reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny :)
U mnie tez dzis chlodniej,ale za to jestem strasznie senna.. no spalabym na stojaco dzis.. nie chce mi sie tylka ruszyc,nic zrobic,a pranie musze wstawic bo gatki mi sie koncza :p
Ciezko mi sie tez dzis oddycha..
Ja rano ok a teraz po zakupach masakra to samo spać mi się chce nic mi się robienie chce itp a tu na wizytę muszę się szykować a na dodatek w taką pogodę zawsze fiziuje mi cukier:(

To rzeczywiście bardzo dużo wczoraj miałaś ruchu. Mój brzuch to by już pękł z twardości przy takim wysiłku [emoji23] dzisiaj leż i pachnij! :)
Dziś mam zamiar tylko owocami się zajadać, mam truskawki i czereśnie ❤️
To rzeczywiście miałaś dzień ciężki, ale najważniejsze, że dziś już to co lubimy najbardziej czyli leniuszkowanie hah

U mnie dziś na obiadek i jutro w planach naleśniki na słono tzn ze szpinakiem zrobionym ze śmietana trochę, do tego pokroje oliwki, ser feta i ser żółty i gotowe
O taaak! Pogoda i tak nie sprzyja, wiec można spokojnie odpoczywać. Muszę przyznać, ze dziś jest tak zimno, ze mi stopy w skarpetkach marzną ;o a co do obiadu to zrobilas mi smaka, ale mój nie lubi raczej szpinaku, musiałabym zrobic na słodko i na słono :D ale może to nawet nie głupi pomysł. Może tez jutro zrobię ;)
To rzeczywiście miałaś szalony dzień :D ja pilnowałam bliźniaków i też byłam wykończona..aż w nocy mnie krzyże bardzo bolały u brzuch i nie mogłam spać :(
Biedna, przy dwójce dzieciaczków tez można się namęczyć. Mnie dziś wszystko boli, nie chciało mi się wg wstawac :p coraz ciężej jest...
To rzeczywiście zrobiłaś maraton niezły.
Ja po mniejszej części tego dnia opadlabym z sił a brzuch by pękł jak balon.. odpoczywaj :):)

Ja też lubię piżamy ale z krótkimi spodenkami bo długie mi spadają w nocy :D muszę gdzieś znaleźć takie rurkowate żeby nie wisiały mi te nogawki jak dzwony :D
Sama się dziwie jak sobie o tym pomyśle, ze to wszystko działo się jednego dnia, zdecydowanie za dużo dla mnie w tym stanie :p a co do piżamek to ja lubie długie, ale wszystkie mam takie jak leginsy, unnych nie lubie właśnie :p ale jak jest mega goraco to tez w krótkich spie ;)
To miałaś wczoraj dzień pełen wrażeń:) Ja w poniedziałek jechałam do laboratorium autobusem bo mamy jedno auto w naprawie i po powrocie byłam zmęczona jak nie wiem co.
U nas w mieście komunikacja działa masakra, albo wszędzie tak daleko, już sama nie wiem, ale pewnie to i to. W innym mieście mieszkałam to jakos przyjemniej się jeździło, tutaj gdzieś jechac to tylko jeśli trzeba już naprawdę, bo męczarnia. Stoisz na przystanku jak ciolek i nie wiesz czy autobus wg sobie przyjedzie i za ile. W tym innym mieście wszędzie były tablice informacyjne i nie było takich sytuacji, zawsze wiedziałaś o której dokładnie będzie, albo ze coś się stało na drodze i nie bedzie wcale itd. Gdybym nie zaszła w ciąże to tez byśmy auto kupili drugie, bo bym musiała do pracy stad dojeżdżać, ale w tym wypadku stwierdziliśmy, ze to poki co nie potrzebny wydatek, bo i tak jestem w domu, a jak od czasu do czasu gdzies muszę pojechac to już z mężem, w skrajnych przypadkach ta nieszczęsna komunikacja.

@Fiorna A co do mechanikow, tez dalismy auto,bo mezul nie mogl sobie akurat z tym poradzic bo duzo odkrecania bylo itd dosc skomplikowane a on tylko kanal ma w garazu,a tu podnosnik taki by sie przydal ;) ale do rzeczy.. i zrabali nam klimatyzacje.. gdzies uderzyli czy cos i caly gaz od klimy wylecial.. klima ogolnie chodzi ale trzeba zaladowac gaz gdzie to koszt ponad 200zl.. :/

Tata mi mówił że gaz tak poszedł do góry że samo nabicie z 200 plus robocizna..nam ucieka gaz ale akurat tata załatwia na lewo gdzieś i nam dobija co jakiś czas bo akurat mamy inne rzeczy ważniejsze które najpierw trzeba zrobić w aucie plus wyprawka dla mnie i małego także koszty cały czas rosną.
A śpieszy nam się bo jedziemy w przyszłym tygodniu w piątek do teściów na 4 dni prawie 400 km więc auto musi być sprawne. Tak to jest samochód skarbonka bez dna :D

Piszecie tu o pierogach a ja to sobie mogę pomarzyć;( przez cukrzycę:( u mnie dziś ogorkowa i naleśniki dla rodzinki a ja o 13 swój obiadek:kasza pęczAK,pierś z grilla,kapusta kiszona Maślanka 1 szkl.i na deser brzoskwinia;) mmmmm ps.tylko brzoskwinia mi odpowiada ;)Oki uciekam jeść i do gina mykam bo xnowu czeka mnie 3-4 godz wyrwane z dnia ;)
Aaa zakupiłam torbę i się będę pakować popołudniu nie droga39.99 a fajna -taka kobieca ;)

reklama
Tata mi mówił że gaz tak poszedł do góry że samo nabicie z 200 plus robocizna..nam ucieka gaz ale akurat tata załatwia na lewo gdzieś i nam dobija co jakiś czas bo akurat mamy inne rzeczy ważniejsze które najpierw trzeba zrobić w aucie plus wyprawka dla mnie i małego także koszty cały czas rosną.
A śpieszy nam się bo jedziemy w przyszłym tygodniu w piątek do teściów na 4 dni prawie 400 km więc auto musi być sprawne. Tak to jest samochód skarbonka bez dna :D
No moj musi zobaczyc czy gdzies nie uszkodzili.. i wtedy ewentualnie dopelnic,ale tak jak mowisz to duzy koszt.. wiec narazie odpuszczamy bo i tak nigdzie nie jedziemy ;)

Do góry