reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Majlan będzie wszystko ok :* nie stresuj się za bardzo :* odpoczywaj póki możesz :* za dwa miesiące już będzie ciężko z odpoczynkiem :*

Czkawkę to tak mniej więcej czuć najbardziej na wysokości pleców dziecka. Tak pod pępkiem, ale to nie tak punktowo tylko pół brzucha Ci podskakuje.

Jesteśmy po lekarzu i ja i syn sterydy do nosa. .

Kupiłam bób, ugotowałam, dobry, ale myślałam że smaczniejszy tak się niektórzy nim zajadają [emoji23]

Ja właśnie dziś chce na spróbowania kupić mały wódeczek bobu, bo mam taka zachciankę od paru dni :D

Ja idę 18 maja na wizytę do gin wtedy będzie 34.0 tydz ciekawe czy mi zrobi ten wymaz na gbs czy jeszcze za wcześnie i dopiero na kolejnej wizycie..

Mam czarny fotelik i myślałam żeby coś przyczepic kolorowego jakals kokardkę czerwona czy różową , muszę na allegro poszukać ładnych gotowych albo kupić tasiemkę i sama jakos zrobić :)

Oj to niedobrze, ale najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieka i jesteś poinformowana co i jak :) to teraz tylko leżeć i wypoczywać dużo. Ja tez już mam wizyty co 2 tyg i jestem ciekawa co w poniedziałek powie o mojej szyjce, miałam 4,8 cm a jak wiadomo to wszystko szybko się zmienia.

Dasz radę :)
To już jest 8 miesiąc, za miesiąc zaczynamy ostatni czyli 9 i nie możemy od siebie zbyt dużo wymagać i się martwić tym, że jedyne co możemy to leżeć. Jak trzeba to trzeba :) damy radę, już niewiele zostało. Mi 58 dni do terminu :)

To już spory :)

Ja mam dziś 31 tydzień 5 dzień czyli za 2 dni zacznę 33 tyg i mam wizytę, ostatnio ważyła 30 maja 1,7 kg ponad, wiec tez liczę, że już nasza córcia ma z 2 kg :)

O to może się uda z tą datą :)
Mi 55 dni do terminu :) a dopiero co było 100 :D

Trzeba leżeć, to trzeba. Może przynajmniej skończę książkę czytać wreszcie :D

Cześć Dziewczyny. Troszkę Was odczytuje od jakiegoś czasu, postanowiłam dołączyć dzisiaj, mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce?:) to moja druga ciąża, mam synka, który w niedzielę kończy 3 latka. Teraz termin na 10 sierpnia. Dziś 31+0 tc. Ogólnie jestem w temacie skracajacych sie szyjek, bo tak jak w I ciazy, teraz od 20 tc sie skraca. Obecnie moja szyjka jest miekka i ma okolo 22 mm.
Mam do Was pytanie, czy na tym etapie ciąży miewacie częstsze bóle w dole brzucha, takie miesiaczkowe? Bo na wcześniejszych etapach ciąży je miałam,ale o mniejszym nasileniu i częstotliwości. Teraz twardnienia częstsze z takim dyskomfortem,ale dodatkowo pobolewanie podbrzusza... w środę miałam wizytę i było ok... kurczę wytrzymać jeszcze chociaż 5 tyg...
O seksie,wyjazdach to nic nie piszcie.. ja już 3 miesiące bez jednego i drugiego...ba,nawet na spacery za rękę wyjść nie moge:( ciężko mi...

Hej :) jasne, że możesz dołączyć :)
To fajna różnica między dziecko będzie :) a teraz będzie synek czy córeczka?
Oj, to na pewno musisz się oszczędzać i odpoczywac duzo. A jak przygotowania z wyprawka itd?

Ja nie mam żadnych bóli także nie pomogę. Ale to prawdopobnie macica ćwiczy skurcze.

Cześć Dziewczyny. Troszkę Was odczytuje od jakiegoś czasu, postanowiłam dołączyć dzisiaj, mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce?:) to moja druga ciąża, mam synka, który w niedzielę kończy 3 latka. Teraz termin na 10 sierpnia. Dziś 31+0 tc. Ogólnie jestem w temacie skracajacych sie szyjek, bo tak jak w I ciazy, teraz od 20 tc sie skraca. Obecnie moja szyjka jest miekka i ma okolo 22 mm.
Mam do Was pytanie, czy na tym etapie ciąży miewacie częstsze bóle w dole brzucha, takie miesiaczkowe? Bo na wcześniejszych etapach ciąży je miałam,ale o mniejszym nasileniu i częstotliwości. Teraz twardnienia częstsze z takim dyskomfortem,ale dodatkowo pobolewanie podbrzusza... w środę miałam wizytę i było ok... kurczę wytrzymać jeszcze chociaż 5 tyg...
O seksie,wyjazdach to nic nie piszcie.. ja już 3 miesiące bez jednego i drugiego...ba,nawet na spacery za rękę wyjść nie moge:( ciężko mi...

Witamy witamy. Zapraszamy ☺
Ja mam dziś 30+0 czyli tydz za Tobą jestem. Termin 17.08. ☺
Ja mam często twardnienia brzucha. Od kilku dni czuję nieprzyjemne pobolewanie w dole brzucha takie jak na okres. Ale to chyba normalne.
A teraz co będziesz miała? Drugi syn czy jednak córcia?

reklama
Do góry