reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Rany julek [emoji52] nieźle musiałaś i musisz się męczyć. Ja mam alergię kontaktową na różne rzeczy, jak płyn do naczyń (wszystkie!), chemie wszelkie, nikiel, etc. Czasem jedna rzecz mnie uczuli, a 10 innych potem podrażnia :/ czasem nawet jak warzywa obieram to mnie mega podrażniają...

8une3e3kck8m6mea.png

Ojjj tak , czas ciąży wspominam bardzo złe , wiele nocy przepłakałam z paląca swędząca skóra , bez leków , bez ulgi , nie mówiąc o tym jak wstyd było mi wyjść do ludzi . W szpitalu dostawałam leki dożylnie po wielu konsultacjach dermatologa z ginekologiem . To było w Polsce , to jakie tutaj maja podjeścir w Uk do tego typu spraw to jest śmiech na sali . Wogole jeśli chodzi o lekarzy w Uk , podejście do pacjenta , dolegliwości to jest aż niezmoliwe , szkoda gadać .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rany julek [emoji52] nieźle musiałaś i musisz się męczyć. Ja mam alergię kontaktową na różne rzeczy, jak płyn do naczyń (wszystkie!), chemie wszelkie, nikiel, etc. Czasem jedna rzecz mnie uczuli, a 10 innych potem podrażnia :/ czasem nawet jak warzywa obieram to mnie mega podrażniają...

8une3e3kck8m6mea.png

Na dłoniach to tez mam clay
Rok praktycznie . Płyny do naczyń , chemia , ciężko wszystkiego unikać. Sok z warzyw i owoców podrażniają również zmiany

Cześć! Czytam forum od tygodnia i przeczytałam całe 280 stron! :D
Jestem z Krakowa i jestem w pierwszej ciąży. Termin na 4.08.
To chyba mój pierwszy w życiu wpis na jakimkolwiek forum, zobaczymy czy mnie wciągnie ;) na pewno będę śledzić wasze wpisy z zainteresowaniem. Sporo można się z nich dowiedzieć :)
Witam serdecznie i mam nadzieję że wszystkie zostaniemy cudownymi sierpniowymi mamusiami :-*

Czesc dziewczyny chcialam sie przywitac, jestem w 7 tyg ciazy to moja 3 ciaza, pierwsza niestety stracona i mam już synka 13 miesięcznego. Przyznaję że nigdy nie pisałam na forum ale nie powiedzieliśmy nikomu o ciazy że względu na wcześniejsze doświadczenia...a mam wielka ochotę ż kims pogadać:) milo mi Was poznać i życzę Wam nudnych ciąż i grzecznych dzieciaczkow po porodzie :)
Cześć ja się wprawdzie mało udzielam ale czytam na bieżąco

Ojjj tak , czas ciąży wspominam bardzo złe , wiele nocy przepłakałam z paląca swędząca skóra , bez leków , bez ulgi , nie mówiąc o tym jak wstyd było mi wyjść do ludzi . W szpitalu dostawałam leki dożylnie po wielu konsultacjach dermatologa z ginekologiem . To było w Polsce , to jakie tutaj maja podjeścir w Uk do tego typu spraw to jest śmiech na sali . Wogole jeśli chodzi o lekarzy w Uk , podejście do pacjenta , dolegliwości to jest aż niezmoliwe , szkoda gadać .

Masakra z tymi skórnymi i alergicznymi problemami. A jak Twoje dzieckątko? Odziedziczyło te problemy? Ja się tak trochę boję, bo ja jestem alergik kontaktowy na różne rzeczy, o których pisałam, a mąż ma alergię na koty i astmę... A mamy koty. Dlatego teraz profilaktycznie obkładam się często futrzakami [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

To chyba mój pierwszy w życiu wpis na jakimkolwiek forum, zobaczymy czy mnie wciągnie ;) na pewno będę śledzić wasze wpisy z zainteresowaniem. Sporo można się z nich dowiedzieć :)
Witam serdecznie i mam nadzieję że wszystkie zostaniemy cudownymi sierpniowymi mamusiami :-*
Hej Eve_88 też jest to moje pierwsze forum na którym się udzielam, moja pierwsza ciąża i jestem z Krakowa. Witamy:)

8p3o43r8p6p6dz8z.png

Ooo jaka wytrwała jesteś [emoji16] gratuluję i zazdroszę :)
Forum to odskocznia i w dużej mierze też źródło i informacji i inspiracji, więc pewnie zostaniesz z nami, oby aktywnie! Jak się czujesz w ciąży? Jakie badania masz już za sobą? [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Masakra z tymi skórnymi i alergicznymi problemami. A jak Twoje dzieckątko? Odziedziczyło te problemy? Ja się tak trochę boję, bo ja jestem alergik kontaktowy na różne rzeczy, o których pisałam, a mąż ma alergię na koty i astmę... A mamy koty. Dlatego teraz profilaktycznie obkładam się często futrzakami [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Moja corka kończy 4 latka za chwile o dopiero Ok pol roku temu pojawiła się jej niewielka egzema pod jednym kolankiem i co jakiś czas wraca . Ale tylko pod tym kolankiem . Prawdopodobnie od wody, bo tu woda jest paskudnie twarda .Teraz wyskoczyło jej jeszcze coś pod oczkiem właśnie jutro spróbuje ja umówić do lekarza , bo nie wygląda mi to na alergie . Mam nadzieje ze to nic poważnego

reklama
Znów u mnie pojawiło sie podbarwione plamienie, skąpe ale jednak mi mrozi krew w żyłach :/ jutro miałam jechać z moczem do badania, myślicie ze jest sens jak plamienie będzie sie utrzymywać?

gannyx8dsoycbms0.png

Do góry