Ja wiedziałam już 12 grudnia że jestem w ciąży i przed świętami już rodzina wiedziała, ale dla mnie początki ciąży jednej i drugiej były ciężkie [emoji23]Tak, ja właśnie kupiłam emolium i najlepsze jest w tym że nie trzeba już malucha niczym smarować, a ciałko jest nawilżone ja wiedziałam już przed wigilią, że jestem w ciąży, test potwierdził i wizyta u gin..ale nie powiedzieliśmy rodzinie w wigilie, czekaliśmy do 6 tyg, aż serduszko biło
reklama
G
gosc12
Gość
Fajnie , że wszystko dobrzeMy pp wizycie Mala wszystko ok nie ważył jej bo tydziem temu mialam prenatalne ale chociaz serduszka posluchalam
Co do cesarki mam sie przypomniec okolo 38 tygodnia czyli jakos 2 sierpnia, pewnie sprawdzi wtedy jak ma dyżury i sie umowimy najważniejsze, ze nie bedziemy musieli czekac po terminie
A cesarki nie wykonuje się w 38 ? 14 lub chociaż 10 dni przed terminem ?
A czemu musisz mieć CC ?
E
Ewka34
Gość
Trytytki dobre na wszystko.. pamietaj mnie mezul wyzywa ze mu zabieram nie przejmuj sie kochana.. nastepnym razem powiedz: no przeciez nie chciales pomocy.. wiec sie nie czepiaj,albo cos zartem powiedz a dzieci to dzieci.. moja 14-stka ,nie raz ma takiego focha, ze tylko w lep dac i tez maja gdzies ze sprzatam itd a pozniej maja do mnie pretensje ze matka sie czepia i zrzedziKurde, poplakalam się jak dzieciak. Chyba hormony. Dzieci mnie zdenerwowały. Młoda wygląda jak szogun całą poharatana w to lato. Biegła sobie, wpadła w krzesło, przeciela sobie delikatnie skórę pod nosem i wygląda jakby jej krew z nosa leciała. Starsza twierdzi że brzuch ją boli... A za chwilę jest u sąsiadów i się bawi w najlepsze jakby jej w domu źle było. Do kompletu wszyscy tak szanują moja pracę że okno myte 2 dni temu wygląda jak zachlapane błotem A podłoga dziś myta jakby pingwiny miały wędrówki. Pies znów ucieka więc próbuje jakoś plot-siatke poskładać do kupy. Upał. Ja na kolanach więc ciężko... przyjeżdża mężu i też mu nie pasuje nic... że jak ja mogę płot trytytkami naprawiać...A niby czym mam to robić się pytam. Miał przygotować auto na wyjazd jutro A siedzi i montuje w dodatkową siatkę. Pytam się dwa razy czy mu pomoc, coś potrzymac to że nie... A za chwilę mi mówi że najłatwiej sobie iść i mieć w D....
Wszystko jest nie tak. A gdzie tu jeszcze bobas????
Sory. Chyba musiałam się wynarzekac. Poszlabym pobiegać w las ale jak łatwo się domyśleć w ciąży mało realne... :/
E
Ewka34
Gość
Na codzien nie mam stycznosci z ptactwem i roslinami wodnymi to chrzanie jakies tam testy zeby mi wmowili kolejna chorobe.. nie dziekiNajlepiej jak sobie zrobisz testy na alergię po ciazy. Ja będę zmuszona wykonać
G
gosc12
Gość
Już zaczęliście robić porządki w pokoiku ?Moje dziecko jest dziś nadwyraz ruchliwe. Tak się kreci w tym brzuchu może się już ładnie układa jak trzeba, albo to dopiero przemeblowanie tatuś tez robi przemeblowanie, tylko mama leży
Ładne. Ta jaszczureczka mi się podobaDobra dam tu
Zobacz załącznik 865339 Zobacz załącznik 865340 feniks jest na szyji Zobacz załącznik 865351
E
Ewka34
Gość
Dziekuje [emoji9]Ładne. Ta jaszczureczka mi się podoba
Kasiula8989
Fanka BB :)
Fajnie , że wszystko dobrze
A cesarki nie wykonuje się w 38 ? 14 lub chociaż 10 dni przed terminem ?
A czemu musisz mieć CC ?
No nie wiem wlasnie kazal przypomniec w 38 a czy od razu mnie umowi czy za pare dni to nie wiem
Muszę i nie musze. Pierwsza mialam cesarke męczyłam sie 13h i.nie wiem czy chce to powtórzyć, po drugie blizna moze nie wytrzymać naturalnego porodu a po trzecie mam nadcisnienie i moj lekarz twierdzi ze z takim cisnieniem do porodu sn to kiepsko.
Lustysia
Tak, tata wynosi stare meble ale uświadomiliśmy sobie, ze chyba mamy za mało farby :/ tzn musimy jeszcze wszystko dokładnie pomierzyć i policzyć, ale kupilismy ja generalnie, żeby pomalować inny, mniejszy w sumie pokój, który miał być mój docelowo, a ze plany się zmieniły już nie będzie mojego pokoju tylko pokoik dla małej. Tylko to musi być pokój obok naszej sypialni, żeby nie trzeba było dużo chodzic.Już zaczęliście robić porządki w pokoiku ?
reklama
Biedroneczka10
To
Ja też tam mam ale nie od ciąży tylko jeszcze z okresu dojrzewania. Dobrze że tam mało widać mi wyszedł jeden na brzuchu i mam po poprzedniej ciąży na boczkach
Wyszły mi rozstępy ! Takie duże i nie uwierzycie gdzie... chyba nikt się tam nie sparuję kremami na rozstępy na pachwinie udowej... No ja się pytam jak to się mogło stać...
Ja też tam mam ale nie od ciąży tylko jeszcze z okresu dojrzewania. Dobrze że tam mało widać mi wyszedł jeden na brzuchu i mam po poprzedniej ciąży na boczkach