reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dziś w końcu na miłości męża dorwalam... Pierwszy raz od początku ciąży [emoji33][emoji33]
A teraz się zastanawiam czy jakiejś akcji skurczowej przedwczesnej nie dostanę [emoji23][emoji23] oj boziuuuu babie nie dogodzi [emoji23]

Teraz nadrabiam śniadaniem [emoji7] Damian pojechał już do pracy i odstawił małego do przedszkola. Potem jadę na chwilkę do mamy i do tego nieszczęsnego kardiologa. Zobaczymy co mi powie.
IMG_20180614_080007.jpg

Załączniki

• IMG_20180614_080007.jpg
    IMG_20180614_080007.jpg
    89,9 KB · Wyświetleń: 314
reklama
A planujesz być w szpitalu 6 dni? [emoji23]

Kupiliśmy kosz na zużyte pampki, 10l :D
Haha oby nie[emoji16] Ale u mnie woda tak idzie, że liczyłam minimum zgrzewkę na dzień, a boję się że zgrzewka to może być mało[emoji16] Piję minimum 3-4l dziennie wody[emoji16]
Link do: Literki wyprawka szyte ręcznie imię dziecka GRATIS

Uznałam, że czegoś jeszcze brakuje w pokoiku małej i zamówię takie literki, są różne kolory, ja zrobię na pewno co druga biała, a reszta nie wiem, może turkus to będzie pasował do szarych ścian i różowych elementów typu ochraniacz na łóżeczku :) i na ścianie nad łóżeczkiem przymontujemy
Bardzo ładne[emoji4] Koleżanka mi takie szyje [emoji4]
Hej dziewczyny. Nie wiem co się dzieje ale nie mam siły nawet do Was zaglądać [emoji53]a co dopiero napisać. Normalnie mała mi wszystkie siły wysysa... No i co mnie dziwi chodzę tylko ze szmata i sprzątam. Nigdy pedantka nie byłam a od paru tygodni mój mówi ze jakby mu kobietę ktos podmienil [emoji23]
Wijesz gniazdko[emoji7]
To najprawdziwsza prawda :)

Dzień doberek :)
Nie wiem jak to jest z tymi dziećmi, ale kurcze, będę chciała żeby Kuba nie spóźniał się do szkoły, to śmieci z rana każe mu wyrzucać. Na hasło "weź śmieci ze sobą" usłyszałam, że się spóźni. Dobrze, że to te papierowe, opakowania etc.. ale któregoś dnia się wkurzę, bo to jakaś choroba jest, lenistwo z olewatorstwem, i wypierdzielę mu cały kubeł tych śmietków na środku jego pięknego pokoju... ciekawe czy różnicę zauważy, ech, nastolatki.
[emoji23][emoji23] Myślę, że wtedy zauważy i się zdziwi[emoji16] moja mama kiedyś tak zrobiła bratu. Nie wysypała ich, tylko dała do pokoju. Bardzo szybko zrozumiał[emoji16] Miał wtedy może 12-15 lat[emoji16]

A ja dzisiaj spałam tylko 4h[emoji50] nie mogłam zasnąć, a potem już było coraz gorzej..bo się wkurzyłam, że zasnąć nie mogę[emoji50]

emoji23.png
emoji23.png
Myślę, że wtedy zauważy i się zdziwi
emoji16.png
moja mama kiedyś tak zrobiła bratu. Nie wysypała ich, tylko dała do pokoju. Bardzo szybko zrozumiał
emoji16.png
Miał wtedy może 12-15 lat
emoji16.png
Czekam jak wróci, bo właśnie tak zrobiłam, wstawiłam całe te smrody w jego pokój :p naturalnie w niepowiązanych workach, aż taka wredna nie jestem :p

Ale tak jak pisała KatiNails mleko tworzy się z krwii a nie z treści żołądkowej. Krwii nie mamy gazowanej po wypiciu napoju gazowanego :D
Jeżeli by tak to wszystko wyglądało jak opisują to kobieta podczas kp mogłaby pić coca Cole jeść hamburgery a nie stety to nie służy ani nam ani dziecku bo wszystko z jedzenia przedostaje się do krwiobiegu np.chemia cała z niepolecanych produktów a wiadomo że obecnie nasze jedzenie nie jest eko wręcz odwrotnie
Ale fakt że większość kolek to przez układ pokarmowy maluszka a nie przez jedzenie mamy miejmy nadzieję że ominą nas kolki !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Doczytuje was ale jakoś nie mam nic do dodania. Dziś moja Laura ma zabieg i trzymam mocno kciuki by się powiódł i bym mogła ją jutro zabrać do domu. Niestety szpital nie zapewnia miejsca rodzicom więc mogłabym spać na podłodze pod jej łóżkiem lub dojeżdżać. Zdecydowaliśmy się na drugą opcję ale tylko dlatego że moja dziewczynka jest nad wyraz samodzielna. Niemniej musiałam jak mówiłam młodsza odwieźć do rodziny i mi się tęskni.
Dziś może jak będę w mieście uda mi się na szmatki skoczyć. Mam chęć kupić jeszcze troszkę ciuszkow.potem zostanie tylko materac, moskitiera i folia do wózka, jakieś butelki i wanienka może bo jeszcze nie wiem czy się na nią decydować.
Aaa... rozprawiacie o butach do szpitala. Chyba faktycznie fajniej coś co można szybko przetrzeć z krwi. Połóg niestety przez pierwsze dni bywa konkretny. Tym samym chciałam zasugerować coś co piszą w necie ale może nie doczytala któraś z Was... mianowicie lepiej zabrać ciemny ręcznik. Tak dla naszego komfortu, oczywiście jeśli mamy wybór;)

Do góry