Serio? Ja trzy lata temu nie dostałam. Zaczełam rodzić w skończonym 37tc w niedziele, a wyniki były zaplanowane na wtorek.Jak nie zdążysz zrobić badania przed porodem to dostaniesz antybiotyk dożylnie i tak. Zapobiegawczo. Taka profilaktyka. Teraz gbs u nas jest obowiązkowym badaniem w naszym kraju. Bo bardzo groźne mogą być konsekwencje jak się dziecko zarazi.
reklama
miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Dziewczyny a jak dzidziuś ma czkawkę to gdzie go czujecie? Pytanie szczególnie do tych co mają dzieciaczki głową w dół. Próbuje obczaic czy moja żabka się obróciła czy nie.
Ja ostatnio 2 razy czułam jak miała czkawkę i śmieszne uczucie i nie da się tego pomylić z ruchem raczek czy tez nóżek. Moja już od 10 tyg jest główka w dół, po prostu w górnej części brzucha czuje jak nóżkami rusza, kopie i wypycha, a tak niżej na poziomie wzgórka i pod pępkiem to wtedy jak rączkami rusza
miloscwczasachpopkultury
Ja na szczęście też mam dentystę za sobą, tylko i tak tam często chodzę, bo co pół roku na sprawdzenie[emoji16]Taki mój fetysz[emoji23]
Ja tez chodzę co pół roku, jednak w ciąży musiało mi się narobić tych dziur, ale teraz już jestem wyczulona, myje x 2 zęby, płukankę płynem rano i do dentysty się zapisze już na grudzień nawet żeby wszystko sprawdzić. Oczywiście słodycze ograniczam i będzie dobrze
Cześć dziewczyny.
Ja tylko na chwilę bo w pracy jestem.
Ja tylko na chwilę bo w pracy jestem.
Rzeczywiście masz mały brzuszek ale to pewnie kwestia ułożenia Michałka@GorzkaPomarańcza masz mój brzuch[emoji16][emoji23]Zobacz załącznik 865045
Anulaa88
No bo podobno tak jest w ciąży [emoji4] Grunt, to mieć to pod kontrolą [emoji4]Ja tez chodzę co pół roku, jednak w ciąży musiało mi się narobić tych dziur, ale teraz już jestem wyczulona, myje x 2 zęby, płukankę płynem rano i do dentysty się zapisze już na grudzień nawet żeby wszystko sprawdzić. Oczywiście słodycze ograniczam i będzie dobrze
miloscwczasachpopkultury
Ja po wizycie, popłakałam sobie już troszkę [emoji20] szyjka skróciła mi się znowu aż o 7mm w przeciągu 2 tygodni (mam teraz 31mm). Mam leżeć i wstawać raczej tyle co do łazienki czy zrobić sobie coś do jedzenia. Zrezygnować na razie z fitnesu i spacerów nawet krótkich. Lekarka powiedziała, że długość szyjki nie jest tragiczna, bo źle by było jakby miała poniżej 24mm, ale chodzi o tendencje skracania. Mówi, że gdyby to był 34tc to te 30mm byłoby już ok, ale jak na 32+1tc to troszkę za krótka. Więc kontrola za 2 tygodnie, jeślj wtedy będzie w okolicach 30mm to będzie dobrze i nie będę się musiała aż tak oszczędzać. Na razie nie mówimy o zagrożeniu porodem przedwczesnym, żeby się aż tak nie stresować, tylko te 2 tygodnie teraz leżeć i odpoczywać.
Trochę mi tak przykro się zrobiło, bo chciałam być aktywna do końca ciąży a teraz muszę leżeć. Poza tym z wakacji nici, no i seks też na razie zabroniony.
Z dobrych wieści takie, że mały waży już ok 2046g, więc podrósł teraz sporo [emoji4] z usg wychodzi tydzień starszy i termin wtedy by był 26.07 a ja chciałam tą datę [emoji1] ale wiem, że ta data z usg teraz nie jest taka wiarygodna [emoji4]
Oj to niedobrze, ale najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieka i jesteś poinformowana co i jak to teraz tylko leżeć i wypoczywać dużo. Ja tez już mam wizyty co 2 tyg i jestem ciekawa co w poniedziałek powie o mojej szyjce, miałam 4,8 cm a jak wiadomo to wszystko szybko się zmienia.
Dasz radę
To już jest 8 miesiąc, za miesiąc zaczynamy ostatni czyli 9 i nie możemy od siebie zbyt dużo wymagać i się martwić tym, że jedyne co możemy to leżeć. Jak trzeba to trzeba damy radę, już niewiele zostało. Mi 58 dni do terminu
To już spory
Ja mam dziś 31 tydzień 5 dzień czyli za 2 dni zacznę 33 tyg i mam wizytę, ostatnio ważyła 30 maja 1,7 kg ponad, wiec tez liczę, że już nasza córcia ma z 2 kg
O to może się uda z tą datą
Paulana
Tylko pamiętaj że karetka zawiezie Cię do najbliższego szpitala, a nie do tego co chcesz
Pytałam o to. Podobno zależy jak wyglądam porodowo. Jeśli mam czas wiozą gdzie ja chcę. Jeśli nie mam już czasu to do pierwszego lepszego.
miloscwczasachpopkultury
A czy jest sens żeby badać wzrok w ciazy i kupować okulary? Mi się w ciazy strasznie pogorszyl, a po ciazy mi się to pewnie unormuje.
Zobaczymy jaki będę miała wynik myśle, że dla zdrowia warto sprawdzić. Mam astygmatyzm i miałam -1,75 i chce zobaczyć czy dużo urosło, czy tez stoi w miejscu. Okulary raczej tez już teraz kupimy, bo chce w końcu zacząć nosić już tak na serio
reklama
Monika267, KatiNails, zdrówka dziewczyny.
To fajnie, nie ma to jak w domu nie?Dzień dobry dziewczyny. W końcu w domku i noc w swoim łóżeczku przytulona do swojego faceta. Mam nadzieje ze znowu tam trafię ale za dwa miesiące dopiero w trakcie porodu [emoji4]
Wszystkiego najlepszego dla NatalkiJak będzie miała wyjść główka to Ty wcześniej będziesz się drzeć z bólu bo rozwarcie bezboleśnie się nie zrobi. ☺ także spokojnie. Porodu nie da się przegapić☺
Mi odeszły wody więc to już konkretny sygnał że się zaczyna. Tu nie ma co czekać. Trzeba się uszykować i w drogę. Dopiero w szpitalu po około 3 godz zaczęły się u mnie pojawiać pierwsze skurcze. Łapie ból brzucha i za chwilę puszcza. I tak z biegiem godz coraz częściej łapało i coraz boleśniej. U mnie od odejścia wód do urodzenia córki minęło niecałe 10 godz. Od 7 rano do 16:45 ☺
A propo
Dzisiaj mija 4 lata od tych pamiętnych chwil na porodówce ☺
Natalka kończy 4 lata ☺