reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Widzisz a u mnie 1 nie spodziewali się dużego a przy 2 wielkiego i olali to bo przecież wszystko idzie ok teraz strasznie się boję mała też nie jest najmniejsza wg usg teraz będę w środę to się okaże czy tyje normalnie czy za dużo (mam cukrzycę stwierdzona) szczerze wolałabym cc ale gin nic o tym nie mówi będę z nim gadać w środę jak po usg już będę.Ją mam takiego pecha że na 6 rodzajach tylko ja SN a reszta cc miała i przy 1 i przy 2 tak było ja dzieci ponad 4kg a tam dzieciaczki od 2700g do 3800g wszyscy do domu po 2 domach a ja po 5 i później jeszcze problemy:( teraz jest wszystko ok ale ile nas to nerwów i płaczu kosztowało zwłaszcza przy córce to szkoda słów.Cieszę się że wszystko skończyło sie ok ale po co to wszystko było???można było zrobić cc i bez problemów.
Moim zdaniem jeśli są takie wskazania jak u Ciebie to bez zastanowienia powinno CC robić.

reklama
Może gardło chore bo zazwyczaj przy infekcji gardła jest tak wysoka gorączka my z 2miesiace temu u córki tak mieliśmy pojechaliśmy do pediatry a ona ze to wirusowka i jak po 3 dniach gorączka nie minie to antybiotyk mam podac (w razie W przepisala) po 3 minęło i bez antybiotyku się udało ale za miesiąc powtórka i tu już się nie udało i antybiotyk musiała wziąć teraz na ucho dostała bo przez katar (nie chciała dmuchać nosa a już duża) zeszło niżej i na uchu zostało skończyliśmy antybiotyk po 3 dniach przeziębienie a ja razem z nią masakra dziś też mnie kaszel dusi jutro chyba do ogólnego się przejdę bo dziwny ten kaszel zaczyna się robić a tydz temu zakończyłam inhalacje w poniedziałek a od środy w nocy katar rzadki i od początku przeziębienie ale już wiem skąd u teściów siedziałam upał byl 27 °w domu wyszłam a na podwórku wiało okropnie i poczułam takie dziwne zimno i sobie pomyślałam zajEB......teraz mnie owialo i znowu będę chora i faktycznie za 2 dni katar teraz już uważam czy jestem spocona jak wychodzę z domu bo ileż można być przeziebionym i nic z domowych sposóbów nie pomaga:(
No młody miał katar i kaszel ale w piątek było jeszcze wszystko ok. Bo byłam z nim u lekarza.

Moim zdaniem jeśli są takie wskazania jak u Ciebie to bez zastanowienia powinno CC robić.
Powiem CI ze im bliżej tym bardziej się boję gdyby to był 1 poród nie wiedziałabym co mnie czeka a tak już wiem:( będę gadać z ginem co i jak w środę.Zobaczymy co on o tym sądzi szkoda tylko że go nie będzie w tym szpitalu w którym muszę rodzic przez cukrzycę bo tak chciałam wybrać ten gdzie on jest a jak dostałam insulinę to wszystko się zmieniło.
Jeszcze dziś się zwazylam i nic przez 2 tyg nie przytyłam:( ale brzucha większe więc mam nadzieję że dzidzia tyje odpowiednio:)

Powiem CI ze im bliżej tym bardziej się boję gdyby to był 1 poród nie wiedziałabym co mnie czeka a tak już wiem:( będę gadać z ginem co i jak w środę.Zobaczymy co on o tym sądzi szkoda tylko że go nie będzie w tym szpitalu w którym muszę rodzic przez cukrzycę bo tak chciałam wybrać ten gdzie on jest a jak dostałam insulinę to wszystko się zmieniło.
Jeszcze dziś się zwazylam i nic przez 2 tyg nie przytyłam:( ale brzucha większe więc mam nadzieję że dzidzia tyje odpowiednio:)
A od psychiatry ?? Wskazania do CC... ?

A to zdarzyło mi się tak czasem przy weekendzie z tatem (mieszkałam wtedy jeszcze z rodzicami) smakowego piwa jednego 2% się napić, albo lampkę wina. Gorzej jak dzieć się budzi co godzinę [emoji23] to matka sobie nie dogodzi [emoji14]
Ja na razie nawet o tym nie myśle [emoji14] jest tyle teraz piw bez żadnego alkoholu które smakują jak normalne piwo :) że są się obyć bez [emoji23]

Ja po to właśnie kupuje ten laktator elektryczny i x4 pojemniki na przechowywanie mleka, że jak zajdzie ochotka nawet i na 3 piwa czy tez pół butli wina to dajemy małą do teściów, a ściągam mleka na cały dzień i mamy dzień dla siebie :)

No młody miał katar i kaszel ale w piątek było jeszcze wszystko ok. Bo byłam z nim u lekarza.
Mi pediatra mówi że infekcja to 2-3 doby zanim porządnie się rozwinie.Zapytaj małego czy gardło go boli bo moja nie raz przez ból gardła to wymioty miała i wysoką gorączkę.Masakra z tymi chorobami u mnie podobnie ciągle cos;(

I później małą w ręczniku będziesz przenosić już na przewijak do niej do pokoju i tam będziesz wykonywać resztę pielęgnacji?
Bo tak bym też teoretycznie mogła i przenosić z łazienki do sypialni

Tak właśnie :) przewijak mam niedaleko, tutaj stół a tu pokój małej, także tak jak napisałaś :)
IMG_1528708802.325355.jpg

Załączniki

• IMG_1528708802.325355.jpg
    IMG_1528708802.325355.jpg
    337,6 KB · Wyświetleń: 328
Wtedy w grę wchodzi laktator :D o ile dziecko będzie chciało pić z butli [emoji23]
A ja myślę, myślę bo wino 0% jest dobre, ale to nie to samo co zwykłe :D i mi się marzy :D wczoraj mi się śniło nawet że byłam na imprezie i wypiłam 2 SZKLANKI wina [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Nooooo dokładnie tak! Wiadomo, chce być dobra matka itd, ale chce tez mieć od czasu do czasu porę na swoje i Bartka przyjemności :)

reklama
Hej dziewczyny :)
My byliśmy dziś w szpitalu, w sumie chcieliśmy zobaczyć jak wyglada itd. I zapisać się przy okazji na te ktg, ale oni od razu zrobili mi usg, posprawdzali wszystko i jest w porządku, a później ktg, podobno w tym tygodniu ciazy to jest normalne, ze są takie skoki, ale wszystko między 140-180, Wiec okej. W czwartek mam znow ktg u mojej gin, a za tydzień we wtorek
Znow do szpitala Eh teraz to sie najeździmy. Plus tego jest taki, ze poznam personel szpitalny, a oni mnie. A dziś przy tym dodatkowym usg udało się zobaczyć buźkę małej i mamy zdjęcie ❤️
IMG_0074.JPG

Załączniki

• IMG_0074.JPG
    IMG_0074.JPG
    760 KB · Wyświetleń: 338
Do góry