reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jakie macie zdanie na temat kupowania mebli przez internet ? Takie tanie ale ciekawa jestem co przyjdzie w kartonie...
Raz na meblach do salonu się mega zawiodłam. Ciekawe jak by było z taka szafa. W sklepach do 2 tysięcy pakowna szafa do przedpokoju a w internecie do 1tys można znalezc. Wyskoczyło mi np. Takie zdjęcie na FB.. Zobacz załącznik 867250
Przez internet kupowałam tylko ławę rozkładaną i komodę taką ikeowską. Jestem zadowolona, służą już 3ci rok. Za ławę zapłaciłam 400zł z przesyłką a stolarz chciał 800zł

reklama
Przez internet kupowałam tylko ławę rozkładaną i komodę taką ikeowską. Jestem zadowolona, służą już 3ci rok. Za ławę zapłaciłam 400zł z przesyłką a stolarz chciał 800zł
No właśnie któraś z was zamawiała komodę dla dziecka na 8 szuflad. 120 lub 140cm i zapłaciła chyba z 300 ja w sklepie kupiłam 100cm 4 szuflady i zapłaciłam 600zl. Więc jest różnica. ;/ Przez internet jest dużo taniej. Ale ta obawa, co Ci przyślą :/

Wiem o czym mówisz, mam brata 17letniego. Było nas troje, ja brat o rok młodszy i po 16latach właśnie Marcel. Wszyscy byliśmy tak samo wychowywani, rodzice od nas wymagali a ten najmłodszy to kompletny leser, zupełnie inaczej niz ja ze starszym bratem.
Wiesz ja go gonie do pracy bo mamy duży dom i wielkie podwórku więc pracy non stop pełno.Jak mu powiem że nic nie robi bezmojego gadania to się obraża i odp."ja dla Ciebie nianie robię,nic?-a kto śmieci wyniósł no normalnie padam jak to słyszę a wczoraj jak dowiedział się że mam odpoczywać i uważać na siebie bo inaczej do szpitala trafię to odp.przynajmniej spokój będzie no masakra jakas

Jakie macie zdanie na temat kupowania mebli przez internet ? Takie tanie ale ciekawa jestem co przyjdzie w kartonie...
Raz na meblach do salonu się mega zawiodłam. Ciekawe jak by było z taka szafa. W sklepach do 2 tysięcy pakowna szafa do przedpokoju a w internecie do 1tys można znalezc. Wyskoczyło mi np. Takie zdjęcie na FB.. Zobacz załącznik 867250
O kurcze fajna ta szafa. Chyba się zainteresuje . Miałam brać do korytarza komodę ale ta szafa się bardziej opłaca
No właśnie któraś z was zamawiała komodę dla dziecka na 8 szuflad. 120 lub 140cm i zapłaciła chyba z 300 ja w sklepie kupiłam 100cm 4 szuflady i zapłaciłam 600zl. Więc jest różnica. ;/ Przez internet jest dużo taniej. Ale ta obawa, co Ci przyślą :/
Ja brałam na 8 szuflad. Wiesz powiem ci że szuflady nie wysuwają się jakoś super lekko i jak się przyjrzysz to na pewno widać różnicę między komoda z neta a z Ikei.. no ale cena jednak jest znaczna [emoji14]

Wiesz ja go gonie do pracy bo mamy duży dom i wielkie podwórku więc pracy non stop pełno.Jak mu powiem że nic nie robi bezmojego gadania to się obraża i odp."ja dla Ciebie nianie robię,nic?-a kto śmieci wyniósł no normalnie padam jak to słyszę a wczoraj jak dowiedział się że mam odpoczywać i uważać na siebie bo inaczej do szpitala trafię to odp.przynajmniej spokój będzie no masakra jakas

Ja jestem taka , że nie potrafię ugotować jak jest nie posprzątane. Czy nie zascielic łóżka za bratem bo ma w dupie i tego nie zrobi. No kłuje mnie to w oczy. Zrobi śniadanie to już mi się gadać i powtarzac nie chce tylko idę i ogarnę za nim.. ale na twoim miejscu skoro i tak masz duży nakaz oszczędzania się. Nie robiłabym nic. Przez kilka dni zarósł by w syfie to sam by się wziął do roboty. Bo nie grzecznie się zachowuje i odzywa .. szkoda , że oddajesz się całą sobą dziecku a ono rośnie i ma cię gdzieś :( mam nadzieję , że moja Alicja będzie ze mną na tyle związana żeby jej z ust takie pyskowanie nie wyszło.

O kurcze fajna ta szafa. Chyba się zainteresuje . Miałam brać do korytarza komodę ale ta szafa się bardziej opłaca Ja brałam na 8 szuflad. Wiesz powiem ci że szuflady nie wysuwają się jakoś super lekko i jak się przyjrzysz to na pewno widać różnicę między komoda z neta a z Ikei.. no ale cena jednak jest znaczna [emoji14]

Jak zamówisz to daj znać :D
A tak serio to popatrz na wymiary bo ja nawet nie spojrzałam dokładnie.
I rozmawiałam z moim właśnie, ze też widział mnóstwo szaf do przedpokoju , na zdjęciach super ale chyba lepiej dołożyć parę stówek i kupić masywna. Która będziemy widzieć i się nie zawiedziemy jak przyjdzie. A nie jakieś skleiki które za parę miesięcy się porozwalaja. Ciekawe po ile teraz są takie szafy w sklepach.

Gadać, gadać i jeszcze raz gadać do znudzenia, nie odpuszczać. To pewnie taki wiek, bunt, myśli, że świat kręci się wkoło niego.
Tak...spokój...jakby cię 2-3dni w domu nie było to by zrozumiał eh te dzieciaki.

Oj to współczuje. Tylko ja śpię jak zabita w nocy i nie mam problemów ze spaniem? Wiaodmo oprócz sikania od 23-6 z 5 razy, ale i tak od razu zasypiam i śpię dalej :D
Zazdroszczę Ci tego snu[emoji16] ja zawsze mam lekki sen... wszystko jest w stanie mnie obudzić. Teraz to już w ogóle. Siku chodzę już rzadziej[emoji50] 5-6 razy, ale na początku było gorzej[emoji23]
Nadal w szpitalu. Narazie mnie obserwują, mam dwa razy dziennie ktg, skurcze piszą się maksymalnie na 15% więc jest dobrze. Czekamy do poniedziałku na posiew z szyjki, albo i nawet we wtorek może być dopiero wynik i wtedy też zapadnie decyzja czy będą zakładać pessar. Dostałam dzisiaj ostatnią czwartą dawkę ze sterydem na pluca dla malego także to też jakieś zabezpieczenie. Dzisiaj mamy 31t3d. Oby do przodu!
O właśnie! byle do przodu[emoji4] kolejne dni, kolejny tydzień [emoji8]

Jak zamówisz to daj znać :D
A tak serio to popatrz na wymiary bo ja nawet nie spojrzałam dokładnie.
I rozmawiałam z moim właśnie, ze też widział mnóstwo szaf do przedpokoju , na zdjęciach super ale chyba lepiej dołożyć parę stówek i kupić masywna. Która będziemy widzieć i się nie zawiedziemy jak przyjdzie. A nie jakieś skleiki które za parę miesięcy się porozwalaja. Ciekawe po ile teraz są takie szafy w sklepach.
W korytarzu to mam dużą szafę zabudowaną z komandora ma 3m, jest do samego sufitu, mega pojemna ale 9lat temu płaciliśmy 4000zł,

reklama
Mnie naszło na placki z kaszy gryczanej i pieczarek a że nie mam pieczarek i nie chce mi się iść do sklepu będą gryczane z kalafiorem. Ciekawe czy będą smaczne.

Do góry