reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tzn żeby nie było, każdy zrobi jak uważa oczywiście tak tylko sobie mysle że ja tez o wielu rzeczach nie myślałam pakując się pierwszy raz. Zataszczylam książkę do szpitala myślałam że będę miała siłę i czas na czytanie. A jak nie karmiłam,przeijalam i nie spałam to wpatrywałam się w mój cud z drżeniem czy wszystko w porządku.
Także ten teraz naprawdę minimum:)

Wiadomo, już w praktyce później inaczej to wszystko wychodzi. Jednak jak będę czekała aż wszystko się zacznie, poród itd i nic mnie nie będzie bolało to książka i tablet jął najbardziej w moim przypadku, lubie czytać a nie chce się zanudzić. Później po porodzie to inna sprawa, bo odpoczynek po wszystkim, dziecko karmić co 2-3 h, przewinąć, tulić itd, czas na sen, posiłek dla mnie, prysznic x 2 dziennie

reklama
Ja biorę, bo jak już mówiłam dużo miejsca to nie zajmuje, a butelka może się przydać zawsze. Jednak szpitalnej nie chce, tak samo laktator wole mieć swój, nowy niż rzekomo wyparzony i używany przez 15 kobiet.

Nie wiem jak teraz ale dawali takie gotowe jakby probki mleczka juz w butelkach plastikowych i z tego dzieci piły:)

Ja mam to od @Gienio :p podoba mi sie :p
IMAG5451_1_1.jpg

Załączniki

• IMAG5451_1_1.jpg
    IMAG5451_1_1.jpg
    331,9 KB · Wyświetleń: 278
Czyli kaftanik bez body ?:p

Tak ja mialam cos takiego co wstawilam do.tego pieluszka i skarpetunie :) i czasem założyłam niedrapki jak cos przy buzce kombinowal :)
I po myciu zakladalam cienką czapeczke bo mial duzo wlosow :)

Załączniki

• pol_pm_Kaftanik-niemowlecy-kroliczki-Martex-rozowy-27628_2.jpg
    pol_pm_Kaftanik-niemowlecy-kroliczki-Martex-rozowy-27628_2.jpg
    68,5 KB · Wyświetleń: 48
Tzn żeby nie było, każdy zrobi jak uważa oczywiście tak tylko sobie mysle że ja tez o wielu rzeczach nie myślałam pakując się pierwszy raz. Zataszczylam książkę do szpitala myślałam że będę miała siłę i czas na czytanie. A jak nie karmiłam,przeijalam i nie spałam to wpatrywałam się w mój cud z drżeniem czy wszystko w porządku.
Także ten teraz naprawdę minimum:)
Ja miałam 5 razy tyle spakowane co mam teraz ale przemyślałam , mama pomogła , później położna i większość rzeczy została wypakowana :D jak byście wiedziały co nabrałam haha dlatego tak was wypytuje bo chce mieć pewność , że wszytko wzięłam co trzeba :) z pewnością macie większe doświadczenie ode mnie :)

Hej dziewczyny, ja dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala, skurcze sie wyciszyły i nie pojawiały sie na ktg, mam brac luteinę i więcej leżeć. Na szczęście szyjka jeszcze trzyma. Jutro zaczynam prac ciuszki, i będę pakować torbę w przyszłym tygodniu, jednak wole mieć już wszystko przygotowane bo po tej wizycie w szpitalu stwierdzam ze w każdej chwili cos moza sie zdarzyć [emoji33]
Dobrze, że wróciłaś do domu[emoji4] tylko w domu też się oszczędzaj[emoji4]
Dziewczyny, na początek spytam, wszystkie już pakujecie torby do szpitala??
Ja planuje to zrobić gdzieś w 35, może 36tc. Nie zamierzam dużo zabierać, bo w sumie dla mnie podkłady i koszule zapewnia szpital, ciuszki, pieluchy i kosmetyki dziecku również. Jakoś nie czuję jeszcze potrzeby by robić to już.

Pranie wszystkiego też rozplanowałam na koniec czerwca, po zakończeniu roku szkolnego. Będę wtedy wolniejsza :)
Tylko ja mam takie tyły?
Zresztą moja córa za tydzień idzie na pare dni do szpitala i póki co to jest dla mnie pierwszoplanowa kwestia.

Co do porodu to przy moich wcześniejszych był mój mąż. Dobrze, że był, na pewno pomógł, choćby miałam do kogo gadać, że "nie urodze tego dziecka". teraz jak pisałam mam swoją położną i jakoś nie czuję potrzeby by chłopa zabierać. Ostatnio między nami było źle, teraz niby lepiej... Nie wiem wiec jak do porodu się poukłada (swoją drogą ten mój syn chyba dalej leży dupką do dołu więc myślę o ewentualnym cc i kosmicznie się boję). Ale zapewniam, że mimo że stał przy mojej głowie, to zobaczył co sie dzieje a mimo to nasze życie seksualne nie uległo pogorszeniu.

Jutro wizyta u gina i pierwsze w tej ciąży ktg. Ciekawa jestem... :)
Ja też jeszcze nic nie spakowałam[emoji4]
Dziewczyny, że tak wrócę do materacy.
Oglądamy te lateksowe z hevea i tam są dwa rodzaje pokrowców medic i aegis.
Jest jakaś duża różnica w nich oprócz zawartości bawełny i poliestru?
Kurde... powiem ci, że trochę czytałam o nich, ale zdecydowałam się czytając opinie[emoji4]
Jeśli czuje równomierne podskoki tak co dwie sekundy , tak dokładnie w tyłku to znaczy , że mała ma czkawkę ?:D
Tak, czkawką[emoji4]
Ja już po wizycie :) mały wazy 1800g a ja jadę do szpitala ;(
Wracaj szybko do zdrowia i daj znać jutro co się dzieje[emoji8]
A co bierzecie dla swojego faceta na poród ? Klapki i co na przebranie musi mieć ? :)
Czy dadzą mu coś w szpitalu ?
To chyba zależy od wymogów w szpitalu[emoji4]
Byłam właśnie w lesie a to moje zbiory :D
Teraz tak myślę co z nich zrobić czy pierogi czy bułki czy może dżem na zimę:DZobacz załącznik 864564
A jednak[emoji16] takie jagodzianki...[emoji7]

Grzechotka, misio i szmatka to po to żeby dziecko na powrót z nad morza miało co robić, jeśli bym tam zaczęła w 34/35 tyg rodzic :) także dużo miejsca nis zajmuje, a przyda się.

Jasne, to dopakuje druga paczkę ;)

Takie malenstwo nie chwyci grzechotki :)
Chyba ze bedziesz jej gruchac :D

reklama
Do góry