miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Mamy tu koleżankę z Niemiec, to może nam powie ile w Niemczech kosztuje np wynajem mieszkania? Kupno mieszkania? Meble? Ubezpieczenia? Ja nie wiem, ale wydaje mi się, że zawsze dobrze tam gdzie nas nie ma i że pewnie jest drożej w Niemczech rzeczy typu mieszkania i ubezpieczenia
Dobrze, spokojnie nie mówię, że mieszkam w Niemczech i ze mam większe pojęcie.. ale jednak mieszkam koło granicy i pare aspektów mogę zauważyć typu, ze rzeczywiście przyjeżdzają sami Niemcy prawdziwi do nas na zakupy i po paliwo także to o czymś świadczy. Wynajem wiem ile, bo znajomi wynajmują także nie przesadzajmy, że nie można mieć jakiegokolwiek pojęcia o czymś jeśli samemu się tego nie doświadcza, bo to nonsens jasne, na logikę wiadome, że mieszkania, utrzymanie auta i inne tego typu sprawy wychodzą drożej. Co nie zmienia faktu, ze Niemiec ma minimum 1500 euro zarobku. Także spokojnie ja nie chciałam udawać „najmądrzejszej”. Po prostu tez teoche wiem skoro chłop w Niemczech od 2 lat pracuje, jego mama od 10 w niemieckim Banku to z wieloma sytuacjami się spotyka i opowiada nam różne ekscesy, które się dzieją