To ja wczoraj też usłyszałam od dziewczyny która przyjechała po porodzie forum mnie na salę że skurcze dostała o 2 w nocy o 3 była w szpitalu o 4 przebili pęcherz bo rozwarcie 7 cm a 4:17 jej synek byl już na świecieTeż tak chce![]()
reklama
G
gosc12
Gość
W takiej sytuacji się nie dziwię , że idziesz.. daj znać odrazu poJa np idę w poniedziałek na ktg prywatnie, bo ginka poleciła mi skontrolować w razie czego, bo tętno małego było w górnej granicy normy![]()
miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
No u mnie ostatnio mądra teściowa że swoją córeczka wypaliły z tekstem do mojej córkicyt:"Ola a co zrobisz jak Iga będzie od Ciebie ładniejsza " no brak słów kretynki i tyle od razu powiedziałam Olu dla mamusi obydwie będzie najpiękniejsze to mnie przytulila a im powiedziałam że nie życzę sobie takich tekstów do dziecka bo nastawia go to negatywnie do jeszcze nienarodzonego dziecka to obrazone co zza głupie babyNo właśnie ja czytałam gdzieś że to błąd jest jak się robi prezent tylko w jedną stronę tzn starsze rodzeństwo robi młodszemu. I że dobrze zrobić też prezent od dzidziusia dla starszego rodzeństwa. Ważne też że jak przychodzą goście to żeby się interesowało nie tylko dzidziusiem ale też starszym rodzeństwem. Ja moim najbliższym powiem że jeśli chcą coś przynieść dla dzidziusia to proszę też o drobiazg dla córki żeby nie czuła się pominięta. Myślę że u mnie i tak większość osób o tym pomyśli i coś jej przyniesie ale żeby nie było jej przykro to uprzedze. A jak komuś nie pasuje to niech żadnemu nic nie przynosi i tyle![]()
Anulaa88
Nie mieści mi się w głowie, jak ktoś może być taki okrutny jak twoja teściowa i szwagierka[emoji85][emoji50]No u mnie ostatnio mądra teściowa że swoją córeczka wypaliły z tekstem do mojej córkicyt:"Ola a co zrobisz jak Iga będzie od Ciebie ładniejsza " no brak słów kretynki i tyle od razu powiedziałam Olu dla mamusi obydwie będzie najpiękniejsze to mnie przytulila a im powiedziałam że nie życzę sobie takich tekstów do dziecka bo nastawia go to negatywnie do jeszcze nienarodzonego dziecka to obrazone co zza głupie baby
Maljan
Może ja jestem jakaś dziwna, ale wg mnie to oczywiste, że pępkowe musi być [emoji16] ja już mojemu kazałam, że ma otworzyć takie duże whisky, które dostał 3 lata temu i czekał z nim na specjalną okazję [emoji16]Ten mój facet mnie kiedyś wykończy [emoji23]
Zadzwonił teraz na przerwie. Rozmawiamy sobie. I nagle wyskoczył , że jak to będzie jak zacznę rodzić. Czy zdążę , czy nie lepiej karetka pojechać. Tłumacze mu , że nie pojadę karetka bo zawiozą mnie do najbliższego szpitala , akurat tu gdzie nie mam zamiaru nawet usiąść na izbie.
To później wpadł na pomysł , że jak już coś będę czuła ale nie rozkręci się na dobre, do pojedziemy do Kielc lub zadzwonimy do mojego lekarza żeby nas wcześniej przyjął , bo lepiej dwa dni polezec i się nie martwić niż jechać w stresie. Przyznałam mu rację. Że tak tez bym chyba wolała![]()
To znowu pytanie "a jak będziesz w szpitalu i zaczniesz rodzić to ja zdążę dojechać żeby być przy porodzie ?" To mu mówię, że nie rodzi się 5minut. Zanim zrobi się rozwarcie to też trochę czasu mija [emoji23]
Naogladal się biedny chyba filmów , że kobiety rodzą w taxowkach [emoji23]
Kazalam mu nic nie planować związanego z porodem bo nigdy nic nie wiadomo. Jak się zacznie , kiedy i ile będzie trwał. A swoimi planami mnie tylko denerwuje ..
To zaczal kolejny temat. Że koledzy w pracy pytają kiedy robi pępkowe. To mój się zaczął zastanawiać i postanowił spytać mnie.
Bo ja pewnie wiem.. [emoji15]
Czy jak kobieta urodzi to on idzie pić ?
Tu już mu wygarnelam. Że najlepiej jak już główkę zobaczy to niech leci chlac. Bo to w tym momencie jest i będzie najważniejsze. Kiedy trzeba się napić..... XD no ludzie..
Baba się martwi , zeby dziecko urodzić i się nie przekręcić a facet kiedy trzeba oblać narodziny.
Powiedział , że właśnie on by tak nie potrafił. Że będzie chciał ze mną być jak najdłużej. A poza tym , jak zobaczy nasza córeczkę to nie w głowie mu będzie żadne pępkowe bo nas pewnie na krok nie opuści. Jedynie wieczorem na drugi dzień napije się z moim bratem. Eh. Faceci ....
A tak teraz ja Was spytam. Bo w sumie się zastanawiam. Jak to pępkowe wygląda. Wiem że tak jest, że kobieta w szpitalu a facet oblewa. Ale kiedy. I jak to u Was wyglądało ?
U nas w otoczeniu, i myślę, że mój mąż też tak zrobi, robi się pępkowe w pierwszy możliwy wieczór po porodzie. Kiedy kobieta jest jeszcze w szpitalu. A facet też nie będzie 24h/dobę przy kobiecie w szpitalu, bo przecież ona też musi odpocząć itp
Maljan
Zobaczymy zobaczymy [emoji16] na razie to ty masz największe skurcze [emoji16]
Brak słów. Nie wiem czy to głupota i brak myślenia czy celowe działanie ale kurde skoro od dzieci się oczekuje kultury i pewnych norm to od dorosłych tym bardziej...No u mnie ostatnio mądra teściowa że swoją córeczka wypaliły z tekstem do mojej córkicyt:"Ola a co zrobisz jak Iga będzie od Ciebie ładniejsza " no brak słów kretynki i tyle od razu powiedziałam Olu dla mamusi obydwie będzie najpiękniejsze to mnie przytulila a im powiedziałam że nie życzę sobie takich tekstów do dziecka bo nastawia go to negatywnie do jeszcze nienarodzonego dziecka to obrazone co zza głupie baby
G
gosc12
Gość
Brak słów ....No u mnie ostatnio mądra teściowa że swoją córeczka wypaliły z tekstem do mojej córkicyt:"Ola a co zrobisz jak Iga będzie od Ciebie ładniejsza " no brak słów kretynki i tyle od razu powiedziałam Olu dla mamusi obydwie będzie najpiękniejsze to mnie przytulila a im powiedziałam że nie życzę sobie takich tekstów do dziecka bo nastawia go to negatywnie do jeszcze nienarodzonego dziecka to obrazone co zza głupie baby
reklama
karkula309
A duże faktycznie to whisky ? Może ciężko będzie je wypić ? Jak coś to daj adres , wyślę mojego.. on zawsze pomoże [emoji23][emoji23]Może ja jestem jakaś dziwna, ale wg mnie to oczywiste, że pępkowe musi być [emoji16] ja już mojemu kazałam, że ma otworzyć takie duże whisky, które dostał 3 lata temu i czekał z nim na specjalną okazję [emoji16]
U nas w otoczeniu, i myślę, że mój mąż też tak zrobi, robi się pępkowe w pierwszy możliwy wieczór po porodzie. Kiedy kobieta jest jeszcze w szpitalu. A facet też nie będzie 24h/dobę przy kobiecie w szpitalu, bo przecież ona też musi odpocząć itp![]()
Chciałabym dostać taki prezent taka wielka butle whisky [emoji14]