reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bo wiecie że plan porodu to pobożne życzenie ale w razie potrzeby robią co muszą.U mnie pytali czy się zgadzam na przebicie zresztą o każdą czynność pytali. Ale szpital był wielokrotnie nagradzany przez fundację rodzić po ludzku i rzeczywiscie jest po ludzku.
Ja kategorycznie nie zgadzam się na oksytocynę to jest jedyną rzecz , jeśli poród nie będzie postępował wolę CC niż żeby podawali oksytocynę.

reklama
Ja tamtym razem miałam ktg pierwszy raz w 37/38 :D bo jak się wcześniej nic nie dzieje to wcześniej nie robią przynajmniej u mnie tak kiedyś było a teraz to nie wiem jak to będzie
IMG_20180605_205112.jpg

Załączniki

• IMG_20180605_205112.jpg
    IMG_20180605_205112.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 248
10,50 i 90 centyl to takie ogólne, a jest każdy centyl pokolei :)
Mój malutki np na 3 prenatalnych był w 17 centylu i mam to napisane na wynikach badania.
Ogólnie wszystko między 5 a 95 centylem jest w normie - tak powiedział mi gin na prenatalnych :)

A z neta taki cytat "Wartosć 90 centyli znaczy, że 90% dzieci ma w danym tygodniu ciąży wagę mniejszą od Twojego maleństwa, wynik 10 centyli znaczy że, 90% dzieci ma wagę większą niż Twój skarb"
W 17 to malutki :) moja jest podobna delikatnie ponad 50 :)

Nie wiem mnie nikt nie pytał o zdanie, tak mnie bolalo że modlilam sie zeby juz urodzic i niech robią wszystko co trzeba. A druga sprawa jak bedziecie sie zwijac z bólu przy skurczach to wątpię, ze ktoras bedzie tam z lekarzami dyskutować:)

Dlatego właśnie wcześniej wypełnia się plan porodu i nie trzeba z nikim dystkutowac przy bólach o tak ważnych aspektach i decyzjach :)

Bo wiecie że plan porodu to pobożne życzenie ale w razie potrzeby robią co muszą.U mnie pytali czy się zgadzam na przebicie zresztą o każdą czynność pytali. Ale szpital był wielokrotnie nagradzany przez fundację rodzić po ludzku i rzeczywiscie jest po ludzku.
Ja kategorycznie nie zgadzam się na oksytocynę to jest jedyną rzecz , jeśli poród nie będzie postępował wolę CC niż żeby podawali oksytocynę.
Dzieki za info.. te oxy to co to jest? Tlen czy przez zyle?

To mogę wtedy tak zdecydować ? Myślałam , że wtedy robią próbę oxy i już. A dlaczego byś nie chciała ? Tylko od razu CC

To mogę wtedy tak zdecydować ? Myślałam , że wtedy robią próbę oxy i już. A dlaczego byś nie chciała ? Tylko od razu CC
Ogólnie zawsze w szpitalu musisz wyrazić zgodę na jakikolwiek zabieg. Pamietam że położna przyszłą i wytłumaczyła co się dzieje i że chcieliby podać oksytocynę żeby przyspieszyć akcje i ja się zgodziłam. Niestety źle na nią reaguje, to właśnie wtedy zaczęłam się bardzo źle czuć , bóle były nieznosne a żyła piekła jak szalona no i córka zaczęła tracić tetno. Odłączyli oksytocynę szybciej niż podłączali i czekali czy się uspokoi , jakby się nie uspokoiło to by się CC skończyło. Dlatego że już wiem jak u mnie było to się nie zgadzam. Aczkolwiek znam masę dziewczyn którym oksytocyna pomogła.

reklama
Do góry