reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A sugerujesz się w jakiś sposób tą datą z USG ? Bo mi wychodzi na 8 dni wcześniej. To mam patrzeć , że skoro według om ciaza jest donoszona 7lipca , to według USG 30 czerwca ?:) Bo tak to po co w ogóle wpisują datę z USG. Skoro i tak zwracają uwagę na om :/
Data z pierwszego prenatalnego sie liczy ;) pozniej juz nie ma znaczenia. Mimo, ze mialam dlugie cykle a gin nie bral tego pod uwage wyliczajac termin porodu termin usg i om pokrywal sie :)

reklama
W końcu zaczynamy 36tc ❤️

Screenshot_2018-06-23-00-00-15-552_com.skolton.pregnacycounter.png

Załączniki

• Screenshot_2018-06-23-00-00-15-552_com.skolton.pregnacycounter.png
    Screenshot_2018-06-23-00-00-15-552_com.skolton.pregnacycounter.png
    339,3 KB · Wyświetleń: 251
@Maljan sprawdzilam ta apke i inne.. a wiec przy mojej apce ustawia sie pierwszy dzien ostatniej miesiaczki i dlugosc cyklu.. ja ustawilam dlugosc 25 dni.. przy innych jest chyba standardowo ustawiona dlugosc cyklu 28dni ,bo chcialy tylko date miesiaczki.. i tej apki wlasnie uzywam bo jest dla mnie wiarygodna ;) czyli jutro wg apki 35 ,a ogolnie 34 ;) czyli tak jak u ciebie dzis :p
A to na tych długościach cykli się nie znam :D

reklama
Z usg sie teraz non stop zmienia :/ a gin tez liczy mi z OM :/
Ewka to jest mała różnica te kilka dni [emoji14]
U mnie w karcie ciąży są dwie daty jedna z om a druga z USG . Ja chodzę do luxmedu więc zdarza się do różnych lekarzy. I pytałam dwóch o to dlaczego w okienku na datę z USG nic nie mam wpisane. To się dowiedziałam że jeśli jest różnica z USG w pierwszym trymestrze co do miesiączki do tygodnia to się liczy OM. dopiero powyżej tygodnia różnicy używa się terminu z USG.
Też właśnie mi to nie odpowiada bo ja mam cykle 4 dni dłuższe tak też wychodziło z USG no i wiem kiedy była przyjemność [emoji23][emoji23] ale pogodziłam się z tym i po prostu używam terminu z OM [emoji14]
Ale może i są tacy lekarze co jeśli nawet kilka dni różnicy między om i USG to liczą USG .. nie wiem [emoji14]

No i nie ma co teraz patrzeć na termin porodu co do USG z teraz bo teraz to dzieciaki rosną indywidualnie [emoji4]
Ja ostatnio przytyłam 1kg w ciągu tygodnia[emoji23] Zobaczę, jak będzie w poniedziałek, bo to mój termin zero jest[emoji23][emoji16] Zawsze się ważę i mierzę[emoji16]
Po tym paczku i hot dogach nie wiadomo Ania ile będzie teraz [emoji23][emoji23] trzymam kciuki za twój poniedziałek [emoji106][emoji106]

Do góry