reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To moja w 25+3 ważyła 914 , to twój delikatnie większy był w tym tygodniu :)
Do którego tygodnia dziecko ma czas się obrocic ? Jeśli np. Do 35 się nie obróci główka w dół , to trzeba ustalać datę CC czy czekać na poród i wtedy jeszcze raz USG i dopiero postanawiają ?

Ja myślę , że jak na ostatniej wizycie u gina dzidzia jest w innej pozycji niż główkowo to powinien zadecydować o cc. Czy jest szansa że od tej wizyty do porodu się obróci? Pewnie jest, ale myślę , że mała. Może być też odwrotnie, że dziecko na ostatniej wizycie główkowo a na usg przed porodem inaczej. Też pewnie mała szansa, ale chyba to możliwe. Ja bym się nie zgodziła na poród sn jakby dziecko było inaczej ułożone niż główkowo.

reklama
Jak smarujesz się na mokro to nie będziesz tłusta☺ tzn twoja skóra☺ będzie fajnie nawilżona. Nieraz gorzej skóra jest lepka po balsamie. Ja mam oliwkę obok żelu pod prysznic i od razu jak zakręce wodę to się smaruję. Potem nawet jak wycieram się ręcznikiem to skóra i tak jest fajnie nawilżona ☺
A ręcznik do prania? Czy nie osiada się Oliwka na nim ?:p szkoda by było prac co kąpiel :huh:

Wiecie co jem zamiast chipsow...kapuste mloda[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 864111
:)
A wiesz że za dzieciaka byłam niejadkiem takim i jednym z moich ulubionych śniadań był chleb że smalcem i skwarkami i do tego zagryzany kapustka właśnie :D w tajemnicy przyznam się że jak nikt nie widzi to zdarza mi się tak pojesc:)

Ja myślę , że jak na ostatniej wizycie u gina dzidzia jest w innej pozycji niż główkowo to powinien zadecydować o cc. Czy jest szansa że od tej wizyty do porodu się obróci? Pewnie jest, ale myślę , że mała. Może być też odwrotnie, że dziecko na ostatniej wizycie główkowo a na usg przed porodem inaczej. Też pewnie mała szansa, ale chyba to możliwe. Ja bym się nie zgodziła na poród sn jakby dziecko było inaczej ułożone niż główkowo.
Też bym się nie zgodziła. W dodatku przy pierwszym porodzie.

reklama
Do góry