reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tez staram sie nie swirowac...Ale przy skracajacej szyjce wszystko martwi. Teraz będzie corcia:):) na ostatnim usg w środę już 1900 g:)

To super :) u mnie termin na 5 sierpnia, mała ostatnio ważyła 1,7 kg ponad, teraz już na pewno z 2 kg.

Mam dziś 31tydzien 5 dzień, wiec zaraz zaczynam 33 :) do porodu 58 dni, córeczka będzie Kornelia miała na imię

reklama
@Majlan będzie wszystko ok :* nie stresuj się za bardzo :* odpoczywaj póki możesz :* za dwa miesiące już będzie ciężko z odpoczynkiem :*

Czkawkę to tak mniej więcej czuć najbardziej na wysokości pleców dziecka. Tak pod pępkiem, ale to nie tak punktowo tylko pół brzucha Ci podskakuje.

Jesteśmy po lekarzu i ja i syn sterydy do nosa. .

Kupiłam bób, ugotowałam, dobry, ale myślałam że smaczniejszy tak się niektórzy nim zajadają [emoji23]
A co wam jest że sterydy aż?

No ja się zajadam bobem, szczególnie tym młodym właśnie :D

Na szkole rodzenia też o to ludzie pytali i położna mówiła, że karetka na pewno zawiezie do najbliższego. Nie wiem, może to od miasta zależy
Też tak myślę że do najbliższego szpitala wiozą a nie gdzie się chce , to nie taxi że my mówimy a oni tam wiozą... No chyba że jak ktoś ma zaplananowane CC w wybranym szpitalu może ewentualnie...ale jak sn to gdzie najbliższej raczej ,:)

Cześć Dziewczyny. Troszkę Was odczytuje od jakiegoś czasu, postanowiłam dołączyć dzisiaj, mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce?:) to moja druga ciąża, mam synka, który w niedzielę kończy 3 latka. Teraz termin na 10 sierpnia. Dziś 31+0 tc. Ogólnie jestem w temacie skracajacych sie szyjek, bo tak jak w I ciazy, teraz od 20 tc sie skraca. Obecnie moja szyjka jest miekka i ma okolo 22 mm.
Mam do Was pytanie, czy na tym etapie ciąży miewacie częstsze bóle w dole brzucha, takie miesiaczkowe? Bo na wcześniejszych etapach ciąży je miałam,ale o mniejszym nasileniu i częstotliwości. Teraz twardnienia częstsze z takim dyskomfortem,ale dodatkowo pobolewanie podbrzusza... w środę miałam wizytę i było ok... kurczę wytrzymać jeszcze chociaż 5 tyg...
O seksie,wyjazdach to nic nie piszcie.. ja już 3 miesiące bez jednego i drugiego...ba,nawet na spacery za rękę wyjść nie moge:( ciężko mi...
Cześć, fajnie że dołączyłaś :) teraz będzie synek czy córka?
Ja mam tylko twardnienia, ale bóli brzucha żadnych nie mam.
No to witamy w gronie skracających się szyjek [emoji14] kilka tygodni damy radę jeszcze :)

To super :) u mnie termin na 5 sierpnia, mała ostatnio ważyła 1,7 kg ponad, teraz już na pewno z 2 kg.

Mam dziś 31tydzien 5 dzień, wiec zaraz zaczynam 33 :) do porodu 58 dni, córeczka będzie Kornelia miała na imię
Ja w niedziele zaczynam 33.0 tydz.
Do terminu z om 51 dni czyli na 30 lipiec do terminu z pierwszego USG 47 dni na 26 lipiec :)

Planuje ktoś swoje dziecko przewijać np na łóżku i nie kupuje przewijaka? :D
Ja z córką na początku tak robiłam i mnie kręgosłup zaczął boleć bardzo w takiej pozycji. Bo raz siedziałam a raz pochylałam się nad nią. I stwierdziłam że muszę kupić przewijak. Na łóżku to po kąpieli tylko cała pielęgnacja, oczka , uszka, pępek i ubieranie. A do zmiany pieluchy to tylko przewijak.

reklama
Czesc. Fajnie , że dolaczylas i współczuję leżenia , szyjki :(
Ja mam te wszystkie objawy od 30 tygodnia. Choć od kad biorę więcej magnezu i luteinę pod język jest o niebo lepiej. Mimo to szyjka też się skróciła. W czwartek mam kontrolna wizytę po 10 dniach i będziemy patrzeć czy znów poleciała w dół. Tyle , że u mnie miała 5cm więc chociaż tu jest plus.
O widzisz,5 cm to fugi do, nigdy takiej nie mialam:D w 16 tc miała 4,17 cm, w 20 tc już 26 mm. I tak trzymała 10 tyg..I teraz się rozmiekczyla i trochę skrocila. No nic już bliżej jak dalej... luteine też biorę, 3 razy po 2 tabletki podjezykowo
.
Hej :) jasne, że możesz dołączyć :)
To fajna różnica między dziecko będzie :) a teraz będzie synek czy córeczka?
Oj, to na pewno musisz się oszczędzać i odpoczywac duzo. A jak przygotowania z wyprawka itd?

Ja nie mam żadnych bóli także nie pomogę. Ale to prawdopobnie macica ćwiczy skurcze.
Pierwszy to synek, teraz czekam na coreczke:) wyprawka powoli powoli... ciuszki mam od koleżanki, część po synku. Jakieś pieluszki metrową, kocyk zamówiłam i wyprawkę apteczna też mam. Teraz w przyszłym tyg zamawiam łóżeczko, pościel i ochraniacz:) A niech też ma coś nowego,a nie wszystko po braciszku... z resztą, nie zdawałam sobie sprawy jak te różowe motylkowo-serduszkowe rzeczy cieszą oko:):)

Witamy witamy. Zapraszamy ☺
Ja mam dziś 30+0 czyli tydz za Tobą jestem. Termin 17.08. ☺
Ja mam często twardnienia brzucha. Od kilku dni czuję nieprzyjemne pobolewanie w dole brzucha takie jak na okres. Ale to chyba normalne.
A teraz co będziesz miała? Drugi syn czy jednak córcia?
Teraz corcia:) no tak..te twardnienia pamiętam z I ciazy bo zaczęły się dużo wcześniej,ale nie czułam tyle bolu/dyskomfortu przy nich. A ból jak na okres wiąże jeszcze że zmiana leków... bo brałam luteine dopochwowa, teraz zmiana na podjezykowa, a dopochwowo gynalgin na zmianę z nystatyna..ponoć gynalgin może działać na te bóle...
Dziękuję Wam za miłe przyjęcie do grona sierpniowek:) chociaż myślę że grosze w lipcu:) mam nadzieję dotrwac:)
I zazdroszczę aktywnych ciąż...do 20 tc chodziłam na fitness. Przed ciąża byłam bardzo aktywna... Teraz to istna zmora...druga taka ciąża. I ostatnia.

Do góry