ujemny bo przecież dostałam antybiotyk przy porodzie i chyba na drugi dzień jeszcze. Tak mi się coś kojarzy że mi jeszcze wstrzyknęła w welflon na drugi dzień coś.
Ja będę miała pobierane na gbs 9.07 to będę wtedy 34+3 czyli w 35 tc
A na stronie szpitala powinnaś mieć gdzieś informacje jakich badań wymagają.
Przynajmniej u mnie jest.

No to się zmienia co jakiś czas, ja ostatnio się dziwiłam że podają noworodkom zastrzyk z witaminą K , kiedyś tak nie było tylko się suplementowalo D i K , dlatego nie kupuje witamin bo czekam co zaleca.
Tak samo jak patrzyłam jak teraz się wprowadza nowe pokarmy to też zupełnie inaczej niż ja to robiłam. Także jak widać wystarczy 5 lat i też jak dinozaur:p
O zastrzyku nie słyszałam. Ja dawałam właśnie wit D i K wg zaleceń pediatry. Też nie kupuje teraz żadnych witamin zobaczymy co pediatra powie.
A jak się miało kiedyś ujemny wynik to np teraz może być ujemny czy to nie ma znaczenia jak kiedyś było ? :)
Nie ma znaczenia co było kiedyś. W każdej chwili można to załapać.

Skoro masz 41 do porodu to masz tam wpisany termin ten sam co ja czyli 2 sierpnia [emoji16] więc dzisiaj mamy 34+1 czyli ROZPOCZĄŁ się 35 tydzień. Więc nie wiem czemu w tej apce nie masz już dzisiaj 35 tygodnia [emoji16][emoji16][emoji16]
Nie mam pojecia ,ale mi wyskakuje zawsze w sobote :p moze to od cyklu zalezy ile sie podalo? Bo jamialam krotkie cykle.. nie wiem :/

reklama
Czy Wy tez przybieracie tetaz okolo 0,4- 0,5 kg na tydzien?:/ kurczę tak dobrze się trzymałam, a w tym trzecim trymestrze idzie jak burza. Co prawda +8kg od początku, ale przeraża mnie to :D
Ja ostatnio przytyłam 1kg w ciągu tygodnia[emoji23] Zobaczę, jak będzie w poniedziałek, bo to mój termin zero jest[emoji23][emoji16] Zawsze się ważę i mierzę[emoji16]

Do góry