reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U mnie dzisiaj 31+1 tc, mały waży 1790g[emoji4] jest niby o tydzień większy niż z terminu om, ale to nic ważnego[emoji4] Przepływy wszystkie ok[emoji4] łożysko w porządku [emoji7] główką w dół przekręcił[emoji16] Mam się niby oszczędzać, jak do tej pory, żeby donosić i nic się nie działo[emoji16] Szyjka 4 cm więc luzik, mimo że się trochę skróciła, ale tym kazał mi się nie martwić[emoji16] Zdjęć nie mam, bo papier się kończył i miałam do wyboru fotkę albo parametry wszystkie i wybrałam to drugie[emoji16][emoji16] Z tej radości idę jutro do fryzjera się farbnąć[emoji23][emoji16]
A z jakiego powodu musisz sie oszczedzac? Myslalam, ze masz krotka szyjke. Super, ze z dzidziusiem wszystko ok :)

Moja mloda tez chciala abym jej kupila ta ryzowa ostatnio hyhy a tak tez lubi kaszke manne czy platki gorskie sobie ugotowac ;) no i tez mleko ,ale niestety te sklepowe z mleczarni co prawda,ale wydupcone, bo prosto od krowy jej nie smakuje,chyba ze sklepowego nie ma to wypije..
Aaaa, owsianka, uwielbiam owsiankę :) słodko słona, chyba mojemu zakoszę płatki, te co ma do zanęty na ryby i sobie zrobię na kolację hehe :)

A co do mleka niepasteryzowanego, kiedyś były mlekomaty, ale chyba im się nie opłacało. A ja nie pamiętam kiedy takie mleko piłam, chyba ze 20 lat temu, jak na wieś jeździłam na wakacje i Walter miał krowy i te mleko, tylko schłodzone, poezja. Dzisiaj pewnie bym sraczki dostała, po takim nieprzegotowanym mleku :p

Obawiam się tego wprowadzania :D mam nadzieję , że to nie będzie takie ciężkie na jakie wygląda ;)
Nie ma dramatu, po prostu gotujesz co akurat wprowadzasz, blendujesz, ew. słoiczek i łyżeczką powoli, na początku dziecko pluje, potem ciamka i albo smakuje albo nie. Jasio jak kochał groszek i marchewkę, kalafior, tak dzisiaj na to patrzeć nie może :D Także różnie to bywa.

A jaki masz laktator ?
Ja mam taki ręczny canpol, 5 lat temu byłam z niego bardzo zadowolona. A części silikonowe, jak bym miała do niego kupować, to każde z innej mańki i bez gwarancji, że by pasowały. A szkoda, że canpol nie ma części zamiennych, bo na prawdę dobry był to laktator.

20180611_215824.jpg

Taki dziubek tylko udało się uchwycić. Już się nie mogę doczekać, kiedy go cmoknę w ten pyszczek ❤❤❤
A ten balonik to Aniball, znalazłam karteczkę.

Załączniki

• 20180611_215824.jpg
    20180611_215824.jpg
    581,2 KB · Wyświetleń: 355
Aaaa, owsianka, uwielbiam owsiankę :) słodko słona, chyba mojemu zakoszę płatki, te co ma do zanęty na ryby i sobie zrobię na kolację hehe :)

A co do mleka niepasteryzowanego, kiedyś były mlekomaty, ale chyba im się nie opłacało. A ja nie pamiętam kiedy takie mleko piłam, chyba ze 20 lat temu, jak na wieś jeździłam na wakacje i Walter miał krowy i te mleko, tylko schłodzone, poezja. Dzisiaj pewnie bym sraczki dostała, po takim nieprzegotowanym mleku :p

Nie ma dramatu, po prostu gotujesz co akurat wprowadzasz, blendujesz, ew. słoiczek i łyżeczką powoli, na początku dziecko pluje, potem ciamka i albo smakuje albo nie. Jasio jak kochał groszek i marchewkę, kalafior, tak dzisiaj na to patrzeć nie może :D Także różnie to bywa.

Ja mam taki ręczny canpol, 5 lat temu byłam z niego bardzo zadowolona. A części silikonowe, jak bym miała do niego kupować, to każde z innej mańki i bez gwarancji, że by pasowały. A szkoda, że canpol nie ma części zamiennych, bo na prawdę dobry był to laktator.
Ja uwielbiam takie mleko.. ogolnie mamy gospodarzy u siebie ale nie zawsze chce sie isc :p

A z jakiego powodu musisz sie oszczedzac? Myslalam, ze masz krotka szyjke. Super, ze z dzidziusiem wszystko ok :)
Na początku miałam problemy i od 13tc, po krwotoku, leżałam dwa miesiące. Łożysko mi nachodziło na szyjkę i się nie podnosiło. Miałam początkowo podejrzenie łożyska poszukującego centralnie. Potem już było ok. Z tym, że miałam się oszczędzać. Wg mojego lekarza, leżeć kiedy się da[emoji4] i tak jest do tej pory. Co prawda mogę już chodzić, ale i tak mam wypoczywać, jeśli źle się czuję[emoji4] Ale nic w domu praktycznie nie robię[emoji4]

reklama
Widziałam na polowkowym i mamy wyraźne zdjęcie. Trochę wygląda jak mała małpka, ale moja i dla mnie najpiękniejsza ❤️ cudowna pamiatka ❤️ od tamtej pory jest schowana w lozysko i nie da rady jej zobaczyć. Heh :p
Zobacz załącznik 866362
Pewnie , że nie ma reguły. 37tydzien kończę 7lipca. Więc oficjalnie ciąża donoszona i mogę rodzić. Ale termin i 40tydzien wypada 28lipca. Przenoszę tydzień i już któraś z Was będzie tulić przede mną :) ja się nie nastawiam ale czuję , że urodzę między 36-9 tygodniem. Jakieś takie mam przeczucie. Ale jak będzie, nikt nie wie :) a ty na kiedy masz termin ?:)
Wcale nie małpka ❤️ Teraz nie chce się pokazać, bo tak ja nazwałaś :p Dzidzius jeszcze malutki był, teraz napewno się zmieniła i inaczej już wyglada :) My tez jesteśmy mega szczęśliwi, ze zobaczyliśmy nasza Lenke [emoji7]
Szybko zleci :) ja mam 24 sierpnia ;)

Do góry