reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Przykro mi...

Dobre cukierki też dziadziuś robi, ale brat mojej psapisóły (z podstawówki) też umie ten cukier tak fajnie roztopić, jeszcze do tego jak robił krople z tego cukru to wrzucał orzeszek, ale były pyszne. Mi ten cukier zawsze krystalizuje, a mam takie fajne foremki z lidla na lizaki... daj mi nóż pod gardło, no nie zrobię cukierków :p
Spoko ;) juz 4 lata minely,chociaz bardzo mi go brak ❤
No tata tez wlasnie robil czyste gladkie karmelki twarde.. czasem ciagutki takie robil jeszcze.. ja chyba za duzo masla daje ze ten cukier tak sienie rozpuszcza.. ale i tak pyszne ,swojskie :p a probowalas z cukru brazowego czy brzozowego?

U nas na obiad dziś zachcianka męża [emoji205] placki z ziemniaków + cukini z dipem jogurtowo-ziołowym. Pierwszy raz robiłam iiiii pyyycha. Serioooo. Chociaż następnym razem więcej soli i czosnku [emoji7][emoji7]Zobacz załącznik 867019
Mmmm dawno nie robiłam, ale ostatnio jakies beznadziejne ziemniaki kupiłam i nie wiem czy nie nadadzą :/ Snacznego :)

Fuuj nie jadam żadnych podrobow, ostatni raz w przedszkolu wmuszali we mnie watrobke
Na wątróbkę muszę mieć ochotę, też za dzieciaka mnie karmili tym, króliczą, bo wujek króliki miał. No wtedy to było dla mnie obrzydliwe, a na hasło "wujek ja nie lubię..." to zawsze słyszałam odpowiedź: "to polubisz". Ale wiecie, PRL, z jedzeniem ciężko było i jadło się to co dawali. Dobrze, że szybko się to skończyło :)

A wiecie co było najgorsze do jedzenia? Mama jak nie miała pieniędzy to dawała nam bułkę z mlekiem, taka zupa mleczna, ja pierdl... trauma jak widziałam to na talerzu, a mój brat wpierdzielał to jak by mu nie wiem co dali. Tak samo grube parówki, no kojarzą mi się z biedą i zjem tego do dzisiaj.

Na wątróbkę muszę mieć ochotę, też za dzieciaka mnie karmili tym, króliczą, bo wujek króliki miał. No wtedy to było dla mnie obrzydliwe, a na hasło "wujek ja nie lubię..." to zawsze słyszałam odpowiedź: "to polubisz". Ale wiecie, PRL, z jedzeniem ciężko było i jadło się to co dawali. Dobrze, że szybko się to skończyło :)

A wiecie co było najgorsze do jedzenia? Mama jak nie miała pieniędzy to dawała nam bułkę z mlekiem, taka zupa mleczna, ja pierdl... trauma jak widziałam to na talerzu, a mój brat wpierdzielał to jak by mu nie wiem co dali. Tak samo grube parówki, no kojarzą mi się z biedą i zjem tego do dzisiaj.
Moj maz nadal to lubi bulke z mlekiem.. bleeee ,nienawidze zupy mlecznej, owocowej itd..

reklama
Spoko ;) juz 4 lata minely,chociaz bardzo mi go brak ❤
No tata tez wlasnie robil czyste gladkie karmelki twarde.. czasem ciagutki takie robil jeszcze.. ja chyba za duzo masla daje ze ten cukier tak sienie rozpuszcza.. ale i tak pyszne ,swojskie :p a probowalas z cukru brazowego czy brzozowego?
Jak moja mama miałą fazę, to tylko taki kupowała, ale przeszło jej, bo wtedy mocno słodką kawę piła. Potem przeszła na trzcinowy. Ogólnie jak bywałam u niej w niemcowni, to takie wynalazki żemy próbowały, bo jak były jeszcze marki, toto tanie jak barszcz było.

Dziewczyny, co do wody. Szczególnie te które pierwszego dziecka się spodziewają. Jak będziecie karmić cycusiem, to ja polecam galony wody, strasznie pić się przy kp chce, no ja przy Jasiu tak miałam no i tez zaleca się dużo pić :)

Do góry