madziula92
Fanka BB :)
Ja sama nie wiem ile ciuszków zabrać do szpitala jak na razie to jeszcze nie mam nic wyprane muszę w końcu wyciągnąć męża do ikei, i musimy pomalować sypialnię
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No dlatego pajacyk jest z rękawkami a śpioszek bez wiec dwa rodzaje jak by nie patrzeć
Jak zakladasz pajacyk z rekawem, nie musisz kaftanika zakladacuśmiałam się teraz po wpisach
To ja nie mam ani jednego śpioszka tylko pajacyki. Trudno najwyżej dziecko będzie miało rękawki jak kaftan bezpieczeństwa
Założę body z długim rękawkiem i spodenki albo pajacyk i pod spód cieńszy kaftanik bo mam kilka takich cieńszych pod coś i takie już coś o grubości bluzek.
U mnie się akurat nie sprawdziło i pomimo zatrzymania akcji w 30 TC później w 39 urodziłam normalnie także reguły nie ma. To wszystko nie do przewidzenia jest. Moja jedną koleżanka jak rodziła pierwsze dziecko to ledwo do szpitala dojechała, od wjechania na porodówkę 10 minut i Młody był na świecie a w domu ledwo co zaczęły się skurcze a tak mówią że pierwsze dziecko to masz dużo czasu i nie ma się co spieszyć także naprawdę reguły nie ma.No najczęściej tak jest przy dzieciach przenoszonych.
Akurat mój mały idealnie w terminie z USG przyszedł na świat, a 4 dni przed terminem z om.
Nie zawsze tak musi być, ale z tego co widziałam co niektóre dziewczyny piszą, to jak wstrzymują akcje porodową to często się kończy że potem w terminie opory są [emoji14]
Do super ze z malym jest wszystko wporzadku z pewnoscia sie jeszcze obrociU gina niezmiennie po studencku jak on twierdzi. Wciąż mi gada że to niezwykle że taka wielorodka jak ja tak cudownie znosi ciążę (co on tam wie...) I że wcale jej po mnie poza brzuchem nie widać.
Mały ma 1775g ( 31+1) i niestety leży pupa do dołu. Lekarz mówi że się mam nie martwić że u wieloródek często się dziecko obraca nawet tydzień przed porodem. Ponoć patrząc na jego wagę to szacunkowo może ważyć przy porodzie koło 3500g. Aaa no i ktg też Super, facecik ma dobrostan A skurcze chyba 2 na ok 20% więc Pikuś i norma.
Na wyjście że szpitala przygotuje zas 2 komplety. W każdym czapusia, skarpety, spodenki i body. W jednym body na krótki A w drugim na długi rękaw. Na wierzchu mężowi zostawię też bluzę dla małego, kocyk i pieluszke flanelowa. Zakładam że te 3 elementy odróżni A jak nie to będę wzorami i kolorami operować i poinstruuje go smsowo co ma dla małego zabrać
Moja młodsza Core rodzilam w najbardziej upalne dni lipca 3 lata temu i wychodziła że szpitala na krótki rękaw i bez czapki więc jakby było naprawdę ciepło to zdecydowanie z Leonem będzie podobnie.
No najczęściej tak jest przy dzieciach przenoszonych.
Akurat mój mały idealnie w terminie z USG przyszedł na świat, a 4 dni przed terminem z om.
Nie zawsze tak musi być, ale z tego co widziałam co niektóre dziewczyny piszą, to jak wstrzymują akcje porodową to często się kończy że potem w terminie opory są [emoji14]
Albo z moich haha@Paulana co ty sie tak hehasz z moich postow
Jak zakladasz pajacyk z rekawem, nie musisz kaftanika zakladac