reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej [emoji6]
Mnie wczoraj jakieś chorobsko rozłożyło.
Gorączka, ból glowy (dziś wstałam już z bólem zatok), dreszcze.
Także dziś pewnie będę mało bo pół dnia będę spala [emoji20]
Dodatkowo pędzę do lekarza.
Ja z kaszlu wyszłam i zatokowego ciężkiego kataru to od czwartku w nocy rzadki przeziębieniowy katar a idź w piz....z tymi choróbskami trzymaj się i kuruj ja dziś mleko z czosnkiem i spray do nosa i też będę walczyć ;)

reklama
A ja dzisiaj idę na odkamienianie zębów a tak strasznie mi się nie chce ale trzeba. Mam nadzieję że się uda i nie będę za bardzo krwawić.

Dzisiaj u nas zapowiadają jakieś okropne burze na popołudnie, oczywiście weekend idzie więc pogoda się zepsuje ehh

Ja w tym miesiącu mam 3 x wizytę w stomadencie i 3 dziurki będziemy robić. Także 18, 26 i 28 czerwiec wydamy sobie troszkę pieniazkow + vision express badanie wzroku i okularki kupujemy, ale jak trzeba to trzeba - przynajmniej ta ciąża mnie przymusiła do większego dbania o zdrowie.

Dziewczyny a skad wiedzialyscie, ze zaczyna sie wlasciwa akcja porodowa i trzeba jechac do szpitala? Bo mojej siostry znajoma miala prywatna polozna, wieczorem dzwonila do poloznej, ze ma skurcze. Polozna kazala jej isc spac. Rano pojechala do szpitala i zaraz urodzila. Dlatego sie zastanawiam jak to zrobic, zeby jak najdluzej przeczekac w domu a jak najmniej spedzic czasu w szpitalu :) z drugiej strony nie wszystkie kobiety zdaza dojechac do szpitala przed akcja...

Mi odeszły wody a skurczy nie było jeszcze więc i tak nie mogłam czekać tylko szpital od razu. Tzn zdążyłam się jeszcze wykąpać i ogolić ☺
2-3 tyg prze terminem mogą łapać skurcze z których nic nie będzie. Mogą być juz bolesne ale nie regularne. Mi zawsze położna mówiła że jak będą regularne co 10 min to wtedy do szpitala. A tak to mogą cały dzień trwać takie łapania i bóle. I bez sensu wtedy jechać do szpitala bo i tak nikt się nami nie będzie przejmował wtedy.

Super ubranka. Właśnie na wyjście to ja bym śpiochów albo pajacy nie zakładała bo dla mnie to są ubranka typowo po domu i do spania. Jak gdzieś wychodziłam z córką to getry bluzeczka sweterek ew. sukienka rajty sweterek
Ja na jakieś większe wyjścia też raczej tak jak piszesz ale normalnie na spacer czy do babci itd to spichy też używałam. Wydaje mi się że jednak dziecku jest w nich wygodniej.

Ja w tym miesiącu mam 3 x wizytę w stomadencie i 3 dziurki będziemy robić. Także 18, 26 i 28 czerwiec wydamy sobie troszkę pieniazkow + vision express badanie wzroku i okularki kupujemy, ale jak trzeba to trzeba - przynajmniej ta ciąża mnie przymusiła do większego dbania o zdrowie.
Ja na szczęście dziurek nie mam, wyleczyłam wszystko przed ciążą ale ten skaling ponoć trzeba 2 razy w ciąży a ja tak tego nie lubię no ale cóż.

Nie balas sie ze zacznie główka wychodzic? :D

Jak będzie miała wyjść główka to Ty wcześniej będziesz się drzeć z bólu bo rozwarcie bezboleśnie się nie zrobi. ☺ także spokojnie. Porodu nie da się przegapić☺
Mi odeszły wody więc to już konkretny sygnał że się zaczyna. Tu nie ma co czekać. Trzeba się uszykować i w drogę. Dopiero w szpitalu po około 3 godz zaczęły się u mnie pojawiać pierwsze skurcze. Łapie ból brzucha i za chwilę puszcza. I tak z biegiem godz coraz częściej łapało i coraz boleśniej. U mnie od odejścia wód do urodzenia córki minęło niecałe 10 godz. Od 7 rano do 16:45 ☺

A propo
Dzisiaj mija 4 lata od tych pamiętnych chwil na porodówce ☺
Natalka kończy 4 lata ☺

Jak będzie miała wyjść główka to Ty wcześniej będziesz się drzeć z bólu bo rozwarcie bezboleśnie się nie zrobi. ☺ także spokojnie. Porodu nie da się przegapić☺
Mi odeszły wody więc to już konkretny sygnał że się zaczyna. Tu nie ma co czekać. Trzeba się uszykować i w drogę. Dopiero w szpitalu po około 3 godz zaczęły się u mnie pojawiać pierwsze skurcze. Łapie ból brzucha i za chwilę puszcza. I tak z biegiem godz coraz częściej łapało i coraz boleśniej. U mnie od odejścia wód do urodzenia córki minęło niecałe 10 godz. Od 7 rano do 16:45 ☺

A propo
Dzisiaj mija 4 lata od tych pamiętnych chwil na porodówce ☺
Natalka kończy 4 lata ☺
No to Wszystkiego najlepszego dla Natalki:)

reklama
Cześć dziewczyny :) ja na szczęście wizyty u dentysty mam już za sobą, ząbki wyleczone :D byłam wczoraj z l4 w pracy, porozmawiałam z dziewczynami z pracy :D godzinka mi tam zleciała haha :D dziś będę piekła tort dla mamy, bo jutro imprezka z okazji 50 urodzin :) a w nocy złapał mnie znowu taki skurcz łydki, nie wiedziałam co się ze mną dzieje heh ;/

Do góry