reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale teraz przepisy się zmieniły i w ciąży nie musisz tyle czekać na NFZ. Czy mi się wydaje??
Mówisz że zgodnie z ustawą (nie pamiętam dokładnie teraz która) mają zapewnić Ci termin do 7 dni bo jesteś w ciąży. Jeśli nie zgłaszasz to to Waszego oddziału NFZ.
W ciąży MUSZĄ znaleźć termin do 7 dni do specjalisty. Ale wykorzystują znaczna niewiedzę ciężarnych

reklama
Hej dziewczyny.. ja dopiero sie obudzilam.. tzn juz wczesniej wstalam bo maz do pracy i ostatnio na sniadanie zamiast chleba chce surowke z kapusty,pomidora,ogorka ,papryki ;) i dalej poszlam spac... i snilo mi sie ,ze nigdzie nie bylo tych pieluch ktore chcialam... ani w biedronce ,ani lidlu,ani w intermarche.. nawet jak przeskakiwalam czas wstecz czy naprzod tez nie bylo... hyhy skakalam w czasie ,masakra [emoji23][emoji23] znow chyba szykuje sie upalny dzien.. a jutro badania.. ;)

Mówisz że zgodnie z ustawą (nie pamiętam dokładnie teraz która) mają zapewnić Ci termin do 7 dni bo jesteś w ciąży. Jeśli nie zgłaszasz to to Waszego oddziału NFZ.
W ciąży MUSZĄ znaleźć termin do 7 dni do specjalisty. Ale wykorzystują znaczna niewiedzę ciężarnych
Ooo o to mi chodziło wcześniej[emoji16][emoji16]

Od kilku dni mam coraz więcej skurczy tych przygotowujących. Wkurzające są jak nie wiem bo nie bolą ale są nie przyjemne. Pewnie teraz będzie tego coraz więcej...

Od kilku dni mam coraz więcej skurczy tych przygotowujących. Wkurzające są jak nie wiem bo nie bolą ale są nie przyjemne. Pewnie teraz będzie tego coraz więcej...
Kurcze.. u mnie nic. Wtedy tylko co tydzień skurcze miałam co leżałam. A tak ani wcześniej ani później żadnych skurczy. Przynajmniej ich nie czuje

Tez mam ich wiecej... duzo wiecej... a masz tak ze ,wstajesz w nocy do ubikaji ,wracasz i ogromny skurcz przepowiadajacy,czyli brzuch jak kamien? Ja tak mam.. chwile poleze na plasko i przechodzi..

Tez mam ich wiecej... duzo wiecej... a masz tak ze ,wstajesz w nocy do ubikaji ,wracasz i ogromny skurcz przepowiadajacy,czyli brzuch jak kamien? Ja tak mam.. chwile poleze na plasko i przechodzi..
Mam skurcze czasem jak chodzę ale jak leze też. Biorę magnez 3*1 i jeszcze wieczorem tenagnez z potasem co mi kazał lekarz brać przez skurcze łydek. Wizytę mam 14 to powiem lekarzowi ale wydaje mi się że to normalne musi zacząć macica coś ćwiczyć do porodu w końcu 31 TC.

Ale teraz przepisy się zmieniły i w ciąży nie musisz tyle czekać na NFZ. Czy mi się wydaje??

No niby nie ale nie wiem czy to się tyczy wszystkich specjalistów... dziś matka była z babcią u chirurga na kontroli to przy okazji zapisała mnie na 26 czerwca prywatnie do okulisty bo dodzwonić to się tam nie da

reklama
Mam skurcze czasem jak chodzę ale jak leze też. Biorę magnez 3*1 i jeszcze wieczorem tenagnez z potasem co mi kazał lekarz brać przez skurcze łydek. Wizytę mam 14 to powiem lekarzowi ale wydaje mi się że to normalne musi zacząć macica coś ćwiczyć do porodu w końcu 31 TC.
No ja tez biore magnez w tej ilosci co ty ;) tez mi sie wydaje ze tak musi byc,aczkolwiek jest to czasem dosc uciazliwe :p

Do góry