reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja tam nie mam problemów :D
Ja to przed ciążą miałam tak, że 2-3 dni przed wizytą u ginekologa już się trzęsłam i stresowałam :D teraz w ciąży to co innego, bo wiem że muszę dla synka żeby kontrolować jego rozwój, no i wiadomo lubię go podejrzeć na usg :D
100 razy wolę iść do dentysty niż gina :D

Hej Laski :)

Muszę wam o czymś napisać. Jakiś czas temu wraz z kupnem łóżeczka dostaliśmy gratis materac typu pianka-kokos-gryka używany chyba z 2 lata. Wzięliśmy go tylko dlatego by psom zrobić dwa legowiska ucinając wszystko na pół i później w poszewki, ale do rzeczy...
Jak ja się cieszę że tego materaca nie kupowałam dla swojego dziecka!!!
Zdjęliśmy pokrowiec, gryka jest w niego wszyta i wygląda to okropnie jakoś, pianka żółta ( już ze starości? ) i oddzielnie płat coś w rodzaju "wycieraczki" z kokosu. Oboje z chłopakiem cieszymy się że tego nie kupiliśmy. Jeżeli tak wygląda materac po 2 latach leżakowania przez małe dziecko to ja dziękuję. Przepraszam Was jeśli któraś z was zdecydowała się na ten zakup, ale mnie to co zobaczyłam odrzuciło. Stan fatalny jak na tak krótki czas użytkowania.
Mam nadzieję, że lateks będzie lepszym wyborem :)

To dziwne. Trochę olewatorskie, bo ja uważam, że od tego 9 miesiąca już powinny być takie regularne wizyty na te badanie..
No nie wiem jakie są przesłanki takich decyzji.
Na pewno w tym lux medzie gdzie ja chodzę nie robią. Najlepsze jest to, że mają sprzęt i moja ginekolog mówi, że walczyła o to żeby go używać, ale mają zakaz...

Dzień dobry,

Biedroneczka10, monika267, powodzenia na wizytach:)
Luiza, waga dziewczynek imponująca:) moja koleżanka urodziła rok temu bliźniczki są dwujajowe, wytrwała to terminu, urodziła w 38tc, dziewczynki ważyły 3300 i 3400. Jeśli są dwukosmówkowe, dwuowodniowe to te ciąże są często donoszone i dzieciaczki mają większą wagę.

My nie dajemy drugiego imienia. Ja mam i nie wiem po co mi ono. Mąż nie ma i dzieciom też nie dawałam.

Z racji, że mam dziś wolne pojechaliśmy z mężem do IKEI. Kupiłam pudła do komody, półki do chłopaków do pokoju, pudla na zabawki. Przed chwilą skończyłam sprzątać w szafie, komodzie i jestem zadowolona bo udalo mi się zwolnić moją komodę na rzeczy małej i 2 półki w naszej szafie. Przy okazji powyrzucałam niepotrzebne rzeczy i zrobiło się luźniej w naszych szafach. Fajne są te pudełka do komody, jakby nie wy nawet bym o nich nie wiedziała:biggrin2:

No to brawo za tyle wykonanej roboty :)

Mi się tez wydaje, że z racji tego, że dziewuszki Luzizy maja bardzo dobra wagę i podobną do siebie to będą bliźniaki jednojajowe dwuowodniowe i dwukosmuwkoe. W takiej ciąży każda dzidzia ma swoją lodówkę tzn osobny dostęp do pępowiny i wszystkich wartości niezbędnych do rozwoju prawidłowego. W tym drugim rodzaju czyli jednoowodniowa jednokosmowkoaa często jedno z maluszków jest o wiele mniejsze i lżejsze, bo dochodzi do podkradania jedzenie, bo jedzą z jednej pępowiny i często taka ciąża musi być rozwiązana max w 33-34 tyg.
Ja właśnie miałam bliźniacza ciąże tą straconą i była dwuowodniowa jednokosmowkowa także dzidzie były w osobnych „balonikach”, ale miały jeden dostęp do lodówki

To dziwne. Trochę olewatorskie, bo ja uważam, że od tego 9 miesiąca już powinny być takie regularne wizyty na te badanie..
Hmm dziwne trochę. Napewno zależy od szpitala ale w Krakowie z tego co wiem to po 36 TC umawiają na ktg pierwsze a później zależy od tego jak skurcze i jak na USG to co tydzień albo częściej. Ja będę dzwonić w 35 TC się umawiać do swojego szpitala.

reklama
No nie wiem jakie są przesłanki takich decyzji.
Na pewno w tym lux medzie gdzie ja chodzę nie robią. Najlepsze jest to, że mają sprzęt i moja ginekolog mówi, że walczyła o to żeby go używać, ale mają zakaz...
Luxmed właśnie mówi że w szpitalu bo ja też u nich ciążę prowadzę. Ale sama i tak wolę w szpitalu bo od razu zakładają kartę , sprawdzają wszystko i jak do porodu to wszystko jest w systemie i położne kojarzą kobiety.

Do góry