Wiem że znajoma tak robiła. Żeby nie płacić za badania, myślę że tak ale spytaj najlepiej lekarza do którego masz wieksze zaufanieMnie lekarz raz powiedział że można z jedna karta ciąży iść też do innego lekarza, tylko że wtedy np najlepiej żebyś miała wyniki badań że sobą. u nas tak jest że jak robisz badania prywatnie to dostajesz do ręki wynik a jak na NFZ to do przychodni i nie dadzą Ci potem tego tylko zostaje w dokumentacji.Chyba że zrobisz ksero.A można chodzić prywatnie i na NFZ i mieć prowadzone dwie karty ciąży?
reklama
Dziewczyny a czy któraś z was szczepila się na zoltaczke w trakcie ciąży. Bo ja miałam dwie dawki przed ciąża a trzecia mi wypada w trakcie ciąży. I właśnie nie wiem czy to bezpieczne dla dziecka? A chciałabym dokończyć szczepienie.
Colorado1989
Fanka BB :)
Jak masz tyle czasu i chęci to czemu nie [emoji16] ja jak już starałam się o fasolkę i chodziłam co 2 tyg do lekarza to już miałam dość. Teraz co 3 tyg, więc jakbym miała do 2 lekarzy chodzić, to średnio wychodzi co 1.5 tygodnia - dziękuję [emoji16] tym bardziej, że lekarze też bywają humorzaści i nawet mój rodzinny kręci nosem jak przychodzę do niego z receptą od prywatnego endokrynologa, żeby przepisał mi na receptę ze zniżkami.A można chodzić prywatnie i na NFZ i mieć prowadzone dwie karty ciąży?
Niestety służba zdrowia jest u nas totalnie bezsensowna. Tak samo iluzorycznie bezpłatna jak i szkoła.
Może warto się zastanowić, czy w ogóle konieczny jest lekarz prywatny.
Jak nie ma problemów zdrowotnych, ciąża przebiega ok, to spokojnie na nfz można. Przynajmniej ja bym tak zrobiła. Bo jednak sporo pieniędzy zostaje wtedy w kieszeni.
Colorado1989
Rany, nie mam pojęcia... Wydaje mi się, że w ciąży się nie szczepi. Nawet jak chce się profilaktykę zrobić z myślą o ciąży, to po szczepieniach jakiś czas trzeba poczekać ze staraniami. Tylko tyle wiem, myślałam nad zaszczepieniem się m.in. na krztusiec, ale już byłam w trakcie stymulacji i nie chciałam przerywać, a lekarz stwierdził, że mam małe szanse na zarażenie się tym paskudztwem przy mojej pracy i trybie życia.Dziewczyny a czy któraś z was szczepila się na zoltaczke w trakcie ciąży. Bo ja miałam dwie dawki przed ciąża a trzecia mi wypada w trakcie ciąży. I właśnie nie wiem czy to bezpieczne dla dziecka? A chciałabym dokończyć szczepienie.
Ja tak 2 razy robiłam żeby mieć za darmo badania chodziłam na NFZ ale lekarka była delikatnie rzecz ujmując kiepska więc osobno chodziłam prywatnie tam lekarz o wszystkim wiedziałA można chodzić prywatnie i na NFZ i mieć prowadzone dwie karty ciąży?
Teraz już mi się nie chce tak bawi bo czasami i tak zlecił mi coś więcej osobno
Tyle mam i tak na głowie że trudno dołożę na tę badania ale przynajmniej będę spokojniejsza..
I tak jak pisze Colorado ja tak chodziłam w 1 ciąży tylko na NFZ bo wszystko było ok
Teraz jestem nastawiona na poród że znieczuleniem a z tym doktorem już 2 ciążę przeszłam wiem co to znaczy rodzić że znieczuleniem i bez więc wszystkie pieniądze bym oddała
Teraz jestem nastawiona na poród że znieczuleniem a z tym doktorem już 2 ciążę przeszłam wiem co to znaczy rodzić że znieczuleniem i bez więc wszystkie pieniądze bym oddała
reklama
oliwiapatrycja
Dzisiaj mialam mieć usg prenatalne, ale ginekolog zmierzyla dzidzie i stwierdziła że jest zbyt mała żeby robić dalej usg pomiary wszystkie itp. Ma 4,2 cm a potrzeba minimum 4,5 cm żeby wykonać badanie prenatalne. Ehh i znów musze czekać kolejny tydzień..