reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ten moment to dla mnie pora do nadrobienia, jestem daleko w tyle. Sama nawet nie pamietam zbyt dobrze jak daleko :p ale na moim etapie nie było tego kolesia co miał wziac slub z Kalina, a Paweł z Melka chyba wrócili do siebie, a teraz takie rzeczy...
Łoo. To daleko w tyle jesteś :D ale masz całe wakacje na nadrobienie :D

reklama
Uff doczytałam :)

Ewcia, przykro mi z powodu gekona.

Luiza, fajny wózek w super cenie.

Avalia, trzymam kciuki za powodzenie zabiegu u córki. Dzielna dziewczynka, mój 7,5latek w życiu by sam nie został.

Vanilia120, co tam u ciebie? Nadal w szpitalu?

Nadal w szpitalu. Narazie mnie obserwują, mam dwa razy dziennie ktg, skurcze piszą się maksymalnie na 15% więc jest dobrze. Czekamy do poniedziałku na posiew z szyjki, albo i nawet we wtorek może być dopiero wynik i wtedy też zapadnie decyzja czy będą zakładać pessar. Dostałam dzisiaj ostatnią czwartą dawkę ze sterydem na pluca dla malego także to też jakieś zabezpieczenie. Dzisiaj mamy 31t3d. Oby do przodu!

Kupiłam za 21 zł 3 sztuki. Napewno drożej niż tetra zwykła ale ponoć z każdym praniem są delikatniejsze a nie jak tetra coraz bardziej taka sztywna.

O to nie tak drogo a stacjonarnie czy przez internet? I jaki wymiar pieluszki? :)
Ja widziałam takie większe 1 szt za 50-60 zł to sporo.
A taki 3pack 70x70 z wysyłką za ponad 30 zł

Trzeba uczyć od najmłodszego żeby miał tez jakiekolwiek obowiązki także ten argument z ta szkoła i spóźnianiem się to czyste kłamstwo :D
Oj łatwo się pisze czy mówi dzieciaki 14-16 lat to masakra jakaś nie przetłumaczysz i zawsze się czepiasz :( ja mojemu 40 razy będę mówić pamiętaj jakie masz obowiązki a on mi powie że nie zrobił bo mu nie mówiłam danego dnia a jak mu przypominam to się wkurza i mówi "przecież wieeem" ;)

O to nie tak drogo a stacjonarnie czy przez internet? I jaki wymiar pieluszki? :)
Ja widziałam takie większe 1 szt za 50-60 zł to sporo.
A taki 3pack 70x70 z wysyłką za ponad 30 zł
Kupiłam te z Babyono on są 70na70 właśnie. Ja kupowałam przez internet w aptece melissa ale robiłam większe zakupy. Ale widziałam je u mnie stacjonarnie za 23 zł także podobnie.

Oj łatwo się pisze czy mówi dzieciaki 14-16 lat to masakra jakaś nie przetłumaczysz i zawsze się czepiasz :( ja mojemu 40 razy będę mówić pamiętaj jakie masz obowiązki a on mi powie że nie zrobił bo mu nie mówiłam danego dnia a jak mu przypominam to się wkurza i mówi "przecież wieeem" ;)
Moja szwagierka konfiskuje telefony komórkowe i oddaje dopiero jak zrobione. I mają ustawiony budzik w kuchni na różne obowiązki dzieciaków.

Nadal w szpitalu. Narazie mnie obserwują, mam dwa razy dziennie ktg, skurcze piszą się maksymalnie na 15% więc jest dobrze. Czekamy do poniedziałku na posiew z szyjki, albo i nawet we wtorek może być dopiero wynik i wtedy też zapadnie decyzja czy będą zakładać pessar. Dostałam dzisiaj ostatnią czwartą dawkę ze sterydem na pluca dla malego także to też jakieś zabezpieczenie. Dzisiaj mamy 31t3d. Oby do przodu!
O, to dobrze z tymi sterydami, że już masz cala serię za sobą. Do poniedziałku, wtorku trochę długa ...ale jeszcze zatęsknisz za takim nic nie robieniem jak się mały urodzi i nie będzie wiadomo w co ręce włożyć hehe. Szkoda, że się nie da wyspać na zapas:biggrin2:

reklama
Ktg wyszło dobrze, także nie mam się co martwic, ale w szpitalu tez chcieli jeszcze raz skontrolować i we wtorek idziemy jeszcze tam. Mam nadzieje, ze tez będzie dobrze i dadzą nam spokoj z tym ktg i będą robic tylko wtedy kiedy trzeba ;) Wizytę miałam, ale tylko tyle ze sobie pogadaliśmy chwile z Panią doktor, bez badania. Kolejna wizyta dopiero 9 lipca, po jej urlopie. Później chyba się zaczynał co dwa tygodnie. A co do Toskoplazmozy powiedziała, ze nie muszę robic drugi raz, jak nie byłam chora i nie miałam gorączki 40stopniowej, ani nie jadłam surowego mięsa...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry