reklama
Colorado1989
Fanka BB :)
Zależy jacy lekarze na nfz w okolicy są. U mnie sami albo partacze, albo tacy, co tylko książkowe ciąże umieją prowadzić [emoji4]To nie prawda ze na nfz jest mniej badan, ja chodzilam w poprzedniej ciazy i mialam wszystkie, a wizyt mialam tyle ze w karcie ciazy sie juz nie miescily na nfz nie zawsze jest zle, a w koncu za to placimy podatki i sie nam nalezy.
Prywatnie czasem jest więcej badań i wizyt dlatego, że każde badanie i każda wizyta to pieniądze... Zależy jeszcze od lekarza właśnie, czy hamuje się i zleca to, co faktycznie konieczne, czy wszystko na zapas
Ja ostatnio też niestety 213 zł płaciłam za cały pakiet badań: morfologia, grupa krwi, mocz, hepatitisy, hiv, kiła, toksoplazmoza, krzywa cukrowa i jeszcze pewnie coś zapomniałam [emoji14]
No ale nie mam dobrego lekarza na nfz niestety. Więc zaciskam zęby i płacę, a składkę płaconą na nfz traktuję jako abonament szpitalny [emoji14]
Izulek78
@monia_I, bardzo mi przykro kochana, to bardzo smutne, co piszesz. Gdybym mogła, to bym cię przytuliła. Jest styczeń, niedługo przyjdzie wiosna, będzie rozkwitało nowe życie a ty po zabiegu myśl o tym i staraj się o nową, zdrową fasolkę, którą powitasz na tym świecie. Ściskam cię mocno!
Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom
Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom
Zuzanka1402
Ja bym mu powiedziała, że w takim razie czas chyba zmienić lekarza skoro inni nie mają z tym problemu... może ma za dużo pacjentek... :/ masakraZdecydowanie Cię posłucham. Następnym razem go zmusze. Wygłosił pogadanke o tym, że lekarze sami muszą płacić za skierowania... Z tego co piszesz inni nie mają z tym problemów. Dzięki
Tina1201
Hej hej dzieczyny !!
Monia bardzo mocno cię ściskam pamiętaj ze po burzy zawsze wychodzi słońce , niejedna z nas to niestety przechodziła z czasem ból łagodnieje i człowiek zaczyna sam dochodzić do tego , ze najwidoczniej tak miało być . Nie miałaś na to żadnego wpływu . Przytulam mocno .
Co do specyfików jakich używam przy AZS . W tamtej ciąży dostawałam dożylnie hydrocortison w szpitalu w 13 tc . Teraz lekarz pozwolił mi używać hydrocortison maść w kryzysowych sytuacjach , steryd w miarę bezpieczny , łagodny . Ale ja bym się skonsultowała z lekarzem , moj akurat mi pozwolił , ale tez używam go w naprawdę podbramkowych sytuacjach . Na codzień mam wysypane ciało , ale do wyrzynania . Hydrocortison używam naprawdę jak jest tragicznie. Do tego kąpiele w sól z morza martwego bardzo łagodzą mi skore , balsam cetraben ( nie wiem czy w pl dostępny ) na usta wazelina i inne specyfiki apteczne kremy . Jeden z ginekologów powiedział mi tez ze przy alergii clartina bezpieczna jest w ciąży. Ale tak jak mówię ja bym się konsultowała ze swoim ginekologiem .
KatiNails : mnie tez już co rano wymioty męczą tyle ze u mnie to w poprzedniej ciąży było tak samo o dziewczynkę mam . Wiec to wszystko nie do końca jest do przewidzenia .
Moje objawy wogole są tak wymieszane ze ja nie mam pojęcia kto tam u mnie mieszka .
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Monia bardzo mocno cię ściskam pamiętaj ze po burzy zawsze wychodzi słońce , niejedna z nas to niestety przechodziła z czasem ból łagodnieje i człowiek zaczyna sam dochodzić do tego , ze najwidoczniej tak miało być . Nie miałaś na to żadnego wpływu . Przytulam mocno .
Co do specyfików jakich używam przy AZS . W tamtej ciąży dostawałam dożylnie hydrocortison w szpitalu w 13 tc . Teraz lekarz pozwolił mi używać hydrocortison maść w kryzysowych sytuacjach , steryd w miarę bezpieczny , łagodny . Ale ja bym się skonsultowała z lekarzem , moj akurat mi pozwolił , ale tez używam go w naprawdę podbramkowych sytuacjach . Na codzień mam wysypane ciało , ale do wyrzynania . Hydrocortison używam naprawdę jak jest tragicznie. Do tego kąpiele w sól z morza martwego bardzo łagodzą mi skore , balsam cetraben ( nie wiem czy w pl dostępny ) na usta wazelina i inne specyfiki apteczne kremy . Jeden z ginekologów powiedział mi tez ze przy alergii clartina bezpieczna jest w ciąży. Ale tak jak mówię ja bym się konsultowała ze swoim ginekologiem .
KatiNails : mnie tez już co rano wymioty męczą tyle ze u mnie to w poprzedniej ciąży było tak samo o dziewczynkę mam . Wiec to wszystko nie do końca jest do przewidzenia .
Moje objawy wogole są tak wymieszane ze ja nie mam pojęcia kto tam u mnie mieszka .
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
P
pralinka92
Gość
Niestety dzidziuś nie zyje dzis popołudniu albo jutro bede miala zabieg ((((
@monia_l tak mi przykro... nawet nie wiem co powiedzieć w takiej sytuacji trzymaj się Kochana :*
Kasiulla_88
Aktywna w BB
monia_l zadne slowa otuchy nie pomoga. Musisz sie z tym uporac... napewno masz wsparcie w partnerze i korzystaj z niego bo jemu napewno jest tak samo zle. ja po koniec lipca stracilam swoje malenstwo i wiem co to za koszmar. przyjdzie czas i ponownie zobaczysz te upragnione dwie kreseczki. teraz zadbaj o siebie i partnera... trzymaj sie malenka
Ja jak chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie to za wizyty i badania zaplacilam razem około 3tys zl.W drugiej ciąży juz chodziłam na NFZ teraz też. Wiadomo że nie trzeba płacić za wizytę o badania ale np wolała bym chodzić do innego lekarza, który akurat przyjmuje tylko prywatnie. Nie żałuję że chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie bo akurat wtedy miałam na tyle kasy a teraz mam zdrowego synka wartego każde pieniądze.To nie prawda ze na nfz jest mniej badan, ja chodzilam w poprzedniej ciazy i mialam wszystkie, a wizyt mialam tyle ze w karcie ciazy sie juz nie miescily na nfz nie zawsze jest zle, a w koncu za to placimy podatki i sie nam nalezy.
A można chodzić prywatnie i na NFZ i mieć prowadzone dwie karty ciąży?Ja jak chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie to za wizyty i badania zaplacilam razem około 3tys zl.W drugiej ciąży juz chodziłam na NFZ teraz też. Wiadomo że nie trzeba płacić za wizytę o badania ale np wolała bym chodzić do innego lekarza, który akurat przyjmuje tylko prywatnie. Nie żałuję że chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie bo akurat wtedy miałam na tyle kasy a teraz mam zdrowego synka wartego każde pieniądze.
reklama
No i też miałam w piereszej ciąży wizyty co trzy tyg jak chodziłam prywatnie bo brałam l4 a lekarz dawał mi tylko na 21 dni, badania krwi i moczu co trzy tyg. W drugiej ciąży już na NFZ u innego lekarza też wizyty co trzy tyg i badania krwi często, choć juz nie brałam L4.