reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kuruj się, żebyś była już zdrowa do wyjazdu ;*
Miło ze strony Twoich teściów :) Ja swoich lubie, ale staram się trzymac trochę na dystans, nie chce, żeby za bardzo ingerowali w nasze życie, tym bardziej później mówili mi np jak mam wychowywać dziecko. Staram się ograniczać spotkania do minimum, co i tak konczy się w ten sposób, ze przynajmiej raz w tyg się widzimy, a oni marudzą, ze mało :p
Co do dzisiejszych planow to nie wiem, tyle pomyślow w głowie, a sił coraz mniej :/ mój idzie do pracy na 12, Wiec do 21 prawie jestem sama. Obiadu dziś nie muszę robic, bo wczoraj na wieczór ugotowałam rosołek ;) Pojechałabym na miasto coś dla małej kupić, ale trochę się boje sama, ostatnio miewam jakies zawroty głowy i nigdy nie wiem kiedy mnie to znow spotka :/ Ty oszczędzaj się poki co ile tylko możesz, bo teraz to już nie ma żartów, niby koniec tak blisko, ale jeszcze niech te nasze dzieciaczki poczekają troszkę :)

Dzięki, na pewno będę już leżała i kurowała się :)

A teściowe super są, z nimi mam mega kontakt i jego mama i tata właśnie nie są tacy, że się narzucają i np dzwonią po pare razy w tyg czy nas „nawiedzają”. A z córcia tez się nie obawiam. Domyślam się, ze pierwsze 2 tyg po porodzie będzie chciała pomagać i odwiedzać nas tak co 2-3 dzień, ale tego nie unikniemy i pewnie wszystko z wyczuciem ;)

Dokładnie tak, już niewiele zostało. Mi 50 dni [emoji5][emoji173]️

reklama
Wszystkie lekarstwa które możesz to weź i do łóżeczka wygrzewać się i odpoczywać ;) miło ze strony teściów, że tak o Ciebie dbają ;) ja zaraz zabieram się za sprzątanie, wstawiłam pranie, zakupy zrobiłam wczoraj także spoko :D na obiad planuję zrobić leczo :D :p

Tak właśnie zrobiłam, tylko za godzinkę w pieskiem wyjdę na dosłownie chwile i wracam do łóżka i serial, jedzonko i luz :)

Ja tez mam już luz. Jutro tylko poprasuję pare rzeczy i spakuje się na wyjazd i tyle

Klaudia, to super wieści:)

Mąż w pracy do 14-15ej. Ja z dziećmi zjedliśmy dopiero śniadanko, dzieciom pozwolilam grać na konsoli a ja zrobię sobie kawkę i poczytam książkę. O 14ej idziemy na festyn koło kościoła upiekłam rano 2 ciasta ten festyn będę sprzedawać i ksiądz zbiera na wyjście do kina i na kręgle dla dzieci z parafii. O 17ej mamy sąsiedzkiego grila na placu zabaw przed blokiem także obiad to będzie gril więc nie muszę dziś gotować. Miłego dnia dziewczyny.

Uuuu to dziś aktywnie i obrotnie :)

To bawcie się dobrze na festynie [emoji4] dziękujemy i wzajemnie kochana [emoji5][emoji170]

No to super[emoji4] Teraz błogi odpoczynek [emoji275] z każdym dniem, kolejny tydzień do przodu[emoji16]

Dokładnie tak [emoji5] już tak bliziutko zostało. A uspokaja mnie to, że mała nóżkami wywija i czuje jak rusza nimi i łapie ją za stopkę i się tak droczymy [emoji5][emoji7]

Któraś z dziewczyn mówiła (chyba Klaudia ? ), że pytała lekarza czy to nie jest normalne, że szyjka się skraca i lekarz powiedział, że owszem, ale powinna od 36tyg

Powinna, a wisodmo jak to w praktyce jest.. tam na lipcowkach jak śledziłam to im dużo wcześniej z szyjka już się coś działo, zresztą u nas tez tutaj wiele miało już problemy od wcześniejszego tygodnia.. niestety taki już urok tych naszych szyjek [emoji854][emoji3]

Dokładnie tak [emoji5] już tak bliziutko zostało. A uspokaja mnie to, że mała nóżkami wywija i czuje jak rusza nimi i łapie ją za stopkę i się tak droczymy [emoji5][emoji7]
Wiesz że od tego może twardnieć brzuch ? [emoji7] Ja się wczoraj z moim tak droczylam a potem umyć się nie mogłam bo jak nigdy był cały twardy aż się wystraszyłam

A to moje „małe” zakupy z pepco i kika. Dla każdego coś hah do kuchni pare drobiazgów potrzebnych, dla mnie coś, dla tatusia i dla córci oczywiście najwiecej [emoji56][emoji3]

Ta papierośnica biała z lamą oczywiście dla tatusia.

Reszta dla żeńskiej części rodzinki hahah

IMG_0124.JPG
IMG_0123.JPG
IMG_0122.JPG
IMG_0121.JPG
IMG_0120.JPG

Załączniki

• IMG_0124.JPG
    IMG_0124.JPG
    324,3 KB · Wyświetleń: 277
  • IMG_0123.JPG
    IMG_0123.JPG
    262,5 KB · Wyświetleń: 275
  • IMG_0122.JPG
    IMG_0122.JPG
    443,4 KB · Wyświetleń: 274
  • IMG_0121.JPG
    IMG_0121.JPG
    322,6 KB · Wyświetleń: 273
  • IMG_0120.JPG
    IMG_0120.JPG
    291,8 KB · Wyświetleń: 273
reklama
A to nie wiedziałam, będę się powstrzymywała, ale to takie piękne uczucie [emoji5][emoji7][emoji173]️
No niestety .. ciągle uczulają wszędzie na to głaskanie brzucha bo wtedy się macica stawia..
Wiem że ciężko się powstrzymać , sama wczoraj nie dałam rady się oprzeć .. no ale on tak kusił że musiałam go dotknąć .
Dzisiaj też mnie zaczepia ale jeszcze dzielnie się trzymam

Do góry