reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
W zależności w którym jest centylu dzidziuś wagowo to oznacza jak jest duży.
Jest 10,50 i 90 centyl.
Ja mam taką stronę. Ale jest trochę zawyżona. Bo moja z tej strony jest w 90 centylu a tak na prawdę jest w 50 :)
Zobacz załącznik 864257
Czyli pierwsza rubryka to 10, druga 50, a trzecia 90? A te wartości przy odpowiednich miesiącach to waga w gramach? Czy się myle? I co nam Daja te wartosci w centylach? Jeszcze się z tym nie spotkałam.

Dlatego właśnie wcześniej wypełnia się plan porodu i nie trzeba z nikim dystkutowac przy bólach o tak ważnych aspektach i decyzjach :)

A jak bedzie trzeba cos zrobic a Ty masz wypełnione że się nie zgadzasz to co wtedy ? Myślę ze porodu nie da się zaplanować, niestety :)

Ogólnie zawsze w szpitalu musisz wyrazić zgodę na jakikolwiek zabieg. Pamietam że położna przyszłą i wytłumaczyła co się dzieje i że chcieliby podać oksytocynę żeby przyspieszyć akcje i ja się zgodziłam. Niestety źle na nią reaguje, to właśnie wtedy zaczęłam się bardzo źle czuć , bóle były nieznosne a żyła piekła jak szalona no i córka zaczęła tracić tetno. Odłączyli oksytocynę szybciej niż podłączali i czekali czy się uspokoi , jakby się nie uspokoiło to by się CC skończyło. Dlatego że już wiem jak u mnie było to się nie zgadzam. Aczkolwiek znam masę dziewczyn którym oksytocyna pomogła.

Też słyszałam różne opinie , ostatnio często czytałam , że dziewczynom podawali i pomagało. Ja się raczej zgodzę, chyba , że będę w duzym stresie to będę wolała Cc.

Ja zgodziłam sie na oksytpcyne ale w sumie nie mial wyboru bo to byl juz ostateczny termin prawie 2 tygodnie po terminie :) i przez pierwsze 2 godziny nic sie nie dzialo to bylismy z mezem cali zadowoleni, a jak po tych dwóch godzinach ruszyło to myślałam ze ich wszystkich pogryze hahaha :D

A jak bedzie trzeba cos zrobic a Ty masz wypełnione że się nie zgadzasz to co wtedy ? Myślę ze porodu nie da się zaplanować, niestety :)
Dlatego pisałam że to pobożne życzenia ale jak mnie przyjmowało po porodu to położna pytała czy mam plan ja nie miałam i teraz też nie będę ale jej wtedy powiedziałam co i jak i ona pamiętała co chce a czego nie. Nie chciałam nacięcia i położna walczyła o to do ostatniej chwili ale się nie udało. Później po powiedziała że musiała inaczej bym pękła. Wcale oczywiście nie miałam jej tego za zle.

Myślę że bardzo fajnie że dziewczyny szczególnie przy pierwszym porodzie przygotowują plan, przynajmniej się dowiadują co i jak , mogą doczytać, zastanowić się na co się zgadzają a na co nie.

Czyli pierwsza rubryka to 10, druga 50, a trzecia 90? A te wartości przy odpowiednich miesiącach to waga w gramach? Czy się myle? I co nam Daja te wartosci w centylach? Jeszcze się z tym nie spotkałam.

Tak gramy. Pozwalają porównać wagę naszego dziecka z innymi. Jeśli jest 10 centtl to znaczy , że dziecko jest malutkie. PoNiej 50- średnie i 90-duze :)

Dlatego pisałam że to pobożne życzenia ale jak mnie przyjmowało po porodu to położna pytała czy mam plan ja nie miałam i teraz też nie będę ale jej wtedy powiedziałam co i jak i ona pamiętała co chce a czego nie. Nie chciałam nacięcia i położna walczyła o to do ostatniej chwili ale się nie udało. Później po powiedziała że musiała inaczej bym pękła. Wcale oczywiście nie miałam jej tego za zle.

Myślę że bardzo fajnie że dziewczyny szczególnie przy pierwszym porodzie przygotowują plan, przynajmniej się dowiadują co i jak , mogą doczytać, zastanowić się na co się zgadzają a na co nie.
U mnie w szpitalu w Mysłowicach, plan porodu się wypełnia, oddaje, a oni i tak robią co chcą[emoji16]

Ja zgodziłam sie na oksytpcyne ale w sumie nie mial wyboru bo to byl juz ostateczny termin prawie 2 tygodnie po terminie :) i przez pierwsze 2 godziny nic sie nie dzialo to bylismy z mezem cali zadowoleni, a jak po tych dwóch godzinach ruszyło to myślałam ze ich wszystkich pogryze hahaha :D

To jak nic się nie dzieje to mam wybór : oxy lub CC ? :)

reklama
Do góry