reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To najprawdziwsza prawda :)

Dzień doberek :)
Nie wiem jak to jest z tymi dziećmi, ale kurcze, będę chciała żeby Kuba nie spóźniał się do szkoły, to śmieci z rana każe mu wyrzucać. Na hasło "weź śmieci ze sobą" usłyszałam, że się spóźni. Dobrze, że to te papierowe, opakowania etc.. ale któregoś dnia się wkurzę, bo to jakaś choroba jest, lenistwo z olewatorstwem, i wypierdzielę mu cały kubeł tych śmietków na środku jego pięknego pokoju... ciekawe czy różnicę zauważy, ech, nastolatki.

Trzeba uczyć od najmłodszego żeby miał tez jakiekolwiek obowiązki także ten argument z ta szkoła i spóźnianiem się to czyste kłamstwo :D

reklama
Dzień dobry, ja też już na nogach bo na 12 do lekarza a jeszcze zakupy chciałam zrobić przed.
Ja dzisiaj w nocy lepiej ,obudziłam się tylko raz na sikanie co jest dziwne ,ostatnio nawet 5 razy wstawałam. I jakoś dzisiaj ogólnie lepiej spalam. Ja śpię jak mi wygodnie, głównie na lewym boku, czasem na prawym ale śpię też tak pół na brzuchu albo pół na plecach.

Ale to normalne. Ja tez od 23-6 rano wstaje z 5 razy na sikanie. Po prostu dzidzie coraz bardziej napierają na pęcherz moczowy, ciężkie są i same tez sikają :D

Ja dziś w końcu na miłości męża dorwalam... Pierwszy raz od początku ciąży [emoji33][emoji33]
A teraz się zastanawiam czy jakiejś akcji skurczowej przedwczesnej nie dostanę [emoji23][emoji23] oj boziuuuu babie nie dogodzi [emoji23]

Teraz nadrabiam śniadaniem [emoji7] Damian pojechał już do pracy i odstawił małego do przedszkola. Potem jadę na chwilkę do mamy i do tego nieszczęsnego kardiologa. Zobaczymy co mi powie. Zobacz załącznik 867181

O jaki kochany :) hah z szoku różnie może być, ale lepiej nie. Poczekaj jeszcze z 4 tyg.

Daj znać po wizycie u lekarza :)

Chimiczka jak wybyła nad morze 2tyg temu tak się nie odzywała. Mam nadzieję, że wszystko ok u niej.

Miałam jechać na zakupy i do smyka ale mąż zadzwonił, że naprawa auta będzie kosztować ok 3000zl (zakładaliśmy, że 1000zl) i auto będzie za 7-8dni najwcześniej no supry. Tyle wydatków, nie miało kiedy się to sprzęgło zepsuć. Eh odechciało mi się już tych zakupów

Haha oby nie[emoji16] Ale u mnie woda tak idzie, że liczyłam minimum zgrzewkę na dzień, a boję się że zgrzewka to może być mało[emoji16] Piję minimum 3-4l dziennie wody[emoji16] Bardzo ładne[emoji4] Koleżanka mi takie szyje [emoji4]Wijesz gniazdko[emoji7][emoji23][emoji23] Myślę, że wtedy zauważy i się zdziwi[emoji16] moja mama kiedyś tak zrobiła bratu. Nie wysypała ich, tylko dała do pokoju. Bardzo szybko zrozumiał[emoji16] Miał wtedy może 12-15 lat[emoji16]

No z tą woda to prawda, lepiej więcej, zreszta po takim porodzie będziemy mega odwodnione pewnie z wysiłku, parcia, straconej krwi itd i trzeba duiuuzo pic i tym, które nie lubią to pozostaje zmuszanie się dla swojego i dziecka zdrowia :)

Właśnie widzę na Allegro dużo tych aukcji, ja jak zwykle jak to Polak najtańsze wybrałam, ale szczerze to najładniejsze :) w lipcu zamówię na pewno, bo teraz już za dużo wydatków, już 450 zł poszło z mojej wypłaty na rzeczy małej, jeszcze Bartek za 500 dziś zamówić musi materac, fotel, staniki do karmienia, klin do łóżeczka, kocyk itd. Do optyka dziś podejdziemy po moje okulary to tez pewnie pare stówek, do biedry po mae zakupy zeby do wtorku coś było w lodowce itd. A w przyszłym miesiącu to już tylko firanka do pokoiku, laktator i tyle. Bo fotelik to może uda mi się do końca czerwca zamówić, bo te stare telefonu sprzedajemy to będzie z nich ponad 600 zł :)

Chimiczka jak wybyła nad morze 2tyg temu tak się nie odzywała. Mam nadzieję, że wszystko ok u niej.

Miałam jechać na zakupy i do smyka ale mąż zadzwonił, że naprawa auta będzie kosztować ok 3000zl (zakładaliśmy, że 1000zl) i auto będzie za 7-8dni najwcześniej no supry. Tyle wydatków, nie miało kiedy się to sprzęgło zepsuć. Eh odechciało mi się już tych zakupów

My dziś albo jutro mamy auto do odebrania od mechanika i aż się boję usłyszeć cenę naprawy :(

reklama
Doczytuje was ale jakoś nie mam nic do dodania. Dziś moja Laura ma zabieg i trzymam mocno kciuki by się powiódł i bym mogła ją jutro zabrać do domu. Niestety szpital nie zapewnia miejsca rodzicom więc mogłabym spać na podłodze pod jej łóżkiem lub dojeżdżać. Zdecydowaliśmy się na drugą opcję ale tylko dlatego że moja dziewczynka jest nad wyraz samodzielna. Niemniej musiałam jak mówiłam młodsza odwieźć do rodziny i mi się tęskni.
Dziś może jak będę w mieście uda mi się na szmatki skoczyć. Mam chęć kupić jeszcze troszkę ciuszkow.potem zostanie tylko materac, moskitiera i folia do wózka, jakieś butelki i wanienka może bo jeszcze nie wiem czy się na nią decydować.
Aaa... rozprawiacie o butach do szpitala. Chyba faktycznie fajniej coś co można szybko przetrzeć z krwi. Połóg niestety przez pierwsze dni bywa konkretny. Tym samym chciałam zasugerować coś co piszą w necie ale może nie doczytala któraś z Was... mianowicie lepiej zabrać ciemny ręcznik. Tak dla naszego komfortu, oczywiście jeśli mamy wybór;)

To powodzenia tam ze zdrowiem córeczki :) będzie dobrze.

Ja biorę i gumowe japonki i klapki, ale wiadomo pod prysznic klapki i w pierwszy dzień po porodzie jeśli rzeczywiście dużo by ze mnie leciało krwi itd, a później już kapcie, bo chce mieć miękko i wygodnie, a i tak je po szpitalu wyrzucę ze względów higieny :)

Do góry