reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja na wyjście naszykowalam 62 kaftanik i śpiochy + body krótki rękaw
Zobacz załącznik 864575
I 56 takie same ubranka bo nie wiem jak duża będzie :DZobacz załącznik 864576I kocyk lub pieluszkę bambusowa wezmą moi w zależności od pogody :) j

No ja biorę rozmiarki 56cm, chyba większa mi ta dziewuszka nie wyjdzie, ale czasami nawet jak dziecko ma rzekomo 58 cm-60 cm wagę 3,5 to i tak wejdzie spokojnie w ciuszki 56 i to na luzie :)

reklama
To ja wam pokaże co mam narazie spakowane do tej małej sportowej torby dla dzidziusia. Moja walizkę będę pakować w poniedziałek to tez wam pokaże.
A wiec tak Zobacz załącznik 864573

3 x Pielucha tetra biała,
1 flanelowa,
Piżamka do szpitala (tylko jedna, ale dopakuje zaraz te kolejne 2, bo nawet i nad morzem mogą się wszystkie przydać jakbym miała wcześniej rodzic)
Mały żel do mycia ciałka i włosów dla małej,
Maść na sutki,
Grzebyk i szczotka dla małej,
Zawieszka do smoczka i opakowanie na niego,
4 maseczki na twarz, krem do twarzy i rak mały,
Waciki do zmywania, maszynka do golenia, kosmetyczka, 1 opakowanie chusteczek nawilzonych,
Misio dla małej

Następne to:

Zobacz załącznik 864574

Grzechotka dla małej, sensoryczna szmateczka dla małej,
Butelka ta mała 125 ml,
Sudocrem,
Spray do noska,
Asept do odkażania pepuszka,
6x majty siateczkowe dla mnie,
1 opakowanie podkładów,
1 opakowanie podkładów do przewijania i jak coś to Bartek dowiezie więcej, bo mam w domu na zapas,
Podkładki na wc

Jeszcze dopakuje w lipcu laktator

Wkradła Ci się golarka na zdjęciu z torby dla dziecka :p:p:p hehe ;)

No ja biorę rozmiarki 56cm, chyba większa mi ta dziewuszka nie wyjdzie, ale czasami nawet jak dziecko ma rzekomo 58 cm-60 cm wagę 3,5 to i tak wejdzie spokojnie w ciuszki 56 i to na luzie :)

Kurcze mi ciężko ocenić jakie mam ciuszki wielkościowo brać bo dość że nie mam wyobrażenia jak duże/małe dziecko bywa to jeszcze na ciuszkach jest napisane nie rozmiaramii tylko 0-3 miesięcy i wielkości różne przypadają.

Kurcze mi ciężko ocenić jakie mam ciuszki wielkościowo brać bo dość że nie mam wyobrażenia jak duże/małe dziecko bywa to jeszcze na ciuszkach jest napisane nie rozmiaramii tylko 0-3 miesięcy i wielkości różne przypadają.
Ja nie patrzyłam przy układaniu na metki. Tylko położyłam 56 obok 62 i dokładalam za każdym razem bo w życiu rozmiarowo bym nie doszla. 56 równe było 68 a 62 równe 50 czasami.. więc nie sugerowałam się metka. Teraz jak biorę do ręki to widzę na oko co to za rozmiar :)

@miloscwczasachpopkultury jesteś pewna że bierzesz misia? Szpitalne zarazki ci go zjedzą i później cię czeka pranie albo zamrażanie go.
Ja dla dziecka biorę tylko pampersy, chusteczki, pieluszkę tetrowa, bepanthen. Nic więcej nie potrzeba, im mniej tym lepiej.

Dla siebie zresztą też nie będę szalała:
2 koszule
Szlafrok
Klapki
Ciepłe skarpety
Woda
Tantum rosa
Podpaski i majtki
Stanik do karmienia i wkładki laktacyjne
Kosmetyki do mycia,szczotka do zębów
2 ręczniki

Jak coś to mi dowiozą o tyle ale nic nadprogramowego.

A w szpitalu podają mleczko strzykawka więc chyba butelka też zbędna o chyba że do laktatora.

No właśnie ja myślałam wziąć body krótki rękaw jeszcze bo że będzie za ciepło ale widzę że sąsiadka która urodziła dwa dni temu wstawiła zdjęcie córki w body, kaftaniku i pod kocykiem. Bo chyba takiemu dzidziusiowi zimno.. nie wiem już kurcze. Nie chcę nabrać nie wiadomo ile

Ja mialam kaftanik na dlugi rekaw skarpetki i gole nozki, w szpitalu jest mega gorąco
To ja wam pokaże co mam narazie spakowane do tej małej sportowej torby dla dzidziusia. Moja walizkę będę pakować w poniedziałek to tez wam pokaże.
A wiec tak Zobacz załącznik 864573

3 x Pielucha tetra biała,
1 flanelowa,
Piżamka do szpitala (tylko jedna, ale dopakuje zaraz te kolejne 2, bo nawet i nad morzem mogą się wszystkie przydać jakbym miała wcześniej rodzic)
Mały żel do mycia ciałka i włosów dla małej,
Maść na sutki,
Grzebyk i szczotka dla małej,
Zawieszka do smoczka i opakowanie na niego,
4 maseczki na twarz, krem do twarzy i rak mały,
Waciki do zmywania, maszynka do golenia, kosmetyczka, 1 opakowanie chusteczek nawilzonych,
Misio dla małej

Następne to:

Zobacz załącznik 864574

Grzechotka dla małej, sensoryczna szmateczka dla małej,
Butelka ta mała 125 ml,
Sudocrem,
Spray do noska,
Asept do odkażania pepuszka,
6x majty siateczkowe dla mnie,
1 opakowanie podkładów,
1 opakowanie podkładów do przewijania i jak coś to Bartek dowiezie więcej, bo mam w domu na zapas,
Podkładki na wc

Jeszcze dopakuje w lipcu laktator

Grzechotka, ta szmatka i misio zbędne:) przynajmniej moim zdaniem :) a chusteczki nawilżające polecam nawet 2 paczki bo pamietam ze dużo szło:)

@miloscwczasachpopkultury jesteś pewna że bierzesz misia? Szpitalne zarazki ci go zjedzą i później cię czeka pranie albo zamrażanie go.
Ja dla dziecka biorę tylko pampersy, chusteczki, pieluszkę tetrowa, bepanthen. Nic więcej nie potrzeba, im mniej tym lepiej.

Dla siebie zresztą też nie będę szalała:
2 koszule
Szlafrok
Klapki
Ciepłe skarpety
Woda
Tantum rosa
Podpaski i majtki
Stanik do karmienia i wkładki laktacyjne
Kosmetyki do mycia,szczotka do zębów
2 ręczniki

Jak coś to mi dowiozą o tyle ale nic nadprogramowego.

A w szpitalu podają mleczko strzykawka więc chyba butelka też zbędna o chyba że do laktatora.

Ja też dla małej nie biorę butelki, ani grzebyka itp.
Jedynie pieluszki jednorazowe, chusteczki, masc do pupy, ubranka, kocyk, rozek, smoczek, flanelke i Tetry.

reklama
Do góry