reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Od kilku dni mam coraz więcej skurczy tych przygotowujących. Wkurzające są jak nie wiem bo nie bolą ale są nie przyjemne. Pewnie teraz będzie tego coraz więcej...

Ja mam dalej te twardnienia, często są bolące jak by mi miał brzuch pęknąć. I skurcze też mam czasem. Ostatnio bez przerwy od 19 do 24. Co kilka minut. Wzięłam nospe i przeszło.

reklama
Tez mam ich wiecej... duzo wiecej... a masz tak ze ,wstajesz w nocy do ubikaji ,wracasz i ogromny skurcz przepowiadajacy,czyli brzuch jak kamien? Ja tak mam.. chwile poleze na plasko i przechodzi..

ja jak się budzę w nocy na siusiu to czuję jakbym miała brzuch jak kamień i wtedy ciężko mi się załatwić ale to pewnie przez pełny pęcherz

No ja mam po zalatwieniu sie.. i to nawet jak ide 4 razy w nocy.. za kazdym razem..

A masz problemy w nocy żeby np przewrócić się z jednego boku na drugi?
Mi to sprawia problem od jakiegoś czasu bo ciągnie mnie w pachwinach i boli mnie wtedy miejsce intymne i ostatnio rozkminiałam że jak zasnę na jednym boku to chyba tak przesypiam całą noc...po czym mąż mi mówi "nieprawda, nawet sobie nie wyobrażasz jak w nocy jęczysz i sapiesz jak się próbujesz przekręcić" :-D:-D

Ja mam dalej te twardnienia, często są bolące jak by mi miał brzuch pęknąć. I skurcze też mam czasem. Ostatnio bez przerwy od 19 do 24. Co kilka minut. Wzięłam nospe i przeszło.
Tez mam czesciej wieczorami ale nie biore nospy,poprostu zmieniam pozycje.. ale zaczyna mnie mocno bolec na dole,takze moja dziunia(macica ;) ) sie przygotowuje..

A masz problemy w nocy żeby np przewrócić się z jednego boku na drugi?
Mi to sprawia problem od jakiegoś czasu bo ciągnie mnie w pachwinach i boli mnie wtedy miejsce intymne i ostatnio rozkminiałam że jak zasnę na jednym boku to chyba tak przesypiam całą noc...po czym mąż mi mówi "nieprawda, nawet sobie nie wyobrażasz jak w nocy jęczysz i sapiesz jak się próbujesz przekręcić" :-D:-D
Hyhyhy tez tak mam, pachwiny nie ,bardziej przy biodrach i tak nisko mnie mocno boli ;) i tez mam problem z obroceniem sie.. czuje sie wtedy jak worek pyrów ,taki bezwladny [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja dziś miałam takie dziwne uciski na psioche kilka razy tak jakby mi dziecko uciskalo dziwne uczucie tak niby szczypie niby boli cholera wie???teraz minęło ale już wcześniejwcześniej parę tygodni temu też tak miałam przestało i dziś rano bylo a teraz spokój.

Tez mam czesciej wieczorami ale nie biore nospy,poprostu zmieniam pozycje.. ale zaczyna mnie mocno bolec na dole,takze moja dziunia(macica ;) ) sie przygotowuje..
Wieczorami po całym dniu może być więcej. Pamiętam że lekarz mówił żeby pilnować sikania żeby pęcherz nie był pełny bo to wzmaga skurcze. Dodatkowo właśnie jak jest skurcz to zmienić pozycję powinno pomóc. Jak sobie pomyślę że pierwszą ciążę cała miałam skurcze non stop a brałam duże dawki magnezu i fenoterol , leżałam a i tak brzuch jak kamień. To i tak teraz jest luksus że dopiero w 31 TC się pojawiają:)

Dobra jadę na warsztaty bo się spóźnie:)

reklama
Ja dziś miałam takie dziwne uciski na psioche kilka razy tak jakby mi dziecko uciskalo dziwne uczucie tak niby szczypie niby boli cholera wie???teraz minęło ale już wcześniejwcześniej parę tygodni temu też tak miałam przestało i dziś rano bylo a teraz spokój.
A te uciski to u mnie norma.. szczegolnie jak leze w niewygodnej pozycji dla mojego dziecka :D

Do góry