reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry piątkowo.
Znów się upalnie zapowiada. Cięzkie dla nas będzie to lato, jesli ta pogoda się nie ogarnie :)

Nie chcę zapeszać, ale mój małżonek chyba się ogarnął po ostatnich przejściach. Zorganizował dla naszych dziewczyn opieke na weekend i jutro wyjeżdzamy sami. Wracamy w niedziele. Coprawda nie będzie to jakiś turystyczny wyjazd ani spa w dobrym hotelu, a wypad w jego rodzinne strony ale pewnie spędzimy dużo czasu we dwoje :) I..... w co ja się kurczę ubiorę?!
Muszę jakieś jedzenie dzieciom zapewnić na weekend zeby było szybko do odgrzania. I tym się pewnie dziś zajmę.
Miłego dnia :)
Miłego wyjazdu życzę. Fajni, że chłop się ogarnął:biggrin2:
Ja po wizycie, popłakałam sobie już troszkę [emoji20] szyjka skróciła mi się znowu aż o 7mm w przeciągu 2 tygodni (mam teraz 31mm). Mam leżeć i wstawać raczej tyle co do łazienki czy zrobić sobie coś do jedzenia. Zrezygnować na razie z fitnesu i spacerów nawet krótkich. Lekarka powiedziała, że długość szyjki nie jest tragiczna, bo źle by było jakby miała poniżej 24mm, ale chodzi o tendencje skracania. Mówi, że gdyby to był 34tc to te 30mm byłoby już ok, ale jak na 32+1tc to troszkę za krótka. Więc kontrola za 2 tygodnie, jeślj wtedy będzie w okolicach 30mm to będzie dobrze i nie będę się musiała aż tak oszczędzać. Na razie nie mówimy o zagrożeniu porodem przedwczesnym, żeby się aż tak nie stresować, tylko te 2 tygodnie teraz leżeć i odpoczywać.
Trochę mi tak przykro się zrobiło, bo chciałam być aktywna do końca ciąży a teraz muszę leżeć. Poza tym z wakacji nici, no i seks też na razie zabroniony.

Z dobrych wieści takie, że mały waży już ok 2046g, więc podrósł teraz sporo [emoji4] z usg wychodzi tydzień starszy i termin wtedy by był 26.07 a ja chciałam tą datę [emoji1] ale wiem, że ta data z usg teraz nie jest taka wiarygodna [emoji4]
Ja na fitnes już od miesiąca nie chodzę, spacery dłuższe i sex od początku ciąży zabronione także wiem co czujesz. U ciebie jest już 33tc także jeszcze choć 4tyg i będzie dobrze.

reklama
@Majlan będzie wszystko ok :* nie stresuj się za bardzo :* odpoczywaj póki możesz :* za dwa miesiące już będzie ciężko z odpoczynkiem :*

Czkawkę to tak mniej więcej czuć najbardziej na wysokości pleców dziecka. Tak pod pępkiem, ale to nie tak punktowo tylko pół brzucha Ci podskakuje.

Jesteśmy po lekarzu i ja i syn sterydy do nosa. .

Kupiłam bób, ugotowałam, dobry, ale myślałam że smaczniejszy tak się niektórzy nim zajadają [emoji23]

Cześć Dziewczyny. Troszkę Was odczytuje od jakiegoś czasu, postanowiłam dołączyć dzisiaj, mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce?:) to moja druga ciąża, mam synka, który w niedzielę kończy 3 latka. Teraz termin na 10 sierpnia. Dziś 31+0 tc. Ogólnie jestem w temacie skracajacych sie szyjek, bo tak jak w I ciazy, teraz od 20 tc sie skraca. Obecnie moja szyjka jest miekka i ma okolo 22 mm.
Mam do Was pytanie, czy na tym etapie ciąży miewacie częstsze bóle w dole brzucha, takie miesiaczkowe? Bo na wcześniejszych etapach ciąży je miałam,ale o mniejszym nasileniu i częstotliwości. Teraz twardnienia częstsze z takim dyskomfortem,ale dodatkowo pobolewanie podbrzusza... w środę miałam wizytę i było ok... kurczę wytrzymać jeszcze chociaż 5 tyg...
O seksie,wyjazdach to nic nie piszcie.. ja już 3 miesiące bez jednego i drugiego...ba,nawet na spacery za rękę wyjść nie moge:( ciężko mi...

Dziewczyny a jak dzidziuś ma czkawkę to gdzie go czujecie? Pytanie szczególnie do tych co mają dzieciaczki głową w dół. Próbuje obczaic czy moja żabka się obróciła czy nie.

Mój mały na ost usg był główką w dół ale ostatnio się tak kręcił że już nie jestem pewna. Jak ma czkawkę a często miewa to czuję takie pukanie lekkie w dole brzucha regularne delikatne. I czuję jak mu się zaczyna ta czkawka to za chwilę zaczyna się wiercić. Chyba się wkurza i zaczyna wtedy rozrabiać.

Cześć Dziewczyny. Troszkę Was odczytuje od jakiegoś czasu, postanowiłam dołączyć dzisiaj, mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce?:) to moja druga ciąża, mam synka, który w niedzielę kończy 3 latka. Teraz termin na 10 sierpnia. Dziś 31+0 tc. Ogólnie jestem w temacie skracajacych sie szyjek, bo tak jak w I ciazy, teraz od 20 tc sie skraca. Obecnie moja szyjka jest miekka i ma okolo 22 mm.
Mam do Was pytanie, czy na tym etapie ciąży miewacie częstsze bóle w dole brzucha, takie miesiaczkowe? Bo na wcześniejszych etapach ciąży je miałam,ale o mniejszym nasileniu i częstotliwości. Teraz twardnienia częstsze z takim dyskomfortem,ale dodatkowo pobolewanie podbrzusza... w środę miałam wizytę i było ok... kurczę wytrzymać jeszcze chociaż 5 tyg...
O seksie,wyjazdach to nic nie piszcie.. ja już 3 miesiące bez jednego i drugiego...ba,nawet na spacery za rękę wyjść nie moge:( ciężko mi...
Witaj[emoji4]
Teraz spodziewasz się chłopca czy dziewczynki?[emoji4]
Bóle, które opisujesz np. mi się zdarzają[emoji4] martwią mnie, ale staram się nie świrować na tym punkcie[emoji4]

Mój mały na ost usg był główką w dół ale ostatnio się tak kręcił że już nie jestem pewna. Jak ma czkawkę a często miewa to czuję takie pukanie lekkie w dole brzucha regularne delikatne. I czuję jak mu się zaczyna ta czkawka to za chwilę zaczyna się wiercić. Chyba się wkurza i zaczyna wtedy rozrabiać.
Czkawka maluszkowi w brzuchu nie sprawia dyskomfortu :)
To objaw ćwiczenia przepony :)

Cześć dziewczyny :) ja na szczęście wizyty u dentysty mam już za sobą, ząbki wyleczone :D byłam wczoraj z l4 w pracy, porozmawiałam z dziewczynami z pracy :D godzinka mi tam zleciała haha :D dziś będę piekła tort dla mamy, bo jutro imprezka z okazji 50 urodzin :) a w nocy złapał mnie znowu taki skurcz łydki, nie wiedziałam co się ze mną dzieje heh ;/

Wszystkiego najlepszego dla Mamy !:* Wiem ,że jutro ten piękny dzień ale mogę nie pamiętać zlozyc :**
Jak będzie miała wyjść główka to Ty wcześniej będziesz się drzeć z bólu bo rozwarcie bezboleśnie się nie zrobi. ☺ także spokojnie. Porodu nie da się przegapić☺
Mi odeszły wody więc to już konkretny sygnał że się zaczyna. Tu nie ma co czekać. Trzeba się uszykować i w drogę. Dopiero w szpitalu po około 3 godz zaczęły się u mnie pojawiać pierwsze skurcze. Łapie ból brzucha i za chwilę puszcza. I tak z biegiem godz coraz częściej łapało i coraz boleśniej. U mnie od odejścia wód do urodzenia córki minęło niecałe 10 godz. Od 7 rano do 16:45 ☺

A propo
Dzisiaj mija 4 lata od tych pamiętnych chwil na porodówce ☺
Natalka kończy 4 lata ☺

I dla córeczki też 100calusow !:**
Niech Ci rośnie piękna i zdrowa ❤️❤️

Ja po wizycie, popłakałam sobie już troszkę [emoji20] szyjka skróciła mi się znowu aż o 7mm w przeciągu 2 tygodni (mam teraz 31mm). Mam leżeć i wstawać raczej tyle co do łazienki czy zrobić sobie coś do jedzenia. Zrezygnować na razie z fitnesu i spacerów nawet krótkich. Lekarka powiedziała, że długość szyjki nie jest tragiczna, bo źle by było jakby miała poniżej 24mm, ale chodzi o tendencje skracania. Mówi, że gdyby to był 34tc to te 30mm byłoby już ok, ale jak na 32+1tc to troszkę za krótka. Więc kontrola za 2 tygodnie, jeślj wtedy będzie w okolicach 30mm to będzie dobrze i nie będę się musiała aż tak oszczędzać. Na razie nie mówimy o zagrożeniu porodem przedwczesnym, żeby się aż tak nie stresować, tylko te 2 tygodnie teraz leżeć i odpoczywać.
Trochę mi tak przykro się zrobiło, bo chciałam być aktywna do końca ciąży a teraz muszę leżeć. Poza tym z wakacji nici, no i seks też na razie zabroniony.

Z dobrych wieści takie, że mały waży już ok 2046g, więc podrósł teraz sporo [emoji4] z usg wychodzi tydzień starszy i termin wtedy by był 26.07 a ja chciałam tą datę [emoji1] ale wiem, że ta data z usg teraz nie jest taka wiarygodna [emoji4]

Ciesz się, że maluch w porządku a Ty masz już w sumie ostatnią prostą. A jakbyś musiała leżeć od pierwszych tygodni? Nie jest źle. Chociaż sobie trochę odpoczniesz i nabierzesz sił przed urodzeniem dziecka. Głowa do góry ☺ ładna waga synusia ☺

reklama
Ja tez chodzę co pół roku, jednak w ciąży musiało mi się narobić tych dziur, ale teraz już jestem wyczulona, myje x 2 zęby, płukankę płynem rano i do dentysty się zapisze już na grudzień nawet żeby wszystko sprawdzić. Oczywiście słodycze ograniczam i będzie dobrze :)
No bo w ciąży niestety żeby bardziej się psują i najlepiej już po porodzie zrobić zdjęcie bo może się okazać że z zewnątrz wszystko ok a ząb w środku zepsuty. Ja 5 dni po porodzie wylądowałam u dentysty i się okazało że ząb wyglądał super ale jak się go rozwiercilo to kanałowka mnie czekała. Także ja po porodzie idę na rentgen i na kontrolę.

Do góry