E
Ewka34
Gość
Moj jakims sprzetem to mierzyl/liczyl i pytal wlasnie ile cykle majaMnie wlasnie nie pytal jakiej dlugosci mialam cykle i jak wpisuję w niektore kalkulatory to mi inny termin wychodzi niz mi wyliczył
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moj jakims sprzetem to mierzyl/liczyl i pytal wlasnie ile cykle majaMnie wlasnie nie pytal jakiej dlugosci mialam cykle i jak wpisuję w niektore kalkulatory to mi inny termin wychodzi niz mi wyliczył
A z jakiego powodu musisz sie oszczedzac? Myslalam, ze masz krotka szyjke. Super, ze z dzidziusiem wszystko okU mnie dzisiaj 31+1 tc, mały waży 1790g[emoji4] jest niby o tydzień większy niż z terminu om, ale to nic ważnego[emoji4] Przepływy wszystkie ok[emoji4] łożysko w porządku [emoji7] główką w dół przekręcił[emoji16] Mam się niby oszczędzać, jak do tej pory, żeby donosić i nic się nie działo[emoji16] Szyjka 4 cm więc luzik, mimo że się trochę skróciła, ale tym kazał mi się nie martwić[emoji16] Zdjęć nie mam, bo papier się kończył i miałam do wyboru fotkę albo parametry wszystkie i wybrałam to drugie[emoji16][emoji16] Z tej radości idę jutro do fryzjera się farbnąć[emoji23][emoji16]
Aaaa, owsianka, uwielbiam owsiankę słodko słona, chyba mojemu zakoszę płatki, te co ma do zanęty na ryby i sobie zrobię na kolację heheMoja mloda tez chciala abym jej kupila ta ryzowa ostatnio hyhy a tak tez lubi kaszke manne czy platki gorskie sobie ugotowac no i tez mleko ,ale niestety te sklepowe z mleczarni co prawda,ale wydupcone, bo prosto od krowy jej nie smakuje,chyba ze sklepowego nie ma to wypije..
Nie ma dramatu, po prostu gotujesz co akurat wprowadzasz, blendujesz, ew. słoiczek i łyżeczką powoli, na początku dziecko pluje, potem ciamka i albo smakuje albo nie. Jasio jak kochał groszek i marchewkę, kalafior, tak dzisiaj na to patrzeć nie może Także różnie to bywa.Obawiam się tego wprowadzania mam nadzieję , że to nie będzie takie ciężkie na jakie wygląda
Ja mam taki ręczny canpol, 5 lat temu byłam z niego bardzo zadowolona. A części silikonowe, jak bym miała do niego kupować, to każde z innej mańki i bez gwarancji, że by pasowały. A szkoda, że canpol nie ma części zamiennych, bo na prawdę dobry był to laktator.A jaki masz laktator ?
Ja uwielbiam takie mleko.. ogolnie mamy gospodarzy u siebie ale nie zawsze chce sie iscAaaa, owsianka, uwielbiam owsiankę słodko słona, chyba mojemu zakoszę płatki, te co ma do zanęty na ryby i sobie zrobię na kolację hehe
A co do mleka niepasteryzowanego, kiedyś były mlekomaty, ale chyba im się nie opłacało. A ja nie pamiętam kiedy takie mleko piłam, chyba ze 20 lat temu, jak na wieś jeździłam na wakacje i Walter miał krowy i te mleko, tylko schłodzone, poezja. Dzisiaj pewnie bym sraczki dostała, po takim nieprzegotowanym mleku
Nie ma dramatu, po prostu gotujesz co akurat wprowadzasz, blendujesz, ew. słoiczek i łyżeczką powoli, na początku dziecko pluje, potem ciamka i albo smakuje albo nie. Jasio jak kochał groszek i marchewkę, kalafior, tak dzisiaj na to patrzeć nie może Także różnie to bywa.
Ja mam taki ręczny canpol, 5 lat temu byłam z niego bardzo zadowolona. A części silikonowe, jak bym miała do niego kupować, to każde z innej mańki i bez gwarancji, że by pasowały. A szkoda, że canpol nie ma części zamiennych, bo na prawdę dobry był to laktator.
Piekny ❤Zobacz załącznik 866416
Taki dziubek tylko udało się uchwycić. Już się nie mogę doczekać, kiedy go cmoknę w ten pyszczek ❤❤❤
A ten balonik to Aniball, znalazłam karteczkę.
Na początku miałam problemy i od 13tc, po krwotoku, leżałam dwa miesiące. Łożysko mi nachodziło na szyjkę i się nie podnosiło. Miałam początkowo podejrzenie łożyska poszukującego centralnie. Potem już było ok. Z tym, że miałam się oszczędzać. Wg mojego lekarza, leżeć kiedy się da[emoji4] i tak jest do tej pory. Co prawda mogę już chodzić, ale i tak mam wypoczywać, jeśli źle się czuję[emoji4] Ale nic w domu praktycznie nie robię[emoji4]A z jakiego powodu musisz sie oszczedzac? Myslalam, ze masz krotka szyjke. Super, ze z dzidziusiem wszystko ok
Wcale nie małpka Teraz nie chce się pokazać, bo tak ja nazwałaś Dzidzius jeszcze malutki był, teraz napewno się zmieniła i inaczej już wyglada My tez jesteśmy mega szczęśliwi, ze zobaczyliśmy nasza Lenke [emoji7]Widziałam na polowkowym i mamy wyraźne zdjęcie. Trochę wygląda jak mała małpka, ale moja i dla mnie najpiękniejsza cudowna pamiatka od tamtej pory jest schowana w lozysko i nie da rady jej zobaczyć. Heh
Zobacz załącznik 866362
Pewnie , że nie ma reguły. 37tydzien kończę 7lipca. Więc oficjalnie ciąża donoszona i mogę rodzić. Ale termin i 40tydzien wypada 28lipca. Przenoszę tydzień i już któraś z Was będzie tulić przede mną ja się nie nastawiam ale czuję , że urodzę między 36-9 tygodniem. Jakieś takie mam przeczucie. Ale jak będzie, nikt nie wie a ty na kiedy masz termin ?