reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Powinno się robić wcześniej to badanie. Bo nie kazda kobieta donosi do 37:/

Jak nie zdążysz zrobić badania przed porodem to dostaniesz antybiotyk dożylnie i tak. Zapobiegawczo. Taka profilaktyka. Teraz gbs u nas jest obowiązkowym badaniem w naszym kraju. Bo bardzo groźne mogą być konsekwencje jak się dziecko zarazi.

reklama
A mi znowu położna mówi jak mierzy ciśnienie, że takie tętno jest normalne w ciazy i nie powinnam się nim zamarrwiac. W ciąży wzrasta objętość krążącej krwi, zwiększa się rzut serca, a także przyspieszeniu ulega czynność serca. To właśnie dlatego tak jak przed ciążą u kobiet puls wynosi około 70/minutę, tak już w trakcie ciąży wartość ta może wzrastać i możemy mieć tętno sięgające 80, a nawet 90/min. Ja ostatnio mialam 93/min. i dobrze się czuje. Ale wiadomo każdy przypadek jest indywidualny i warto to skontrolować jeżeli lekarzowi się coś nie podoba.
To samo mówił mi kardiolog i ze jeżeli jest ponad 100 to trzeba zwolnić serducho tabletkami. Najgorzej jest w 1 trymestrze bo nie chce tabletek przypisywać a teraz bez obaw. Ja swojej recepty nie wykupiła bo jest ok tylko takie odczucia mam ze serducho wali szybko ale jak mierze to nie ma ponad 100. Ponoć może to się czasem utrzymywać do kilku tyg po porodzie.

Troszkę odpoczniesz i będzie lepiej. A zostało już tylko dwa miesiące więc wytrzymasz :) jak będziesz polegiwac to szyjka nie powinna się skracać.
Imponująca waga maluszka.. jak ja bym chciała żeby mój był taka kluseczką..

Co do wakacji i seksu ..popatrz na to z innej strony .. jak to wszystko potem będzie super smakowało [emoji854][emoji854] ja o
" pierwszym " razie myślę już chyba z dwa miesiące :D robię dokładny plan ale pewnie po takim poście to mój plan powinien być jednominutowy zarówno i dla mnie jak i męża :D
Wakacje też już planuje na przyszły rok :D
Trzymam kciuki za twoją szyjkę :*
Dzięki :*
Ja sobie tak tłumaczę że dzisiaj mam już 32+1tc, jeśli będę miała leżeć to pewnie max do 37tc więc to tylko 5 tygodni :D a nie 2 miesiące :D
Tak samo z seksem, pewnie po 37tc już będzie można szaleć (mam nadzieję). A nad wakacjami cały czas myślę żeby wyskoczyć gdzieś na kilka dni w Polsce w październiku jeśli ze mną i małym będzie dobrze.
Więc na wszystko mam wytłumaczenie i pozytywne myślenie, tylko musiałam sobie to przemyśleć, a smutno mi było od razu po wyjściu od lekarza [emoji14]

Mam taką nadzieję że zdążę jak poczuje te skurcze to od razu torba maz do auta i pojadę nie będę czekać tak jak przy 2 porodzie wolę w szpitalu pochodzić niż bać się że urodze w aucie hihi gorzej jak będzie szybko postępować bo to różnie bywa :(

Trzeci poród to szybko. Kichniesz i małe na świecie będzie

Jak nie zdążysz zrobić badania przed porodem to dostaniesz antybiotyk dożylnie i tak. Zapobiegawczo. Taka profilaktyka. Teraz gbs u nas jest obowiązkowym badaniem w naszym kraju. Bo bardzo groźne mogą być konsekwencje jak się dziecko zarazi.
Pytałam o to badanie dzisiaj gin, powiedziała, że ona mi to pobierze na następnej wizycie, a będę wtedy mieć 34.0 tc dopiero

Pytałam o to badanie dzisiaj gin, powiedziała, że ona mi to pobierze na następnej wizycie, a będę wtedy mieć 34.0 tc dopiero
No właśnie ja w rozpisce mam to badanie między 33-37 TC i się zastanawiam czy nie zrobić w 33 tym bardziej że później wyjeżdżamy no i w sumie napewno będę miała dodatnie bo w poprzedniej ciąży tak miałam.

Polezysz 2 tygodnie może się okaże że wszystko ok i już nie będzie trzeba. I tak dobrze właśnie że już prawie końcówka a nie cała ciążę. Nic się nie martw, fajnie że masz pozytywne nastawienie. A w październiku wakacje też są fajne no i już w 3:)

reklama
Robicie jakieś zapasy obiadowe do zamrażarki na jakieś kilka pierwszych dni? Ja dziś tak pomyślałam,że chyba warto zrobić bo ja na pewno będę zaaferowana i zmęczona po powrocie ze szpitala a D. pewnie też będzie chciał pomóc mi i posiedzieć z nami niż stać przy garach. Pomijam, że będzie miał dwa psy do ogarnięcia jeszcze.
Ja zamierzam robić zapasy już mam pierogi i zupe. Będę w lipcu specjalnie gary Wielka gotować jak dla Wojska i część odkładać do mrozenia pomysł ze szkoły rodzenia

Do góry