reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No widzisz...nie wiem od czego to zależy. Większość Dziewczyn z forum ze skracajacych szyjek z dluzszymi ode mnie leżały w szpitalu i miały zakładane pessary czy szwy. Ja nie mam nic. Jedynym wyznacznikiem dla lekarza było to,że w pierwszej ciąży też tak było, tzn podobnie bo lepiej niż teraz i donosilam. Ale teraz nie leżę plackiem bo mam 3letniego syna. Dziś skończyłam 32 tc,szyjka miękka,22 mm. Szyjka spadła do 26 mm od 20 tc.
Ty masz naprawdę opiekuńczego lekarza,możesz czuć się bezpieczna:)
To na prawdę malutko jak na ten tydzień. :(
Dziwne, że tak olał twój lekarz sprawę.
Całe szczęście. Czuje się dużo spokojniejsza bo wiem, że coś robi w tym kierunku żeby było lepiej a nie tylko wziąć kasę i zapraszam kolejna pacjentkę.

reklama
To na prawdę malutko jak na ten tydzień. :(
Dziwne, że tak olał twój lekarz sprawę.
Całe szczęście. Czuje się dużo spokojniejsza bo wiem, że coś robi w tym kierunku żeby było lepiej a nie tylko wziąć kasę i zapraszam kolejna pacjentkę.
Klaudia to też dużo zależy od tego w jakim tempie się skróciła :) u ciebie to naprawdę szybko poszła w dół więc trzeba to skontrolować. Ja to na pewno bym poszla do szpitala jeśli lekarz by zaproponował w takiej sytuacji [emoji16] a powiedz mi jeszcze robił ci ten doktor posiewy z pochwy , posiew moczu albo chociaż ogólne badanie moczu ? Nie piecze cię nic przy sikaniu, nie sikasz więcej ? [emoji14]

Dziewczyny, kupujecie ochraniacze do łóżeczek...? Ja przy synku miałam taki beznadziejny,zapadajacy sie. Teraz znalazłam dla corci śliczny, ale ponoć już nie powinno sie ich używać...
Link do: Ochraniacze groźne dla dzieci. Niemowlęta mogą się udusić
Ja zamawiam pościel pikowana z ochraniaczem. Z tym że ochraniacz będzie tylko od strony ściany
Screenshot_2018-06-10-12-40-44-524_com.opera.browser.png Screenshot_2018-06-15-10-10-24-588_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-06-10-12-40-44-524_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-10-12-40-44-524_com.opera.browser.png
    141,6 KB · Wyświetleń: 62
  • Screenshot_2018-06-15-10-10-24-588_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-15-10-10-24-588_com.opera.browser.png
    157,6 KB · Wyświetleń: 60
Hmm tylko wtedy traci on swoją funkcje:D nie wiem czy warto 2ydawac kasę,a nie lepiej kupić ładna pościel i organizery na łóżeczko tylko... Mam mieszane uczucia.

Dziękuję. Póki co tragedii nie ma,ale podejrzewam że się pogorszyło. Tym bardziej,że przy badaniu dowcipnym lekarz mówił,że szyjka przepuszcza na opuszek palca,czyli małe rozwarcie jest. Ponoć u wielorodek to normalne...
Ech...A obiecałam synkowi naleśniki, muszę posmazyc...I pranie powiesić...
A nie masz jakiejś pomocy od mamy/teściowej/siostry/przyjaciółki itp? Żeby Ci się trochę synkiem zajął ktoś?

Oj biedaku. Dobrze, że lekarza masz takiego który o to dba. Z tego co czytam to mam podobnie a mój lekarz jakoś tego nie zauważył. Mój brzuch jest miękki tylko jak leżę czy usiądę wygodnie. Tak to non stop się spina. Dopiero u ginekologa w zastępstwie dostałam luteinę choć ledwo ledwo czuje tylko różnice. Trzymaj się :) nie stresuj.
A skraca ci się szyjka ?
U mnie jest ten problem , że nie tylko jak wstanę czy pochodzę. Ale nawet jak leżę , robi się twardy. A ja tego najzwyczajniej w świecie nie czuję , co zmartwiło lekarza :/
Dziękuje :-*

Hmm tylko wtedy traci on swoją funkcje:D nie wiem czy warto 2ydawac kasę,a nie lepiej kupić ładna pościel i organizery na łóżeczko tylko... Mam mieszane uczucia.

Dziękuję. Póki co tragedii nie ma,ale podejrzewam że się pogorszyło. Tym bardziej,że przy badaniu dowcipnym lekarz mówił,że szyjka przepuszcza na opuszek palca,czyli małe rozwarcie jest. Ponoć u wielorodek to normalne...
Ech...A obiecałam synkowi naleśniki, muszę posmazyc...I pranie powiesić...

To trochę wcześnie.. ciągle mnie zastanawia jak mógł Cię zostawić w domu z tak krótka szyjka i do tego jeszcze rozwarciem..
Leż , odpoczywaj jak najwięcej :(
A nie ma kto przyjechać do Ciebie ? Pomóż Ci trochę. Chociaż ogarnąć mieszkanie, zrobić pranie, obiad ugotować i podać małemu..

A skraca ci się szyjka ?
U mnie jest ten problem , że nie tylko jak wstanę czy pochodzę. Ale nawet jak leżę , robi się twardy. A ja tego najzwyczajniej w świecie nie czuję , co zmartwiło lekarza :/
Dziękuje :-*

Tak, lekarz mówił że szyjka trochę się skróciła ale ile tego nie powiedział. Jak oni to mierzą to nie mam pojęcia :)
Ja te napięcia brzucha czuję, ale nie jest to ból. Ból to ja czuję mocny w pachwinach i w podbrzuszu.
No i jedna stopa mi puchnie :p ale to inna sprawa słoniowa :D

reklama
Klaudia to też dużo zależy od tego w jakim tempie się skróciła :) u ciebie to naprawdę szybko poszła w dół więc trzeba to skontrolować. Ja to na pewno bym poszla do szpitala jeśli lekarz by zaproponował w takiej sytuacji [emoji16] a powiedz mi jeszcze robił ci ten doktor posiewy z pochwy , posiew moczu albo chociaż ogólne badanie moczu ? Nie piecze cię nic przy sikaniu, nie sikasz więcej ? [emoji14]
Posiewu z pochwy ani moczu nie. Ogólne tak. Zawsze z morfologia mam na wizytę przynosić. Czy ja wiem .. chyba normalnie. Wcześniej mniej sikalam w ciągu dnia a więcej wstawałam w nocy. Teraz wstaje 1/2 w nocy ale znowu w dzień latam co chwilę. Wysikam się i znowu mi się chce. Pieczenia podczas załatwiania się nie mam. Ale czasem jak mnie boli krocze, czuje nacisk w pochwie jak chodzę to przy okazji delikatne pieczenie jest przy tym. Takie nie przyjemne uczucie. Nie jak przy zapaleniu lub jakiejś bakterii. Bo wtedy to piecze bardzo, tylko tak minimalnie odczuwalne. A czemu pytasz ?

Do góry