reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

37 tydzień kończę 20 lipca:) Ale zaciskam nogi do 23 lipca,żeby córcia była Lwem, bo Rakiem jest moja Mama i tesciu i ciężkie ludzie;););) I tak nie leżę ciągle, bo 3latka trzeba obronić, trochę pranie zrobić, obiad. Więc myślę,że będzie dobrze:) pozytywne nastawienie dużo daje. Jeszcze jakbym się z mężem dogadywala byłoby super...Ale nie mozna mieć wszystkiego;)

Hah gorzej jak będzie jednak chciała wyjść wcześniej i być Rakiem, na sile jej nie zatrzymasz :p
Ja wlasnei tak w połowie lipca będę miała 37/38 tydzień i tez bym wtedy chciała.

reklama
Jejus jak tam pieknie [emoji7] [emoji173]

Potwierdzam i jest na parkingu z 10 aut, a ludzi tam w ogóle nie słychać i nawet nie mijamy w tym ośrodku [emoji5] jest mega. Polecam wszystkim na wczasy, szczególnie za rok z dziećmi, bo w kuchni jest krzesełko do karmienia, jest miejsce na przewijanie również dziecka, jest ogród i leżaczki i miejsce na grilla, parking monitorowany :)

Potwierdzam i jest na parkingu z 10 aut, a ludzi tam w ogóle nie słychać i nawet nie mijamy w tym ośrodku [emoji5] jest mega. Polecam wszystkim na wczasy, szczególnie za rok z dziećmi, bo w kuchni jest krzesełko do karmienia, jest miejsce na przewijanie również dziecka, jest ogród i leżaczki i miejsce na grilla, parking monitorowany :)
A jaka nazwa pensjonatu?

Moja mama miała busz....W malutkim pokoju 30 kwiatów doniczkowych. W kolejnym było mniej[emoji16][emoji23]

Ja mam tylko storczyki i teraz na balkonie dwie donice z pelargoniami (na komary) i pomidorki[emoji16][emoji16]Masakra... współczuję[emoji852]Ale cudne[emoji7]Ja chyba dlatego, że za często tam bywałam, to mi się nie chce tam wracać [emoji4] zresztą za wakacje nad polskim morzem płaci się teraz tyle, co za granicą[emoji4] Wolę jednak ciepłą wodę[emoji16]

No może i tak. Ceny spania wyższe, bo niestety u nas sezon największy od czerwca do września i dlatego kasują żeby zarobić na cały rok, tak samo jedzenie itd. Ale da się przeżyć. Spanie mamy za 100 zł doba 2 osoby i piesek. Rybkę zjedliśmy takie spore porcje po ponad 200 g, frytki, surówka, picie i 50 zł także normalna cena. Obiady takie zwykle za 15 zł porcja, lody po 3-5 zł no także tragedii nie ma. Ale wiaodmo za 2 lata wybieramy kierunek Chorwacja, bo mój Bartek ma tak w 1/3 korzenie chorwackie i tam autem pojedziemy cała rodzinka, jego ciocie kuzyni mama tata jadą także jeden duży dom, pokoje każdy swoje, kuchnia wspólna :)

Skacze na bungee :D
Dla pocieszenia moja starsza mi się tak prezyla w brzuchu. Właściwie non stop... A jest kochanym spokojnym grzecznym dzieckiem. Młodsza nie robiła takich wygibasow A jest mały terminator. zamkniesz jej drzwi to oknem wejdzie. Oczywiście żeby nie było też jest kochana :D

To mnie pocieszyłaś. Marta w brzuchu była bardzo spokojna, a teraz energia ja rozpiera. Za to Leo bombarduje mi cały czas brzuch, więc moze będzie spokojniejszy .

Ja na szczescie ani jednego jeszcze nie widze. Moja mama tez w ogole nie ma po trojce dzieci wiec chyba zasluga genow. Za to cellulit to mam juz wszedzie [emoji50]

Ja tez nie mam rozstępów itd, ale to pewnie tez kwestia genów i tego, że dosłownie od 6-8 tyg ciąży smaruje uda, pupę, brzuch cały i piersi.

A ja nie wiem kiedy odbierzemy [emoji23] nie chce mi sie do miasta jechac :p ale tez sie ciesze jak glupia [emoji23]

My przy okazji jak będziemy wracać od gin, akurat będą już czekały, bo coraz bliżej termin.
Ja mam dziś 33+3 czyli 34 zaczęty, zostało nam 45 dni [emoji7][emoji173]️[emoji847][emoji2]

No ale żeby pojechac na plaże na jeden Dzien to jednak trochę w sumie 440 tam i spowrotem. Trzeba by było wyjechać dość wczesnie, żeby coś tam poużywać ;) Zazdroszczę, ja jeszcze niedawno miałam rozkmine czy jechac do Polski w lipcu, ale ostatnio godzina w aucie i już mi nie wygodnie, także mój problem się chyba rozwiązał...

A to tak, nie przeczytałam dokładnie [emoji5][emoji847] na 3 dni całe się jeszcze opłaca, ale na jeden już nie.
No niestety każdy inaczej organizm przeżywa ciąże, ja całe szczęście moja pierwsza ciąża i jest od początku super, serio zero powikłań, samopoczucie tez ekstra i podróże tez dobrze znoszę. Odkąd jestem w ciąży już w grudniu, pod koniec lutego, w kwietniu i w maju byliśmy w Bytomiu czyli 350 km x 2 czyli 700 km x 4 wiec już trochę pojezdzilismy. Plus teraz to morze, jakieś mniejsze wycieczki koło domu itd. Mała będzie podróżniczka i mam nadzieje, ze będzie spała w foteliku jak zabita w podróży dalszej. Zobaczymy już w połowie września do Wrocławia od Nas to 170 km.

reklama
Ja smaruje Bio-oilem i poki co nic nie mam :D koleżanki mi to polecały, wszystko chyba Zalezy od skory :)

I od genów, wieku i ilości przebytych ciąż. Ja mam super, bo nic nie wyskoczyło, ale moja pierwsza ciąża, z wagą nigdy nie miałam wahań dużych i problemów, mam dziś skończone 23 lata, geny tez dobre także niektórzy maja szczęście. Ale to tylko rozstępy, nic złego a wręcz naturalne i kobiece moim zdaniem ;)

Do góry