reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To ja teraz idę bez kolejki , zawsze czekalam na to nieszczęsne pobranie a teraz zacznę chodzić bez , wejde odrazu do gabinetu gdzie pobieraja krew jak będzie wolne a ludzi nawet się nie będę pytać , a pielęgniarki chyba nie wygonią mnie na koniec kolejki w ciąży bo weszłam bez numerka poza kolejnością.. :D ciekawe ile razy jeszcze będę musiała mieć robioną morfologie i mocz , w ten poniedzialek jak pójdę będę mieć 33.1 tydzień

reklama
Tak mi się wydaje, ze jeśli już będzie ostateczny termin, dziecko nadal nie będzie chciało wyjść to przebijają to i wtedy wszystko się zacznie

Tak mi przebijal bo mialam skurcze a rozwarcie nie szlo, wsadził rękę pokrecil o zaraz wszystko wyleciało a moj kochany mąż wycieral wszedzie :)
Ale u mnie niestety nic to nie dalo i pp 10h skurczy mialam cc :)

Ja zapomniałam wam się pochwalić kobitki, że dziś się umówiłam na wizytę 11 czerwca na 17:20 na 3 prenatalne + sesja 3D/4d za 200 zł to wszystko, będę wtedy już w 33 tygodniu :)

A 13 czerwca mam wizytę na NFZ na 10 :)
Także tydzień pełen wrażeń
Super :):)
Też bym poszła jeszcze raz :D
I też tak mi szkoda , że nie wiedziałam wcześniej , że mój obecny lekarz jest taki spoko i w dodatku ma USG 3D/4D :( miałabym tyle zdjęć z całej ciazy :(:(

Zobacz załącznik 864181 Jestesmy po wizycie i trzecim badaniu prenatalnym . Astrid wazy 1400 g, jest w 50 centylu , jestesmy w 29 tygodniu ciąży , ułożenie poprzeczne zmieniło sie w miednicowe. Dzidziuś bardzo zasłaniał sie rekami , ale ze zdjecia ktore mamy wyglada jak tatuś :)
Śliczne zdjęcie ❤️ Dzidzia wazy tak jak nasza i tez jesteśmy w 29 tygodniu, także chyba waga prawidłowa ;) u nas tez mała zawsze się zakrywa rączkami, ja nie mam tak pięknego zdjęcia :( co to są za oznaczenia w centylach? Bo ja nie wiem o czym piszecie :p

A ja chamuje mojego bo nie raz chciał zwrócić uwagę lub iść do kasy że jestem w ciąży i żebym nie musiała stać. Ale ja się tak wstydzę trochę i wolę stać
Ja sie nie wstydze,moj tez nie.. poprostu jest taki ze nie zyczy sobie litosci od innych ;) ja zreszta tez nie.. ale jak juz ktos sie pcha na mnie to zwroce uwage albo powiem cos ironicznego ;) jak np.. alez prosze bardzo.. juz robie miejsce.. ;)

reklama
Ale dużo ostatnio piszecie [emoji50] normalnie nie moge nadrobic. Niedawno wróciłam z pracy, czekam na obiadek :) dzisiaj w menu jajko sadzone, mlode ziemniaki i mizeria. A potem zabieram sie za drugi etat [emoji14] chce jak najszybciej ogarnac te prace dodatkowe, bo juz jestem zmeczona. Dzisiaj obudzilam sie o 6 i nie moglam zasnac, bo myslalam o tych jadlospisach, ktore ukladam. jak skoncze to skupie sie na dokonczeniu wyprawki, czyli za jakies 2 tyg, moze szybciej :)
Ja tez mam problem z nadrobieniem, coś robię, jeszcze między czasie coś odpisuje i robi się coraz więcej stron [emoji23]

Do góry