reklama
G
gosc12
Gość
Pytałam o to. Podobno zależy jak wyglądam porodowo. Jeśli mam czas wiozą gdzie ja chcę. Jeśli nie mam już czasu to do pierwszego lepszego.
Ja bym pewnie taxi zamówiła gdybym już została bez żadnej opcji
Ja będę przewijała na łóżku bo na początek mamy tylko kołyskę a na wolnostojący nie mam miejsca. Zastanawiam się jak moje plecy to zniosą. Przy synach miałam taki na łóżeczko i było wygodnie zmieniać pieluchę, ubierać. Jak będzie mi nie wygodnie mąż szybko skręci łóżeczko i położy przewijak bo mamy. Jeśli masz łóżeczko radziłabym kupić bo wygodna sprawa.Planuje ktoś swoje dziecko przewijać np na łóżku i nie kupuje przewijaka?
G
gosc12
Gość
Cześć Dziewczyny. Troszkę Was odczytuje od jakiegoś czasu, postanowiłam dołączyć dzisiaj, mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce? to moja druga ciąża, mam synka, który w niedzielę kończy 3 latka. Teraz termin na 10 sierpnia. Dziś 31+0 tc. Ogólnie jestem w temacie skracajacych sie szyjek, bo tak jak w I ciazy, teraz od 20 tc sie skraca. Obecnie moja szyjka jest miekka i ma okolo 22 mm.
Mam do Was pytanie, czy na tym etapie ciąży miewacie częstsze bóle w dole brzucha, takie miesiaczkowe? Bo na wcześniejszych etapach ciąży je miałam,ale o mniejszym nasileniu i częstotliwości. Teraz twardnienia częstsze z takim dyskomfortem,ale dodatkowo pobolewanie podbrzusza... w środę miałam wizytę i było ok... kurczę wytrzymać jeszcze chociaż 5 tyg...
O seksie,wyjazdach to nic nie piszcie.. ja już 3 miesiące bez jednego i drugiego...ba,nawet na spacery za rękę wyjść nie moge ciężko mi...
Czesc. Fajnie , że dolaczylas i współczuję leżenia , szyjki
Ja mam te wszystkie objawy od 30 tygodnia. Choć od kad biorę więcej magnezu i luteinę pod język jest o niebo lepiej. Mimo to szyjka też się skróciła. W czwartek mam kontrolna wizytę po 10 dniach i będziemy patrzeć czy znów poleciała w dół. Tyle , że u mnie miała 5cm więc chociaż tu jest plus.
G
gosc12
Gość
No bo w ciąży niestety żeby bardziej się psują i najlepiej już po porodzie zrobić zdjęcie bo może się okazać że z zewnątrz wszystko ok a ząb w środku zepsuty. Ja 5 dni po porodzie wylądowałam u dentysty i się okazało że ząb wyglądał super ale jak się go rozwiercilo to kanałowka mnie czekała. Także ja po porodzie idę na rentgen i na kontrolę.
Nie ma przeciwwskazań do robienia zdjęć podczas kp ? Bo planuję zająć się aparatem i tak się zastanawiałam ostatnio
G
gosc12
Gość
Moja miała pierwszy raz kilka dni temu i od tamtej pory czułam z 4 razy śmieszne uczucieJa też tam czuję haha i dotąd nie wiedziałam co to
karkula309
Fanka BB :)
1490g . Ale wygląda na to że przez tydzień zmalał [emoji33] ale to będzie raczej błąd pomiaru bo na pierwszym badaniu np kosc udowa 6cm , a tydzień później 5cm .. a kości się mu raczej nie kurczą ..inny lekarz robił badanieA ile twój synek wazy ?
G
gosc12
Gość
Chyba jednak dalej pupa w dół jest to kopniaki mocn czuje na dole tak jak wcześniej. W czwartek mam wizytę to zobaczę i dopytać o te badania do porodu czy może już w 33 TC je zrobić.
Wizyta u dentystki super, ząbki miały mało kamienia ale już wyczyszczone także super . Poszłam jeszcze do galerii kupić spodenki dla męża i nici dentystyczne do aparatu bo mi się skończyły a jak już mam takie ładnie wyczyszczone to trzeba czyścić też pod aparatem najgorsze że jeszcze 45 minut mam nie jeść a jestem strasznie głodna.
To jak kopniaki na dole czujesz to pewnie pupa w dół siedzi. Chyba , że tak cię z główki traktuje ale wątpię
Niech ci da skierowanie , przynajmniej zrobisz i będziesz spokojna. Też mojemu powiem żeby mi dał bo będę się z nim widziała dopiero na początku lipca w 37 to akurat do tej pory zrobię inaczej mogę nie zdazyc.
Bajunia
Fanka BB :)
Serio? Ja trzy lata temu nie dostałam. Zaczełam rodzić w skończonym 37tc w niedziele, a wyniki były zaplanowane na wtorek.
To nie wiem czemu tak. Mi gin tak mówił i w szpitalu od razu pytali się czy mam wynik gbs bo jak jest dodatni albo nie mam wyniku w ogóle to antybiotyk dostane.
reklama
G
gosc12
Gość
Planuje ktoś swoje dziecko przewijać np na łóżku i nie kupuje przewijaka?
Ja kupiłam ale ostatnio cora częściej myślę o przewijaniu na lozku. Tak robiłam z chrześnicą i było najwygodniej. Najwyżej przewijak schowam jak nie będzie mi potrzebny