G
gosc12
Gość
Mój tata brał łyżeczkę sody i przepijal woda na zgagęO tym nie slyszalam, to może spróbuje zaraz, dzięki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój tata brał łyżeczkę sody i przepijal woda na zgagęO tym nie slyszalam, to może spróbuje zaraz, dzięki
Mi właśnie położna mówiła że najlepiej nic nie planować tylko później zobaczyć jakie będzie dziecko bo może mieć różną skórkę i jak nie będzie potrzeby go kremować to żeby tego nie robić [emoji14]Krem do pupy mam bepanthen, a mleczko do pielęgnacji hipp. Ale raczej nie będę smarować codziennie synka całego, bo po kąpieli już będzie nawilżone bo te płyny do kąpieli nawilżają już. Tzn zobaczymy jaką będzie miał skórę.
A da się porównać do czegoś ten smak ?Na początku ciąży znalazłam w Biedronce te prawdziwe mleczko z kotkiem na opakowaniu. Toffi i to w błękitnej tubce mmmmmm. Zjadłabym [emoji173]️
My chcieliśmy powiedzieć na wigilię ale ja już wtedy byłam po szpitalu, musiałam leżeć plackiem więc nawet na wigilię do teściow nie pojechaliśmy ( a miała być Wigilia na 20 osób nawet z moimi rodzicami ) .. więc teściowa tylko powiedziała reszcie rodziny że mamy grypę ( ona wiedziała jak jest ) . Nie chcieliśmy mówić prawdy reszcie bo wtedy dla mojej ciąży było być albo nie być a to wszystkim zepsuloby nastrój świątecznyMy też powiedzieliśmy w święta, bo nie było wyjścia[emoji4] Wszyscy mi wino proponowali [emoji4]Reszta rodziny dowiedziała się dopiero ok.15/16tc[emoji4]
Jezeli zalezy Ci na niskiej cenie kosmetykow to te lidlowskie Cien maja dobre sklady tylko nie wiem czy sa od pierwszych dni. Ja chyba kupie z AA zestaw, tez jest superMam do was pytanie co do kosmetyków dla malucha.
Jaki krem do pupy kupiliście taki na codzien nie na odparzenia już. Depanten jest dość drogi.
Jaki krem/ mleczko kupiliście do codziennej pielęgnacji całego ciałka? Nivea, Dove odpadają bo mają perfum i nie mają chyba info że od pierwszego dnia życia. Ja mogę mieć taniochę byle by bezpieczny.
Dziś staliśmy w Rossmanie i nie wybrałam nic.
26 października [emoji14]4 listopada a Ty ?
PrzytulamKurde, poplakalam się jak dzieciak. Chyba hormony. Dzieci mnie zdenerwowały. Młoda wygląda jak szogun całą poharatana w to lato. Biegła sobie, wpadła w krzesło, przeciela sobie delikatnie skórę pod nosem i wygląda jakby jej krew z nosa leciała. Starsza twierdzi że brzuch ją boli... A za chwilę jest u sąsiadów i się bawi w najlepsze jakby jej w domu źle było. Do kompletu wszyscy tak szanują moja pracę że okno myte 2 dni temu wygląda jak zachlapane błotem A podłoga dziś myta jakby pingwiny miały wędrówki. Pies znów ucieka więc próbuje jakoś plot-siatke poskładać do kupy. Upał. Ja na kolanach więc ciężko... przyjeżdża mężu i też mu nie pasuje nic... że jak ja mogę płot trytytkami naprawiać...A niby czym mam to robić się pytam. Miał przygotować auto na wyjazd jutro A siedzi i montuje w dodatkową siatkę. Pytam się dwa razy czy mu pomoc, coś potrzymac to że nie... A za chwilę mi mówi że najłatwiej sobie iść i mieć w D....
Wszystko jest nie tak. A gdzie tu jeszcze bobas????
Sory. Chyba musiałam się wynarzekac. Poszlabym pobiegać w las ale jak łatwo się domyśleć w ciąży mało realne... :/
Dlatego u mnie rodzina dowiedziała się późno[emoji4]znajomi chyba w 5 miesiącu... jeśli dobrze pamiętam[emoji4] tak zrobiliśmy też przy pierwszej ciąży i o niej nawet moja mama nie wie..i uważam że lepiej[emoji4]Wiemy o niej tylko z mężem[emoji4]Mi właśnie położna mówiła że najlepiej nic nie planować tylko później zobaczyć jakie będzie dziecko bo może mieć różną skórkę i jak nie będzie potrzeby go kremować to żeby tego nie robić [emoji14]
Jak nazywacie swojego synka ? Szukałam dzis w swojej pamięci chyba z pół dnia ale nie wiem , czy nie mówiłaś , czy nie pamiętam A da się porównać do czegoś ten smak ?
Myślałam że jak mąż wróci to mi powie ale sam nie pamięta My chcieliśmy powiedzieć na wigilię ale ja już wtedy byłam po szpitalu, musiałam leżeć plackiem więc nawet na wigilię do teściow nie pojechaliśmy ( a miała być Wigilia na 20 osób nawet z moimi rodzicami ) .. więc teściowa tylko powiedziała reszcie rodziny że mamy grypę ( ona wiedziała jak jest ) . Nie chcieliśmy mówić prawdy reszcie bo wtedy dla mojej ciąży było być albo nie być a to wszystkim zepsuloby nastrój świąteczny
No dokładnie dlatego kupione mleczko mam, a zobaczę jaką będzie miał skórę. Generalnie chyba nie ma co planować żadnych takich kwestii, bo dopiero jak okaże jaki bobas będzieMi właśnie położna mówiła że najlepiej nic nie planować tylko później zobaczyć jakie będzie dziecko bo może mieć różną skórkę i jak nie będzie potrzeby go kremować to żeby tego nie robić [emoji14]
Jak nazywacie swojego synka ? Szukałam dzis w swojej pamięci chyba z pół dnia ale nie wiem , czy nie mówiłaś , czy nie pamiętam A da się porównać do czegoś ten smak ?
Myślałam że jak mąż wróci to mi powie ale sam nie pamięta My chcieliśmy powiedzieć na wigilię ale ja już wtedy byłam po szpitalu, musiałam leżeć plackiem więc nawet na wigilię do teściow nie pojechaliśmy ( a miała być Wigilia na 20 osób nawet z moimi rodzicami ) .. więc teściowa tylko powiedziała reszcie rodziny że mamy grypę ( ona wiedziała jak jest ) . Nie chcieliśmy mówić prawdy reszcie bo wtedy dla mojej ciąży było być albo nie być a to wszystkim zepsuloby nastrój świąteczny
Myślę i myślę. Nie wiem do czego mogła bym porównać ten smak. Nie mam pojęcia , na prawdę. Musisz spróbować. Polecam te zwykłe, kakaowe mi nie wchodzi. I toffi też pychaMi właśnie położna mówiła że najlepiej nic nie planować tylko później zobaczyć jakie będzie dziecko bo może mieć różną skórkę i jak nie będzie potrzeby go kremować to żeby tego nie robić [emoji14]
A faktycznie no i teraz już sobie przypomniałam. Wtedy też się zastanawiałam nad FilipemNo dokładnie dlatego kupione mleczko mam, a zobaczę jaką będzie miał skórę. Generalnie chyba nie ma co planować żadnych takich kwestii, bo dopiero jak okaże jaki bobas będzie
Nasz synek będzie miał na imię Filip pisałam kiedyś ale dawno i wtedy to było niepewne jeszcze [emoji14] ps. Fajnie że myślałaś o mnie pół dnia [emoji23] ale ja też tak mam, że pamiętam jakie imiona wybrałyście niektóre z Was i jakbym zapomniała to by mnie to męczyło [emoji23]
Które to będą ? Już będziemy mogły świętować nasze urodziny jak należy26 października [emoji14]