reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Fajnie , że wysyłają za granicę :) nie będziesz miała problemu jak ostatnio. Gdzie zamówić i kto by Ci przywiózł :) tylko prosto paczuszki pod drzwi :):)
Teoche sobie za to liczą, bo 60zl, ale nie mam już innej opcji :p zreszta zamówienie duże to i tak się opłaca, co innego jakbym zamawiała Np sam Otulacz :) ja już bym chciała zobaczyć co z tego Bobolove przyszło, dziś będę rozmawiała z moim i musimy podjąć decyzje czy jedziemy w ta niedziele, ale myśle ze tak ;)

reklama
Chyba nie będę aż tak panikować. U siebie w mieście nie mam zamiaru się kłaść. A ktg mi nie zrobią od tak bo sobie chce. Odrazu na salę by mnie położyli i dopiero bym mogła sprawdzić te skurcze. Wydaje mi się, że to są skurcze przepowiadające. Skoro się nie nasilają a ja dobrze się czuje. W miarę. Bo wiadomo w tym tygodniu rewelacji nie ma. To poczekam na wizytę ten tydzień. Gdyby się coś działo to mój lekarz będzie już w czwartek u siebie w gabinecie po urlopie. Jeśli będzie ok to mam przyjść w poniedziałek. Raczej już wiecie, że panikę mam we krwi :D wiec pewnie prędzej czy później pojadę gdyby mnie to niepokoiło.

A żadna z Was nie ma takich twardnien z bólem jak na okres i bólem kręgosłupa ?
Ja mam tylko zwykłe twardnienia, bezbolesne

Tak ? No właśnie tak bym chciała. Iść prywatnie na samo ktg. A nie na izbę i gadać jak to ze mną źle nie jest , żeby mi zrobili ktg. Bo więcej stresu się najem jak będę miała się kłaść do szpitala. Zaraz przejze w internecie gdzie u mnie w mieście robią takie ktg
Ja np idę w poniedziałek na ktg prywatnie, bo ginka poleciła mi skontrolować w razie czego, bo tętno małego było w górnej granicy normy :)

Dzień dobry

Ale mi dzisiaj było ciężko wstać. Normalnie poszłabym dalej spać, ale mam trochę rzeczy na dzisiaj zaplanowanych i w tym jeszcze zakupy.
W ogóle to odwaliłam numer i nie mogę znaleźć mojej książeczki od ciąży. Zawsze mam ją albo w torebce, albo w segregatorze. Teraz zapadła się pod ziemię. Przewalilismy całe mieszkanie do góry nogami i nie znaleźliśmy.... Ryczeć mi się chce!
Na spokojnie jak nie znajdziesz to poproś lekarza o nową musi ją wypisać łaski nie robi :)

Hahah oj nie zapomnisz, będzie dawało „wyraźne” i głośne znaki swojego głodu na mleczko [emoji16][emoji847]
Ja wczoraj jeszcze będąc w szpitalu i przywieźli te bliźniaki po porodzie na salę do mamy to takie słodkie ale jak mały zaczął krzyczeć to uuuuuu wszystko mi się przypomniało;) że to nie tylko szczęście ale i obowiązek;)

Dzisiaj dziewczyna na fb wrzucila historie z zycia. Porod marzenie[emoji7] [emoji7] [emoji7]

Dziewczyny żeby nie było, że nie ma szybkich porodów . Moja siostra miała termin na 3.07 - dziś urodziła [emoji4] co do porodu o 8 rano dostała skurcze ( wody jej przebili w szpitalu) , a o 9.25 mały był już na świecie [emoji33] Nawet nie zdążyła założyć swojej koszuli do porodu , tylko urodziła w kitlu lekarza , który dał jej na szybko założyć na siebie [emoji23] Nie nacinali jej ani nie popękała [emoji6] Kochane życzę Nam żeby u Nas to też tak szybko przebiegło [emoji4] a tu mały Igor
Też tak chce ❤️

Karolina ma rację, że możesz jechać do szpitala i powiedzieć, że Cię to niepokoi. Lub jeśli nie chcesz do szpitala, to możesz iść gdzieś na ktg prywatnie :)

Tzn tylko jeśli chcesz oczywiście :) bo z jednej strony mi się wydaje, że ty już jesteś dość blisko terminu i możesz mieć coraz więcej skurczy.
Też mi się tak wydaje. Że macica się przygotowuje, wszystko się rozciąga. A nawet gdybym zaczęła rodzić na dniach to nie będą zatrzymywać porodu. Skończony 35 to już jest tydzień spokojny. Więc nawet nie opłacało by się kłaść do szpitala. Bo jedyne co zrobią to dadzą mi kroplówki, wszystko się zatrzyma a później zdziwienie bo trzeba wywoływać :huh:
Leżę, nie ruszam się. Jeszcze tydzień / dwa przeleze. Nigdzie nie muszę wstawać :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To kończy juz przedszkole? :) Mój jeszcze rok przedszkola i potem zerówka:)
U nas Jagódka urodzi się w sierpniu a Mały w liatopadzie kończy 5 lat :) obawiam sie troche jak to bedzie :) Koleżanka niedawno urodziła, jej córka tez ma 4 latka, jest tak zazdrosna, że podlatuje do tego Małego i go szczypie masakra :/;/
U mnie jest między synem a córka 8 lat i mój nigdy zazdrosny nie był a wiadomo nie miałam dla niego tyle czasu co zawsze ale on był bardzo dojrzały jak na swój wiek i starał mi się pomagać jak tylko potrafił za co zawsze go chwaliłam i starałam się w weekend jak mąż bułki w domu poświęcać mu więcej czasu inaprawde problemu nie mieliśmy nie wiem co teraz będzie z córką bo ma 7 a mała nie długo do nas dołączyć bo ona ma charakterek pożyjemy zobaczymy ;)

Teoche sobie za to liczą, bo 60zl, ale nie mam już innej opcji :p zreszta zamówienie duże to i tak się opłaca, co innego jakbym zamawiała Np sam Otulacz :) ja już bym chciała zobaczyć co z tego Bobolove przyszło, dziś będę rozmawiała z moim i musimy podjąć decyzje czy jedziemy w ta niedziele, ale myśle ze tak ;)

Ja już nie pamiętam co tam pozamawialas :p. Ale chyba to z tej promocji ?
Pościel X2 do łóżeczka plus ochraniacz i pościel do wózka ?:) To na dzień dziecka co było ?:)
To dużo.. no ale coś za coś. Wiadomo , że gdybyś zamawiała jedna rzecz to głupota by było płacić tyle za przesyłkę. Chociaż wydaje mi się , że wtedy była by lżejsza paczka to i mniejsza kwota za przesyłkę :)

reklama
Do góry