reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ciekawe jak na żywo wygląda taka szafa. Z chęcią bym zamówiła. Bo po prostu grosze kosztuje te meble w internecie. Ale chyba już nie będę kombinować. Jak mój woli dołożyć i kupić coś lepszego to nie będzie się spierać. Tylko musimy myśleć czym przewieść takie pudła z innego miasta .. chyba nie dowożą do domu ze sklepu nie ?
Zawsze jest możliwość zapłacenia za transport[emoji16]
Wracam od lekarza, Młody dalej tyłkiem ułożony ale mam się nie przejmować tylko umówić się na ktg po 36 TC i jeszcze mi zrobią USG w szpitalu i będą podejmować decyzje o cesarce. No chyba że się obróci.
Wyniki krwi i moczu mam się nie przejmować pić dalej dużo i dbać o zdrowe jedzenie bo mam ponoć bardzo dobre wyniki więc oby tak dalej.
Szyjka się skróciła .3 cm na 2,8 więc nie tak źle ale mam zwiększyć magnez z 3*1 ma 3*2 tylko jedna tabletka magne b6 a druga asmag forte żeby nie przedawkować b6 no i wizyta za 2 tygodnie czyli zaraz przed wyjazdem.
Jeszcze się może obrócić[emoji16]
Grunt, że szyjka nie skraca się tak szybko!

Myśleliśmy nad zabudowana. Ale zrezygnowaliśmy. Nie jest to nasze mieszkanie, będziemy musieli się przenieść to lepiej złożyć zwykła większą szafę niż taka zabudowana do sufitu. Jak kupimy już mieszkanie to będziemy myśleć nad takim gigantem :)
To ja bym się nie zastanawiała nawet i wzięła taką z allegro tańszą.

Ja się tak wciągnęłam w sondy na telefonie, że patrzę, a tu nagle 13 [emoji38][emoji38]

Wstaje, ogarnę się trochę i biorę się za pakowanie walizki do szpitala i będę miała już z głowy. Później z pieskiem wyjść, przygotować obiadek a dziś u mnie to rybka będzie [emoji5]
Mogę wiedzieć dlaczego wychowywałaś się bez mamy? Z gory przepraszam, jeśli moje pytanie mogłoby cię urazić.

Wracam od lekarza, Młody dalej tyłkiem ułożony ale mam się nie przejmować tylko umówić się na ktg po 36 TC i jeszcze mi zrobią USG w szpitalu i będą podejmować decyzje o cesarce. No chyba że się obróci.
Wyniki krwi i moczu mam się nie przejmować pić dalej dużo i dbać o zdrowe jedzenie bo mam ponoć bardzo dobre wyniki więc oby tak dalej.
Szyjka się skróciła .3 cm na 2,8 więc nie tak źle ale mam zwiększyć magnez z 3*1 ma 3*2 tylko jedna tabletka magne b6 a druga asmag forte żeby nie przedawkować b6 no i wizyta za 2 tygodnie czyli zaraz przed wyjazdem.
No i super. Jeszcze ma szanse się odwrócić ma czas. Moja się ostatnio odwróciła a i tak mam planowane cc więc mołgaby się zamienić z twoim synkiem hehe.

Ale ten czas leci :)! Za tydzień zacznę 8 miesiąc ;);)
Screenshot_20180614-130231.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180614-130231.jpg
    Screenshot_20180614-130231.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 288
Może jeszcze mu się zechce odwrócić jak należy :) a w którym jesteś tygodniu ? Podał Ci wagę synka ?:)
Jestem w 32 TC wagi mi nie podał w sumie powiedział tylko że ładnie przybiera a ja przez długą rozmowę o porodzie zapomniałam o tym haha. Pytałam tez o GBS mówił że najlepiej zrobić w skończonym 35 TC bo się czeka tydzień na wynik i nawet jakby się coś wcześniej zaczęło to zdążę. Może się obrócić i w 40 TC ale wolałam zapytać co i jak to już wiem że to i tak szpital ma ostatnie słowo także w 35 TC dzwonie i umawiam się na ktg i przy okazji porozmawiam o porodzie.

Wstąpiłam jeszcze do Rossmana i kupiłam ten krem do buźki z AA i pieluszki babydream te zielone są w promocji 7,49 za 2 opakowanie po 80 to kupiłam od razu 4 opakowania.

Mogę wiedzieć dlaczego wychowywałaś się bez mamy? Z gory przepraszam, jeśli moje pytanie mogłoby cię urazić.

Miało być simsy hah.

Jasne, to nie jest temat tabu. Rodzice tak jak miałam jakoś rok to się rozstali pokojowo, byłam u mamy na Śląsku z nią mieszkałam do 5 klasy podstawówki, ale tato płacił „bez łaski” i sądów alimenty na mnie porządne i do tego raz na 2 miesiące przyjeżdżał do mnie i zabierał mnie do kina na wakacje itd. Po prostu nie chciałam się uczyć, nie słuchałam, mama nie dawała ze mną rady, bo ciagle tez w pracy była itd i dlatego obydwoje podjęli taką decyzje :) ale wyszło mi to na korzyść dużą, pomieszkałam te 8-9 lat we Wrocławiu, nasyciłam się tym miastem tłokiem galeriami i „wielkim życiem w wielkim mieście”, poznałam tam tez Bartka jak już byłam po technikum i moje życie nabrało takkiego kierunku, że gdybym miała dwa razy wybierać tam w wieku tych śmiesznych 12 lat czy chce iść w ta stronę i gdybym wiedziała, że tak pięknie się wszystko u mnie w życiu ułoży i ze będę w mega facetem, tworzyła w wieku 21-23 lat już rodzine i poważny, udany i fajny związek to na pewno bym tak tez wybrała :)

reklama
Dziewczyny pakuje walizkę dla siebie rzeczy osobno i w tej torbie sportowej mniejszej zostawiłam rzeczy tylko dla Kornelii żeby był porządek. Mam pytanie. Bierzecie jeden ręczniczek dla dzidzi do szpitala taki z kapturkiem do wycierania? Bo nie wiem. Wzięłam np tez waciki te do pielęgnacji żeby mieć pępka i oczkow, bo niby w szpitalu wszystko powinno być, ale wiaodmo jak to może być. Ze będę musiała latać do pokoju położnych i „prosić się” o artykuły higieniczne, o czysty ciuszek itd..

Do góry