reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No niestety .. ciągle uczulają wszędzie na to głaskanie brzucha bo wtedy się macica stawia..
Wiem że ciężko się powstrzymać , sama wczoraj nie dałam rady się oprzeć .. no ale on tak kusił że musiałam go dotknąć .
Dzisiaj też mnie zaczepia ale jeszcze dzielnie się trzymam
Ja tylko trzymam ręce na brzuchu... nigdy nie głaskam[emoji4]

reklama
No niestety .. ciągle uczulają wszędzie na to głaskanie brzucha bo wtedy się macica stawia..
Wiem że ciężko się powstrzymać , sama wczoraj nie dałam rady się oprzeć .. no ale on tak kusił że musiałam go dotknąć .
Dzisiaj też mnie zaczepia ale jeszcze dzielnie się trzymam

Ale ja go nie głaskam tylko palcem dotykam tam gdzie wypycha i czuje, że to ewidentne jej syrka mała [emoji5][emoji5]

Ja tylko trzymam ręce na brzuchu... nigdy nie głaskam[emoji4]
Mnie to położna tłumaczyła że właśnie pozolyc i trzymać można , ale nie głaskać ani nie łapać dziecko za części ciała i tak samo nie przykładać ręki i zabierać i tak w kółko [emoji12] wtedy dziecko niby bardziej się bawi , kopie nas a macica się stawia. No ja to wczoraj poczułam aż się wystraszyłam [emoji849]

Hej dziewczyny!
Podczytuje was czasem bo mam termin na 25/07, takze jak przenoszę to może bede sierpniowka;)

Tak czytam co piszecie o głaskaniu brzucha i pierwsze co słyszę o tym.
Ja głaskam cały czas, jaka mała kopie czy sie wypina to od razu ręka wędruje na brzuch. Nawet położna mi mówiła zeby głaskać bo to buduje wiez z dzidziusiem. Z tym ze ja mam bezproblemowa ciąże, nie mam twardnien itp.. no i nie mieszkam w PL a co kraj to obyczaj.

Dzięki, na pewno będę już leżała i kurowała się :)

A teściowe super są, z nimi mam mega kontakt i jego mama i tata właśnie nie są tacy, że się narzucają i np dzwonią po pare razy w tyg czy nas „nawiedzają”. A z córcia tez się nie obawiam. Domyślam się, ze pierwsze 2 tyg po porodzie będzie chciała pomagać i odwiedzać nas tak co 2-3 dzień, ale tego nie unikniemy i pewnie wszystko z wyczuciem ;)

Dokładnie tak, już niewiele zostało. Mi 50 dni [emoji5][emoji173]️
To nawet dobrze, że będzie chciała pomagać na początku :) tym bardziej że nie masz swojej mamy blisko :)

Hej dziewczyny!
Podczytuje was czasem bo mam termin na 25/07, takze jak przenoszę to może bede sierpniowka;)

Tak czytam co piszecie o głaskaniu brzucha i pierwsze co słyszę o tym!
Ja głaskam cały czas, jaka mała kopie czy sie wypina to od razu ręka wędruje na brzuch. Nawet położna mi mówiła zeby głaskać bo to buduje wiez z dzidziusiem. Z tym ze ja mam bezproblemowa ciąże, nie mam twardnien itp.. no i nie mieszkam w PL a co kraj to obyczaj.
Witaj :)
No dokładnie co kraj to obyczaj [emoji16]
Ja mam doświadczenie z tym głaskaniem bo byłam już trzy razy w szpitalach i u nas to strasznie na to uczulają [emoji4] zobaczą rękę na brzuchu i opiernicz. Bynajmniej tak było w tych szpitalach co ja byłam :)

No i tak jak piszesz jeśli ciąża bezproblemowa to chyba nie ma co wprowadzać jakiś ograniczeń [emoji39]

Mnie to położna tłumaczyła że właśnie pozolyc i trzymać można , ale nie głaskać ani nie łapać dziecko za części ciała i tak samo nie przykładać ręki i zabierać i tak w kółko [emoji12] wtedy dziecko niby bardziej się bawi , kopie nas a macica się stawia. No ja to wczoraj poczułam aż się wystraszyłam [emoji849]

Może i tak, ale nie można dać się zwariować, bo każda zaraz by urodziła :D po prostu wydaje mi się, że mam niedobór magnezu i szyjka się skraca, mała tez przybiera na wadze i dlatego brzuch coraz bardziej ciężki i twardy się robi, wiec muszę leżeć :) a teraz serial i śniadanko-obiadek [emoji5]

IMG_1307.JPG

Załączniki

• IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    652,3 KB · Wyświetleń: 277
Hej dziewczyny!

Tak czytam co piszecie o głaskaniu brzucha i pierwsze co słyszę o tym.

Wiemy :) będzie synek czy córeczka? Pierwsze dziecko i ciąża Twoja?

reklama
Do góry