reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To ja wam powiem że chodzę do gina który ma gabinet jakby w małej klinice w galerii handlowej. Pierwsza wizytę miałam prywatnie za 160zl po czym zaproponował mi przepisanie się na fundusz bo tak zwykle proponuję ciężarnym. Chodzę więc do tego samego gabinetu z tym samym wypasionym sprzętem A wizyty za darmo. Co więcej jego klinika współpracuje z diagnostyką i jak mam iść na badania to nie idę do laboratorium diagnostyki tylko do tej małej kliniki przychodzi pielęgniarka raz w tygodniu i pobiera krew pacjentkom. Większość zdecydowana to ciężarne;) A tych pacjentek to Max 5-7 osób. nie chwalę się absolutnie ale przyznam że pierwszy raz spotkałam się z tak korzystnym rozwiazaniem.

A swoją drogą dziewczyny na coś kategorycznie nie zgadzacie się przy porodzie??

reklama
To ja teraz idę bez kolejki , zawsze czekalam na to nieszczęsne pobranie a teraz zacznę chodzić bez , wejde odrazu do gabinetu gdzie pobieraja krew jak będzie wolne a ludzi nawet się nie będę pytać , a pielęgniarki chyba nie wygonią mnie na koniec kolejki w ciąży bo weszłam bez numerka poza kolejnością.. :D ciekawe ile razy jeszcze będę musiała mieć robioną morfologie i mocz , w ten poniedzialek jak pójdę będę mieć 33.1 tydzień
Też się ostatnio zastanawiam i spytam lekarza. Bo pewnie mi zleci w czwartek żebym zrobiła badanie na poerwssy tydzień i lipca to bedę już w 37tygodniu. I chyba już później nie trzeba, nie wiem :)

Tak mi przebijal bo mialam skurcze a rozwarcie nie szlo, wsadził rękę pokrecil o zaraz wszystko wyleciało a moj kochany mąż wycieral wszedzie :)
Ale u mnie niestety nic to nie dalo i pp 10h skurczy mialam cc :)
To chyba na to przebijanie nie można się nie zgodzić .. to nie wiem po co jest w planie porodu. Przecież jak się nie przebije to jak się urodzi..

Ja kupiłam sobie balonik aniball do ćwiczeń, moja kuzynka mowila, ze super. Ja jeszcze nie próbowałam, bo podobno na miesiac przed można zacząć z tym ćwiczyć, także zobaczymy czy to coś pomoze ;)
Też to widziałam gdzieś na necie, ale sama nie wiem czy mnie to przekonuje :p ja myślę nad masażami tym olejkiem jakimś tam. Też chyba od 36-37tc

Ekstra :) ja moje już przykryłam calutkie folia, za 3 dni zamawiam resztę rzeczy z Allegro za jedyne 750 zł
Ja jutro mam zamiar wszystko przykryć, bo jeszcze dopakuję parę rzeczy do środka[emoji16]
Śliczne [emoji173]️ ale też masz taką mini szufladę jak ja :/
Jest mała, ale zawsze się coś wciśnie[emoji4]
W poniedziałek idę na pobranie krwi , muszę zrobić morfologie, zanieść mocz , zawsze czekalam w kolejce aż wyświetli się mój numerek, ale teraz tak myślę czy by wejść bez numerka i czy pielęgniarki sie nie czepna ze ja bez numerka się wepchalam już nie mówiąc o ludziach ..:D bo teraz ciężko mi bedzie na czczo w goracy dzień .
A Wy jak wchodzicie bez kolejki czy czekacie na swój numerek ? :)
Jeszcze nie korzystałam, ale na twoim miejscu bym się nie szczypała i weszła bez kolejki[emoji16] Ja dawno nie byłam w laboratorium, więc nie wiem jak się zachowam następnym razem[emoji16]

Też się ostatnio zastanawiam i spytam lekarza. Bo pewnie mi zleci w czwartek żebym zrobiła badanie na poerwssy tydzień i lipca to bedę już w 37tygodniu. I chyba już później nie trzeba, nie wiem :)
Ja do tej pory co 4 tyg robiłam morfologie mocz , już mi się nie chce tego , nawet na wizyty do gin , już chce lipiec ...!! A jeszcze zaczną się niedługo wizty z ktg i tak leżeć pół godziny , tamtym razem pierwszy raz ktg miałam chyba w 37 tyg :)a 37.1 wypada mi 9 lipca

W poniedziałek idę na pobranie krwi , muszę zrobić morfologie, zanieść mocz , zawsze czekalam w kolejce aż wyświetli się mój numerek, ale teraz tak myślę czy by wejść bez numerka i czy pielęgniarki sie nie czepna ze ja bez numerka się wepchalam już nie mówiąc o ludziach ..:D bo teraz ciężko mi bedzie na czczo w goracy dzień .
A Wy jak wchodzicie bez kolejki czy czekacie na swój numerek ? :)
U nas nie ma numerków, sami wołają. Ale u mnie krew i mocz pobierają u ginekologa, jeśli tylko potrzebują. Tzn mocz zawsze na 'Dzien dobry' dostaje kubeczek, a krew według ich potrzeb ;)

reklama
Śliczne zdjęcie ❤️ Dzidzia wazy tak jak nasza i tez jesteśmy w 29 tygodniu, także chyba waga prawidłowa ;) u nas tez mała zawsze się zakrywa rączkami, ja nie mam tak pięknego zdjęcia :( co to są za oznaczenia w centylach? Bo ja nie wiem o czym piszecie :p

W zależności w którym jest centylu dzidziuś wagowo to oznacza jak jest duży.
Jest 10,50 i 90 centyl.
Ja mam taką stronę. Ale jest trochę zawyżona. Bo moja z tej strony jest w 90 centylu a tak na prawdę jest w 50 :)
Screenshot_2018-06-05-20-29-36-118_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-06-05-20-29-36-118_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-05-20-29-36-118_com.opera.browser.png
    21,4 KB · Wyświetleń: 273
Do góry