reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To chyba na to przebijanie nie można się nie zgodzić .. to nie wiem po co jest w planie porodu. Przecież jak się nie przebije to jak się urodzi..

Nie wiem mnie nikt nie pytał o zdanie, tak mnie bolalo że modlilam sie zeby juz urodzic i niech robią wszystko co trzeba. A druga sprawa jak bedziecie sie zwijac z bólu przy skurczach to wątpię, ze ktoras bedzie tam z lekarzami dyskutować:)

reklama
Nie mam pojęcia , musisz zapytac lekarza ;) ja nie miałam twardnien itp jak zaczęłam chodzić od 37 tyg , skończone bylo 37 a nie 36i coś liczone jako 37 :)
W tamtej ciazy każdej wizyty nie mogłam się doczekać i tego ktg ale teraz wiem jakie to nudne...ale co zrobię jak trzeba iść :D

No tak. Już wiesz jak to jest więc się nie dziwię :) ja jestem ciekawa wszystkiego :)
A jak synek ? Grzeczny ? Zdrowy ? :)

W zależności w którym jest centylu dzidziuś wagowo to oznacza jak jest duży.
Jest 10,50 i 90 centyl.
Ja mam taką stronę. Ale jest trochę zawyżona. Bo moja z tej strony jest w 90 centylu a tak na prawdę jest w 50 :)
Zobacz załącznik 864257
10,50 i 90 centyl to takie ogólne, a jest każdy centyl pokolei :)
Mój malutki np na 3 prenatalnych był w 17 centylu i mam to napisane na wynikach badania.
Ogólnie wszystko między 5 a 95 centylem jest w normie - tak powiedział mi gin na prenatalnych :)

A z neta taki cytat "Wartosć 90 centyli znaczy, że 90% dzieci ma w danym tygodniu ciąży wagę mniejszą od Twojego maleństwa, wynik 10 centyli znaczy że, 90% dzieci ma wagę większą niż Twój skarb"

reklama
IMG_0035.JPG

My już zajadamy się nasza kolacja, jeszcze sporo zostało, któraś chętna? :D

Załączniki

• IMG_0035.JPG
    IMG_0035.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 260
Do góry