reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To biedna musiałaś się głodzić ://
Chyba długo tak nie wytrzymałas ? Długo karmilas piersią ?
Do 8 miesięcy wytrzymalam;) ja taki świra jestem że muszę i już;) teraz to mam inne podejście a wtedy mama ojciec bo z nimi mieszkałam że piersią trzeba i kropka a po czasie dowiedziałam się mnie mama kp 1 miesiąc hihi brak slow

reklama
Ja mam do chodzenia tak jak już będę chciała po korytarzu jeśli będą siły rozprostować nogi czy po prostu po pokoju jak będę przewijała i opiekowała się córeczką [emoji56] a pod prysznic jakieś klapki wygodne dokupie takie stabilniejsze [emoji3]
Ja jak już byłam na oddziale z małą to tylko po sali chodziłam. Na spacery po korytarzu nie miałam siły a poza tym dziecka samego nie zostawisz.
No to my po wizycie z małą wszystko dobrze ułożona główka w dół waży 2200g więc dużo przez 2 tyg nie przytula bobylysmy w 30i 3 dn.i ważyła 1860g więc tyje jak narazie ok.Gin mówił że do 3500 może dobije jak ja dotrwam do 38-39 tydz bo nie stety mi też szyjka się skraca jest poniżej 3cm -2.8 powiedział tak "jeszcze w szpitalu cie nie położę ale za 2tyg jak będzie mniej to na pewno "pytał sie czy przez te 2 tyg cosinus nie widzieliśmy to coś ciężkiego robiłam czy ćwiczę coś;) a ja ze właśnie w te upały więcej odpoczywałam i 2 tyg temu szyjka była ok a teraz boom du.....dostałam luteine i zakaz sexu;) no i leżeć ile w lezie :( ....problem taki jak ja mam leżeć jak 2 dzieciaków mąż 12 godz w pracy wiem że dzieci duże ale wszystkiego nie ogarna muszę jakoś zorganizować domowe pracę żeby syfem nie zarosnac ;) szok jednak sobie wykrakalam że coś nie tak bo te dziwne uciski w psioszce miałam i to mnie martwiło i nie stety miałam rację:(
Idę się kąpać doczytam resztę postów to coś tam naskrobie jeszcze;)
Fajnie że z dzidzią wszystko dobrze. Gorzej ta szyjka. A nie możesz kogoś poprosić o pomoc? Musisz się oszczędzać bo jak wylądujesz w szpitalu nie daj Boże już do porodu to ktoś w domu z dziećmi i tak będzie musiał być.

Ja piernicze, nie było mnie kilka h i mam 17 stron do nadrobienia :o ok zaczynam czytać, ale nie wiem czy dzisiaj mi się uda [emoji23]

I trzecie dziecko..
emoji16.png

Nie próbuj ćwiczyć bo znowu się okaże , że w ciąży jesteś :D Chodakowska to twój znak :D nie potrzebujesz testów ciążowych :D
O Jezusie nie pomyślałam o tym..
Ja nie wiem czy w ogóle chce trzecie dziecko a już na pewno nie tak zaraz po drugim..
Oj to może z Lewandowską poćwiczę. Lepiej nie ryzykować ☺

Właśnie nadrobiłam wszystkie wpisy. Chyba tylko w naszym miesiącu tyle tego produkujemy. Na innych forach tzn w innych miesiącach mniejsza ilość wpisów jak widziałam. No i północ. A 6:40 budzik mnie obudzi a wcześniej ze 2 razy siku. Ale chociaż mój synio już się zmęczył kopaniem mamusi i śpi.
To dobranoc ☺

Śpicie na plecach ? Wiem, że można spać jak wygodnie. Ale czy to też tyczy się pleców ? Do tego w tym tygodniu ? Bo czasem tylko leżenie na plecach przynosi mi ulgę w bólu kręgosłupa.
I jeszcze jedno pytanie :D od wczoraj boli mnie krocze. A dzisiaj czuje jak by mi mała miała wypasc, mam takie uczucie jak chodze. To możliwe, że mała już jest tak nisko ?
Śpię i leżę i na plecach i na obu bokach :)

Dopiero nadrobiłam 20 stron[emoji50]A nie było mnie 4 h[emoji23][emoji16]Piękny brzusio już masz[emoji16] ja teraz używam tylko telefonu. Kompa to nie odpalam[emoji16]Ale Super! Ja próbuję, ale muszę to robić w ciemnościach[emoji4]Ja już też miałam robione dwukrotnie badanie na toxoJa próbowałam ten termoforek w mikrofali ogarnąć i ok[emoji16]Ja to mam zakupionych 6 zgrzewek tych małych wód z dziubkiem[emoji16] zgrzewka na dzień... tak liczę[emoji16]Lepiej weź czystą wodę[emoji4]Wiem, że kiedyś pisałaś że nie lubisz, ale bez cukru przynajmniej [emoji4]Uwielbiam takie! Śpij jak ci wygodnie[emoji16]ja śpię na plecach i bokach[emoji16]Zwykłe gumowe japonki mam i pod prysznic takie basenowe[emoji16] Takie łatwiej umyć po szpitalu.

Mnie dzisiaj przyszło 7 paczek [emoji23] myślałam, że nie ogarnę tego dzisiaj, ale się udało[emoji16]

Powiedzcie mi... czy jeśli kupujecie kosz na pampki do pokoju, to ilu litrowy?[emoji16]
A planujesz być w szpitalu 6 dni? [emoji23]

Kupiliśmy kosz na zużyte pampki, 10l :D

Fajne :)
Nie polecam takich materiałowych papci, oj nie. Pamietam, ze mialam z synem takie ładne kremowe i wieczorem jak wstałam zeby iść pod prysznic pociekla mi krew i domyslacie sie jak wygladaly :/ jednak to leci duzo wiecej niz przy okresie. A takie gumowe się umyje i juz :) a poza tym pocila mi sie noga bo w szpitalu jest mega cieplo :)
Ja też właśnie boje się krwii że kapcie takie zwykłe by się mogły ubrudzić

Dziewczyny.. jest mi smutno.. umarl moj gekon,wyrwal sobie kloake i wdarlo mu sie zakazenie.. :( patrze teraz do terra i nie zyje :( nie jadl tylko duzo pil.. ale nie poradzil sobie :( a w okolicy nie mam weta od jaszczurek :( moze jest juz w swiecie pysznych robakow i wolnej ,cieplej przestrzeni :)
O nie współczuję, bo to przykre jak odchodzą nam zwierzątka :(

reklama
No to my po wizycie z małą wszystko dobrze ułożona główka w dół waży 2200g więc dużo przez 2 tyg nie przytula bobylysmy w 30i 3 dn.i ważyła 1860g więc tyje jak narazie ok.Gin mówił że do 3500 może dobije jak ja dotrwam do 38-39 tydz bo nie stety mi też szyjka się skraca jest poniżej 3cm -2.8 powiedział tak "jeszcze w szpitalu cie nie położę ale za 2tyg jak będzie mniej to na pewno "pytał sie czy przez te 2 tyg cosinus nie widzieliśmy to coś ciężkiego robiłam czy ćwiczę coś;) a ja ze właśnie w te upały więcej odpoczywałam i 2 tyg temu szyjka była ok a teraz boom du.....dostałam luteine i zakaz sexu;) no i leżeć ile w lezie :( ....problem taki jak ja mam leżeć jak 2 dzieciaków mąż 12 godz w pracy wiem że dzieci duże ale wszystkiego nie ogarna muszę jakoś zorganizować domowe pracę żeby syfem nie zarosnac ;) szok jednak sobie wykrakalam że coś nie tak bo te dziwne uciski w psioszce miałam i to mnie martwiło i nie stety miałam rację:(
Idę się kąpać doczytam resztę postów to coś tam naskrobie jeszcze;)
Witamy w klubie problematycznych szyjek :/
Musisz troszkę poodpoczywać, olej porządek w domu, a zagoń dzieciaki niech robią coś tam drobnego z czym sobie już poradzą.

Najważniejsze że z dzidzią ok, a ty wytrzymasz jeszcze trochę :)

Do góry