Biedroneczka10
Fanka BB :)
Dziecko na samej piersi gwałtownie spadało z wagi i się odwadnialo. Nie dało się moczu do badań pobrać bo nie sikał, a jak w końcu nasikał to mocz miał stężony jak osoba dorosła.
Ja też się nie poddałam - mieszanie karmiłam 15 miesięcy. Ale na same kp nie udało się przejść bo wiecznie historia się powtarzała.
Dlatego nastawienie nastawieniem ale ono nie gwarantuje że dzięki temu będziemy karmić. O to mi chodziło...
A to że problemy były, są i będą to oczywiste. Dlatego nie ma co się nastawiać że będzie cudownie i będę karmić tylko piersią bo się skończy depresja jak u mnie i obwinianiem że jestem zła matką że nie potrafię własnego dziecka piersią wykarmić
Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Nastawienie samo napewno nie daje gwarancji ale jednak jak od początku kobieta się nastawia że napewno będą problemy to może tak być bo stres nie pomaga.
Już kiedyś pisałam że ja karmiłam na żądanie czyli jak trzeba to co pół godziny. W dodatku w nocy co 3 h wybudzalam córkę na karmienie bo nocna laktacja jest najważniejsza a na początku to już wogole. Trafiłam na świetne położne które mi to doradziły i chociaż wszyscy się pukali w głowę że zamiast spać całą noc ja budzę noworodka to dzięki temu dałam radę.
Tym razem też będę tak robiła i karmiła na żądanie , takie mówienie że co 3 h powinno dziecko jeść inaczej się nie najada to bzdura. Sami my dorośli przecież nie wpasowujemy się w schematy a co dopiero taki maluszek.