G
gosc12
Gość
A na sam poród co potrzebne ? Koszula na porod, woda, kanapki, recznik. I co jeszcze ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@miloscwczasachpopkultury jesteś pewna że bierzesz misia? Szpitalne zarazki ci go zjedzą i później cię czeka pranie albo zamrażanie go.
Ja dla dziecka biorę tylko pampersy, chusteczki, pieluszkę tetrowa, bepanthen. Nic więcej nie potrzeba, im mniej tym lepiej.
Dla siebie zresztą też nie będę szalała:
2 koszule
Szlafrok
Klapki
Ciepłe skarpety
Woda
Tantum rosa
Podpaski i majtki
Stanik do karmienia i wkładki laktacyjne
Kosmetyki do mycia,szczotka do zębów
2 ręczniki
Jak coś to mi dowiozą o tyle ale nic nadprogramowego.
A w szpitalu podają mleczko strzykawka więc chyba butelka też zbędna o chyba że do laktatora.
To jak mega gorąco to body długi rękaw starczy ? Bez kaftanikow ?
Ja mialam kaftanik na dlugi rekaw skarpetki i gole nozki, w szpitalu jest mega gorąco
Grzechotka, ta szmatka i misio zbędne przynajmniej moim zdaniem a chusteczki nawilżające polecam nawet 2 paczki bo pamietam ze dużo szło
Ja do samego porodu miałam:A na sam poród co potrzebne ? Koszula na porod, woda, kanapki, recznik. I co jeszcze ?
Ja też dla małej nie biorę butelki, ani grzebyka itp.
Jedynie pieluszki jednorazowe, chusteczki, masc do pupy, ubranka, kocyk, rozek, smoczek, flanelke i Tetry.
Dzidzia bedzie spac kochanaGrzechotka, misio i szmatka to po to żeby dziecko na powrót z nad morza miało co robić, jeśli bym tam zaczęła w 34/35 tyg rodzic także dużo miejsca nis zajmuje, a przyda się.
Jasne, to dopakuje druga paczkę