reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dzisiaj wprosiłam się na obiad do mamy [emoji5] robi jakieś pulpety z mięsa pieczarek papryki i sera.
Wy to widzę do wszystkiego te oliwki i fetę dajecie[emoji5] moja córcia uwielbia oliwki ale czarne. Zielonych nie tknie. Potrafi zjeść cały ten mały słoiczek na raz. Z pizzy to zawsze wszystkie powyjada [emoji5]
Smacznego[emoji5]

Ja uwielbiam takie specjały jak oliwki, ser feta, suszone pomidory itd [emoji4][emoji4]

reklama
U mnie się umawia do położnej i to ona robi cytologię, czystość pochwy i gbs wszystko od razu.

Ja chciałam takie dostawne ale nie Chicco bo jest bardzo drogie a są tańsze tego typu tylko u nas się okazało że się nie da doczepić tego do naszego łóżka. Także ostatecznie kupuje normalne łóżeczko tylko z kółeczkami i funkcja kołyski. Zamontujemy kółeczka żebym mogła jeździć po mieszkaniu jak mi wygodnie.
Za jakieś 2 lata będziemy się przeprowadzać to Młody dostanie łóżko po córce a ona już pełnowymiarowe jakie sobie wymarzy.

A no chyba, że tak :)

My w tym mieszkanku jeszcze tak max 3-4 lata pomieszkamy także celowo wybrałam te łóżeczko żeby miało później funkcje tapczanika dla małej jak już będzie miała 2-3 lata :) a później wyprowadzka na większe mieszkanie albo dom to już będzie miała większy swój pokoik i łóżko normalne :)

reklama
A wiecie co moja ginekolog powiedziała? Że podobno zgodnie z najnowszymi przepisami ani ginekolog na wizycie ani szpital nie ma OBOWIĄZKU robienienia ktg takiego regularnego. Tzn jak się pojedzie na IP bo coś nas boli to tak. Ale nie ma obowiązku robienia takiego regularnego ktg od któregoś tygodnia. Mega mnie to zdziwiło...
Ale to pewnie zależy od szpitala, może obowiązku nie ma, ale może robią tak czy siak...

To dziwne. Trochę olewatorskie, bo ja uważam, że od tego 9 miesiąca już powinny być takie regularne wizyty na te badanie..

Do góry